Dieta cu banane și lapte: secretul siluetei ideale

Această dietă se bazează pe principii simple: reducerea totalului de calorii și consumul de nutrienți care topesc grăsimile rapid. Nu vei depăși 1.000 de calorii pe zi, însă vei putea alege laptele integral și te vei bucura de gustul dulce al bananelor. Testează și tu dieta care îți reconturează armonios corpul.
Meniul special va include 2-3 banane la nivel de zi și 2-3 căni de lapte integral, combinate cu alte alimente bogate în fibre și proteine, care previn starea constantă de foame sau oboseală. Fiecare banană are aproximativ 100 de calorii, iar o cană cu lapte va conține 80 de calorii. De asemenea, dieta pune accentul și pe consumul unei cantități ridicate de apă pentru a menține hidratarea optimă a țesuturilor și a elimina toxinele din organism.

 
De ce să te bazezi pe banane?

Dieta favorizează consumul bananelor față de alte fructe pentru că au o combinație aparte de vitamine și minerale. Astfel, o singură banană va conține 422mg de potasiu și 3g de fibre. Aceste fructe țin apetitul sub control și asigură neutralizarea substanțelor nocive.
De asemenea, gustul dulce te va convinge să le mănânci fără să faci un efort special.

 
Care este rolul laptelui?

Laptele este o sursă excelentă de calciu și proteine, fortificând sistemul osos și musculatura. În plus, laptele reglează funcțiile îndeplinite de proteine în interiorul organismului, echilibrează hormonii tiroidieni și favorizează refacerea la nivel celular. Este foarte important să alegi numai laptele integral pentru a combate obezitatea. Cu ajutorul acestei diete vei stabiliza glicemia și vei reduce tensiunea arterială. Laptele accelerează metabolismul, iar arderea țesutului adipos va avea loc mult mai rapid.

 
Ce durată va avea dieta?

Acest plan de alimentație nu trebuie urmat mai mult de 4-5 zile. Vei avea suficientă energie în acest interval, dar nu trebuie să prelungești dieta.
Dacă vrei să revii la ea este necesar să faci o pauză de 2 săptămâni.

 
Iată cum arată planul de alimentație pentru o zi:

 
1. Dimineața devreme (6 - 7:30)

O cană de apă cu semințe de schinduf, lasate la înmuiat peste noapte.

 
2. Micul dejun (7 - 8:30)

O cană de lapte integral, o banană și un ou fiert.

 
3. Gustarea din timpul dimineții (10 - 11)

 
O ceașcă de ceai verde și 6 migdale crude.

 
4. Masa de prânz (12:30 - 13:30)

O cană de lapte integral și o banană.

 
5. Gustarea de după-amiază (16 - 16:30)

O cană de suc proaspăt stors de fructe sau o cană de apă de cocos.

 
6. Cina (19 - 19:30)

200g de legume rumenite la grătar sau fierte, o cană de lapte integral și o banană.

 
Sfaturi suplimentare pentru a avea succes cu această dietă: 

- în afară de atenția la tot ce mănânci trebuie să faci și exerciții. Evită antrenamentele solicitante și mai ales ridicatul greutăților pentru că nu vei consuma decât o cantitate redusă de calorii.
Alege ședințele de yoga sau meditația;
- ocolește zahărul rafinat, băuturile acidulate, prăjelile sau alimentele procesate;
- bea cel puțin 3 litri de apă în fiecare zi;
- dacă te plictisești să mănânci laptele și bananele separat le poți transforma într-un smoothie pentru a varia textura;
- dormi 7-8 ore în fiecare noapte;
- ține stresul sub control, nu te îngrijora excesiv din cauza greutății;
- după a patra zi de dietă trebuie să introduci încet alimente variate în meniul tău pentru a reveni la un meniu diversificat, cu o gamă mai largă de nutrienți;
- femeile nu trebuie să urmeze această dietă în timpul zilelor de menstruație deoarece alimentele permise nu furnizează necesarul de zinc, fier, cupru și alte vitamine care trebuie consumate în această perioadă.
În cazul în care vrei neapărat să o urmezi trebuie să iei un supliment alimentar pentru a preveni carențele nutriționale și senzația de slăbiciune generală. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod