Dieta cu ciuperci: cum funcționează și ce avantaje îți aduce

Dacă îți plac foarte mult ciupercile acesta este meniul ideal pentru tine! Dieta cu ciuperci a fost pusă în practică de celebrități precum Katy Perry și Kelly Osbourne și presupune înlocuirea unei mese cu un preparat pe bază de ciuperci. Oare după 14 zile îți vei subția coapsele fără să reduci dimensiunea decolteului așa cum se susține?
„Dieta cu ciuperci presupune înlocuirea unei mese principale cu acest ingredient. Poate fi vorba despre ciuperci crude, fierte, rumenite pe grătar sau la cuptor. Acest plan de alimentație asigură slăbirea, dar nu topește selectiv grăsimile din anumite zone ale corpului”, explică dr. Willow Jarosh, nutriționist.

 
Cum a apărut această dietă?

Deși a devenit extrem de populară, nu este clar cine a avut prima idee legată de dieta cu ciuperci. În prezent nu există niciun site online sau companie care să-și asume lansarea dietei, fiind considerată un fenomen de amploare al internetului.

 
Cum funcționează dieta cu ciuperci?

În cadrul acestui plan alimentar poți alege orice tip de ciuperci pentru că toate au un număr redus de calorii și carbohidrați, în timp ce-ți asigură multe fibre, potasiu, vitamine din complexul B, fier și proteine. Poți folosi ciupercile pentru a înlocui sursele de amidon sau carnea, iar totalul de calorii va scădea rapid cu ajutorul lor.

 
Ce poți mânca?

Majoritatea supermarketurilor vor avea ciuperci Champignon sau Pleurotus, iar uneori vei găsi și ghebe murate sau congelate. Dacă mergi la magazinele de specialitate poți alege și ciuperci shiitake, crimini sau chanterelle (gălbiori).
În cadrul meselor poți consuma un singur tip de ciuperci sau le poți combina pentru a obține un gust mai complex. Pentru restul meselor trebuie să respecți un meniu echilibrat, cu multe vitamine și minerale.
Dacă vrei să obții rezultatele dorite trebuie să prepari ciupercile cu puține grăsimi, de exemplu sotate, fierte la abur sau rumenite la grătar. Dacă le vei combina cu sosuri grase șansele de a slăbi vor scădea dramatic. În cazul vrei să reduci foarte mult caloriile consumate poți consuma ciupercile și crude. Pentru a maximiza cantitatea de nutrienți preluată de organism amestecă-le cu o linguriță de ulei de măsline, puțină sare și piper și lasă-le la cuptor 15 minute.

 
Iată care sunt avantajele pe care ți le aduce dieta cu ciuperci:

 
1. Este simplă și practică

Are o singură regulă, este ușor de înțeles și de respectat. Nu trebuie să numeri caloriile și carbohidrații tot timpul și nici nu vei fi restricționat la porții minuscule de mâncare.

 
2. Este consistentă și aduce mulți nutrienți

Dr. Heidi Diller, nutriționist, consideră că este foarte avantajos să înlocuiești variantele hipercalorice cu diferite tipuri de ciuperci.
„Vor furniza organismului cupru, fosfor, vitamina B3, vitamina B5, potasiu și fier, au foarte puține calorii și reprezintă alimentul ideal pentru diete. Dacă vei înlocui carnea cu ciuperci vei economisi cel puțin 100 de calorii la fiecare masă fără să schimbi nimic altceva. În plus, ciupercile sunt la fel de consistente ca și carnea și vor ține apetitul sub control timp de câteva ore”, explică aceasta.

 
Care sunt dezavantajele dietei cu ciuperci?

Deși includerea ciupercilor în meniul zilnic este o strategie utilă pentru reconturarea corpului trebuie să reții că nu toate beneficiile preconizate sunt reale. 

 
Iată care sunt dezavantajele acestei diete:

 
1. Nu ai cum să reduci grăsimile numai în anumite zone ale corpului

„Ideea că această dietă are un efect magic și poate elimina grăsimea de pe coapse și abdomen, dar nu și de la nivelul sânilor este doar un mit. Niciun aliment sau dietă nu pot neutraliza grăsimile dintr-o zonă distinctă a corpului.
Slăbirea nu funcționează în acest mod”
, potrivit dr. Diller.

 
2. Toate caloriile contează

Înlocuirea unei garnituri sau a unui aperitiv cu ciuperci te va ajuta să reduci numărul total de calorii, dar dacă restul meselor și gustărilor conțin prea multe calorii sau dacă folosești ciupercile ca element suplimentar, nu ca alternativă, dieta nu va funcționa pentru tine. Ai nevoie de un deficit caloric pentru a slăbi, ciupercile nu sunt un ingredient-minune care anulează excesele.

 
Riscuri

Unele ciuperci de pădure sunt otrăvitoare, fiind recomandat să te limitezi la varietățile disponibile la supermarket când urmezi dieta. Deși se întâmplă foarte rar, unele persoane au reacții alergice la ciuperci sau la sporii de mucegai care se pot regăsi pe suprafața lor. Există și situații în care apar manifestări neplăcute dacă se combină ciupercile cu băuturi alcoolice.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod