Dieta mediteraneană, cea mai bună metodă de a lupta conta obezității

Dieta mediteraneană reprezintă o metodă mai eficientă de controlare a epidemiei de obezitate decât monitorizarea caloriilor zilnice, întrucât reduce mult mai repede riscul de infarct şi de accident vascular cerebral, potrivit unui studiu publicat recent în Postgraduate Medical Journal (PMJ).

De asemenea, autorii studiului afirmă că dieta mediteraneană ar putea fi mai eficientă decât dietele sărace în grăsimi în ceea ce priveşte menţinerea pe termen lung a unei greutăţi corporale optime, informează BBC, citat de Mediafax.

Medicii din National Health Service (NHS) din Marea Britanie recomandă monitorizarea cuantumului caloric zilnic ca metodă de menţinere a greutăţii corporale.

Luna trecută, reprezentanţii NHS au declarat că în această ţară este nevoie de o acţiune urgentă pentru a controla obezitatea şi problemele medicale asociate acesteia.

Studiul publicat în PMJ pune sub semnul întrebării recomandarea formulată de NHS în privinţa monitorizării cuantumului zilnic de calorii, spunând că aceasta nu este cea mai bună abordare contra obezităţii, dar precizând că dietele severe sunt dăunătoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod