Dieta bogată în ouă, peşte şi carne, cea mai eficientă metodă de a slăbi

Proteinele furnizate de consumul de pește ajută la slăbit, sunt de părere cercetătorii


Proteinele nu reprezintă doar o sursă de energie, ci sunt esenţiale şi pentru o creştere sănătoasă, pentru repararea ţesuturilor corpului, precum muşchii, inima, organele interne şi pielea.

Dietele bogate în proteine ar putea să ne ajute să slăbim, dar, în cazul în care implică alte dezechilibre, alte probleme de sănătate vor apăreaDavisd Raubenheimer
Echipa profesorului Raubenheimer a studiat viaţa babuinilor care trăiesc la marginea aşezărilor umane şi a descoperit că, indiferent că aceştia consumă diferite combinaţii de mâncare în fiecare zi, maimuţele obţineau un echilibru nutriţional, în care 20% din energia lor provenea din proteine, relatează publicația citată de Daily Mail.

Cercetătorii au concluzionat că nu este atât de important ca o persoană care îşi doreşte să slăbească să numere caloriile din alimentele consumate, ci este mult mai eficient să urmeze o dietă echilibrată, în care să fie incluse alimente bogate în proteine, dar şi carbohidraţi şi grăsimi.

Totodată, cercetătorii consideră că o regulă esenţială pentru o alimentaţia sănătoasă este evitarea consumului de alimente procesate.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod