Dietă: Cum să mănânci de Paşte ca să nu ai probleme digestive

Recomandările medicilor se referă la introducerea treptată a alimentelor de origine animală, precum şi la asocierea lor cu multe legume şi verdeţuri.
Paștele vine, de obicei, după o perioadă prelungită de post, ce reprezintă din punct de vedere alimentar o dietă prin excelență vegetariană, cu un caracter de cruțare hepatică, adică pune în repaus secreția biliară și funcția hepatică.

Meniul de sărbătoare tradițional este însă bogat în grăsimi animale, gălbenuș de ou, grăsimi din lapte - procesate sub formă de smântână/ frișcă și diverse combinații sub formă de: friptură, prăjeli, drob, prăjituri. Apariția bruscă a acestor alimente coleretice (intens stimulante ale secreției biliare) duce la o agresiune hepatică și, în functie de sensibilitatea fiecărui organism, produce acutizări sau complicații ale diferitelor afecțiuni existente.

Pentru a evita problemele de sănătate doctorul ne recomandă să introducem treptat alimentele de origine animală, după o perioadă de post.
De asemenea, este important să combinăm corect alimentele: produsele tradiționale precum carnea de miel, drobul sau ouăle să fie întotdeauna acompaniate de cât mai multe vegetale și în special legume de sezon (proaspete, în salate, la grătar sau la cuptor).

Încercați să gătiți alimentele, pe cât posibil, dietetic: la cuptor, abur, la grătar, prin fierbere și evitați prăjelile sau alimentele cu un conținut mare de grăsimi animale sau uleiuri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod