Dieta care poate adauga sase ani vietii tale

Este posibil sa-ti maresti numarul anilor cu inca sase ani si sa eviti bolile de inima consumand in mod regulat o serie simpla de ingrediente numite de oamenii de stiinta "polymeal". Cercetatorii au obtinut dovezi legate de efectele benefice ale diferitelor tipuri de alimente, incluzand pestele, ciocolata neagra, vinul si usturoiul, in reducerea bolilor de inima, a presiunii sangvine si nivelului de colesterol din organism.

Pornind de la acest lucru, ei au combinat efectele mai multor ingrediente si au calculat eventualul efect asupra populatiei adulte. Echipa de specialisti sugereaza faptul ca o dieta zilnica care are la baza combinatiile "polymeal" ar putea reduce riscul bolilor de inima cu aproape 76%. Se pare ca efectul acesta se manifesta mult mai puternic la barbati, insemnand ca acestia isi pot prelungi viata cu aproximativ 6,6 ani fata de cei care nu folosesc aceasta dieta.

De asemenea, ei ar putea trai mai mult cu noua ani fara sa sufere de vreo boala de inima, in timp ce persoanele astfel afectate vor trai mult mai putin.

La femei, se asteapta ca dieta "polymeal" sa le mareasca numarul anilor cu aproape cinci ani, sugereaza expertii. De asemenea, se pare ca aparitia vreunei afectiuni cardiace poate fi evitata si inlaturata cu inca opt ani.

Cercetatorii care au efectuat acest studiu si l-au publicat in suplimentul de Craciun al ziarului "British Medical Journal", afirma ca ei isi doresc sa gaseasca o alternativa "mai sigura, non-farmaceutica si mai gustoasa" decat "polypill".

Combinatia medicamentoasa

Anul trecut, un grup de cercetatori au laudat avantajele acestui "polypill" - o combinatie de medicamente care se iau intr-o singura doza si care poate reduce riscul aparitiei bolilor de inima cu mai mult de 80%.

Dieta "polymeal" include vin, peste, ciocolata neagra, fructe si legume, migdale si usturoi. Ingredientul cheie al acestei diete numite "polymeal" este pestele - pentru o viata mai lunga.

Cercetatorii de la Universitatea Medicala Centrala Rotterdam din Olanda, au verificat tot ceea ce s-a scris pana la ora actuala despre efectele benefice ale diferitelor tipuri de alimente.

De exemplu, consumul zilnic a 150 de ml de vin reduce aparitia bolilor de inima cu 32%, in timp ce pestele consumat de patru ori pe saptamana reduce afectiunile cardiace cu 14%. De asemenea, o ciocolata neagra consumata zilnic se pare ca poate reduce presiunea sangvina.

"Dieta Polymeal este o alternativa eficienta, naturala si probabil mult mai sigura si mai gustoasa decat polypill-ul in reducerea afectiunilor cardiovasculare si poate creste media de viata a populatiei indiferent de varsta", au concluzionat specialistii.

Pe de alta parte, echipa avertizeaza asupra unui efect advers al consumului de usturoi care poate produce "o respiratie urat mirositoare si diverse mirosuri in organism". Insa acestia adauga: "Deoarece usturoiul este destinat tratamentului in masa, putini oameni ii vor observa acest efect dupa o vreme". De asemenea, ei au mai spus: "Avand in vedere efectul neplacut al usturoiului, nu vom recomanda consumul unei diete polymeal inaintea unei intalniri romantice, in afara cazului in care si partenerul este un adept al acestei diete".

Dubla combinatie

Cercetatorii ii asigura pe cei care incearca in mod foarte serios sa previna aparitia afectiunilor cardiace de faptul ca Polypill poate fi combinat cu dieta Polymeal.

Acestia afirma ca studiile legate de efectele substantelor continute de Polypill trebuie continuate. De asemenea, ei mai afirma ca medicii cardiologi putin redundant vor fi retinuti in privinta recomandarilor acestei diete si a consumului de vin. Un faimos bucatar, Raymond Blanc a creat un meniu special care are la baza cercetarile legate de dieta Polymeal care este compus din: supa crema de legume, filet de macrou la gratar si spuma de ciocolata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod