Dieta Perricone - o alta dieta la moda?

Dieta medicala Perricone s-a bucurat de o atentie deosebita in ultima vreme. Aceasta dieta sustine nu doar scaderea ponderala, ci si oprirea imbatranirii celulare. Rezultatele dietei asadar nu se vor observa doar pe cantar, ci si pe fata, in sensul ca pielea poate deveni mai ferma, ridurile se pot atenua, procesele inflamatorii din organism se pot ameliora iar nivelul energetic al organismului poate creste considerabil. Mai mult decat atat doctorul Perricone sustine ca in doar 3 zile se pot vedea efectele anti-imbatranire ale acestei diete.

Alimentele de baza ale acestei diete au caracter anti-inflamator, cum ar fi somonul si afinele.
Doctorul Perricone considera ca alimentele de tipul zaharului, pastelor, painii si a altor fainoase contribuie la cresterea inflamatiei in organism si astfel se accelereaza procesul de imbatranire celulara. El considera ca inflamatia conduce la boli degenerative cum sunt: Alzhaimer, artrita, cancer sau diabet.

Pe langa somon si afine doctorul Perricone recomanda si alte alimente cu efect anti-inflamator: tonul, macroul, heringul, broccoli, piersica, kiwi sau spanacul. Asadar este preferat pestele de apa rece si somonul pentru ca sunt bogati in acizi grasi esentiali omega 3, element important in functionarea corespunzatoare a intregului organism.
Bineinteles ca si suplimentarea cu acizi grasi omega 3 poate fi o metoda de furnizare a acestui nutrient insa formele de acizi grasi esentiali rezultate in urma consumului de peste sunt mult mai biodisponibile decat cele din suplimente. In plus aportul suficient de peste are si un alt beneficiu: este o buna sursa de coenzima Q10, care impreunacu acizii grasi omega 3 echilibreaza armonios organismul.

Conform teoriilor doctorului Perricone, facand aceste schimbari in dieta vor fi posibile rezultate incredibile atat ca slabire in kilograme cat si ca aspect al pielii, el numindu-si programul alimentar: lifting nutritional.
In acelasi timp exista multi medici care sunt sceptici in privinta acestei teorii; insa majoritatea nutritionistilor considera programul Perricone o adevarata arma impotriva imbatranirii premature. In mod cert toti oamenii de stiinta din domeniu considara ca stransa legatura dintre obiceiurile nutritionale si calitatea si elsticitatea pielii.

Fie ca ne propunem sa pierdem cateva kilograme, fie ca dorim sa incetinim procesul, normal de altfel, de imbatranire, fie ca vrem pur si simplu sa ne imbunatatim starea generala de bine, schimbarea obiceiurilor alimentare trebuie sa fie primul pas.
Prin urmarea dietei Perricone sau prin a unui program nutritional dat de specialist organismul va functiona corespunzator si va multumi printr-un numar mai mare de ani cu piele tanara si frumoasa, o silueta zvelta si o starea generala de bine, care pana la urma e cea mai importanta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod