Dietă de vedetă: Gwyneth Paltrow

Are 38 de ani, este soţie şi mamă a doi copii şi arată incredibil. Pentru a se menţine tânără, vedeta a dezvăluit că foloseşte tratamente făcute în casă, ea folosind adesea pe corp un amestec de zahăr, cafea, făină de ovăz, miere şi ulei de măsline. Iar pentru silueta sa, Gwyneth acordă o mare atenţie dietei şi face sport de 5 ori pe săptămână.
Are 38 de ani, este soţie şi mamă a doi copii şi arată incredibil. Pentru a se menţine tânără, vedeta a dezvăluit că foloseşte tratamente făcute în casă, ea folosind adesea pe corp un amestec de zahăr, cafea, făină de ovăz, miere şi ulei de măsline. Iar pentru silueta sa, Gwyneth acordă o mare atenţie dietei şi face sport de 5 ori pe săptămână.

Însă şi vedetele sunt nevoite să facă sacrificii când vine vorba de siluetă. "Am zile în care mănânc paste cu sosuri bogate şi beau vin. Când vreau să slăbesc, pur şi simplu le reduc şi renunţ la pâine şi cartofi. Am însă şi momente în care îmi impun mai multe restricţii. Anul trecut, înainte de premiera "Iron Man 2", am avut trei zile numai de sucuri de legume verzi şi salate de crudităţi", declara actriţa într-un interviu recent.

Actriţa reuşeşte să se menţină cu ajutorul dietei macrobitice, pe care o urmează de ani buni. Dintre adepţii celebri ai acestei diete mai fac parte Sting, Avril Lavigne, Madonna, Dirk Benedict, Rudolf Hess, Warren Cuccurullo (chitarist al trupei Duran Duran), Iggy Pop, Bob Weir (chitarist la Grateful Dead). Dieta macrobiotică este de tip vegetarian, bazându-se mai mult pe mâncarea naturală obţinută fără procesare, plante şi legume.

Ce este dieta macrobiotică?


Dieta macrobitică are origini nipone şi a suferit numeroase transformări de-a lungul timpului. Se bazează pe un aport scăzut de grăsimi şi crescut de fibre alimentare. Se aseamănă cu o dietă vegetariană care include o mare cantitate de legume şi cereale integrale. Alimente importante sunt şi cele din soia, datorită conţinutului mare de substanţe fitoestrogene. Dieta poate fi adaptată în functie de climat, anotimp, vârsta şi sexul persoanei care o urmează, precum şi de particularităţile legate de sanatatea acesteia.

Dieta se bazează pe consumul de alimente sărace în grăsimi şi bogate în fibre şi din acest motiv este recomandată pacienţilor cu boli cronice sau cancer.

Ce alimente sunt recomandate?


Fiecare masă trebuie să conţină 50-60% carbohidraţi din orez brun, pâine integrală de secară sau de ovăz.
Legumele reprezintă şi ele 25-30% din mesele zilnice. Recomandat este ca o treime din legume să fie consumate proaspete, iar restul preparate la abur, fierte sau la grătar. De asemenea, sunt recomandate fasolea verde, uscată, linte sau soia. Supele reprezintă o parte importantă a dietei macrobiotice, cele mai indicate fiind cele de legume şi zarzavaturi de sezon. Produsele de panificaţie de tip paste, fidea, pâine albă, foetaj trebuie consumate foarte rar.

Dieta macrobiotică nu exclude produsele de origine animala. Pot fi consumate de mai multe ori pe săptămână, însă în cantităţi mici. Recomandat este peştele şi mai puţin carnea roşie, ouă sau lactate. Nucile, seminţele, migdalele pot fi consumate cu moderaţie în formă lor organică, neprăjite şi nesărate. Uleiurile care sunt permise în acest program alimentar sunt cele vegetale nerafinate, precum cel de măsline, de struguri sau de porumb.

Atenţie! Dieta macrobiotică furnizează cantităţi mici de proteine, vitamina B12, fier, calciu, magneziu. Suplimentarea acestor este necesară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod