Dieta anti-obezitate

Obezitatea a devenit o problema serioasa de sanatate publica in majoritatea tarilor puternic industrializate, ea afectand un segment de populatie in continua crestere. Inainte de orice, obezitatea trebuie considerata mai putin o problema de estetica si mai mult o problema de sanatate care atrage dupa sine complicatii medicale, dizabilitati temporare sau permanente, scaderea duratei de viata si, nu in ultimul rand, un cost mare pentru intreaga societate.

Asadar, o persoana obeza este predispusa la o serie intreaga de complicatii medicale: generale, cardio-vasculare, legate de anestezie, pulmonare, endocrino-metabolice, osteo-articulare, etc.

Din punct de vedere al modului de distributie a stratului adipos excedentar se cunosc mai multe tipuri de obezitate:

Tipul I - distributia excesului ponderal este "armonioasa";

Tipul II - numit si obezitate ginoida, la care grasimea este repartizata mai mult pe zona inferioara a corpului (coapse, pelvis). Acest tip de obezitate este cel mai inestetic insa asociat cu cele mai mici riscuri medicale;

Tipul III - numit obezitate viscerala, la care grasimea se acumuleaza cel mai mult in organele interne, cum ar fi viscerele abdominale. Acest tip de obezitate este cel mai putin vizibil, insa riscurile pe care le implica asupra sanatatii sunt cele mai mari.

Tipul IV - cunoscut si sub numele de obezitate androida, la care grasimea se depune pe partea superioara a corpului. Acest gen de obezitate este specific in general barbatilor si are consecinte destul de serioase asupra sanatatii.

Pentru eliminarea obezitatii exista o strategie de tratament bine stabilita, care se aplica in functie de particularitatile fiecarui caz. Primul pas consta in evaluarea istoriei medicale a fiecarui pacient, tratamente deja incercate, obiceiuri alimentare, profile psihologice si de comportament, influente profesionale si familiale. Urmatorul pas consta in stabilirea unui program alimentar combinat cu exercitii fizice, daca e cazul, la prescrierea unei medicatii ajutatoare, chirurgia gastrica fiind o optiune in functie de decizia medicului curant.

Ce este necesar sa se inteleaga de la inceput este faptul ca indiferent de forma de tratament aleasa, aceasta trebuie aplicata pe o perioada cat mai lunga de timp. Acest lucru este in general greu de acceptat de pacientii obezi, care sunt disperati sa gaseasca un tratament miracol. Eficacitatea tratamentului de lunga durata este de fapt singura garantie a succesului.

Dietoterapia este prima componenta a tratamentului pacientului obez. Elaborarea unui program nutritional se bazeaza pe faptul ca fiecare individ este unic (bagaj genetic, istorie medicala, mod general de viata) si de aceea dieta trebuie personalizata in asa fel incat sa se furnizeze alimente sanatoase, variate, echilibrate nutritional in functie de nevoile fiecarui pacient.

O dieta echilibrata ar trebui sa acopere urmatoarele cerinte nutritionale: 12-15% proteine, 30-35% lipide si 50-55% glucide (carbohidrati). Atunci cand pierderea ponderala este impusa, aportul caloric este redus, iar tipul alimentelor si frecventa meselor sunt principala preocupare pentru a obtine efecte durabile in timp.

Glucidele consumate trebuie sa fie in majoritate complexe, iar aportul celor simple trebuie redus cat mai mult cu putinta. Glucidele trebuie sa reprezinte cel putin o jumatate din aportul total de trofine (substante alimentare) intr-o zi, intrucat ele furnizeaza energie pentru desfasurarea activitatilor fizice si de asemenea calmeaza senzatia de foame. Caloriile provenite din glucide complexe sunt in general catabolizate, consumate si nu se vor depune in rezerve de grasime.

Lipidele sau grasimile sunt o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu e singura si, in plus, o cantitate prea mare de grasimi (35%) in dieta este daunatoare, datorita cresterii riscului de hipercolesterolemie.

Sistemul circulator este cel mai afectat, deoarece nivelul crescut al colesterolului contribuie la cresterea incidentei accidentelor vasculare si a numarului de infarcturi cardiace. Atunci cand nivelul colesterolului creste peste limita normala si pentru perioade indelungate, acesta se depune ca o ceara pe peretii interiori ai arterelor si reduce sau blocheaza circulatia sanguina. Organele care primesc sange de la aceste artere au de suferit, deoarece nu primesc suficient oxigen si nutrienti, cat ar avea nevoie. De exemplu, atunci cand circulatia cerebrala este blocata, se produc accidentele cerebrale.

Colesterolul provine din doua surse: cel mai mult se produce in ficat, prin transformarea diversilor nutrienti, in special grasimi saturate. Din moment ce toate animalele isi produc propriul colesterol, cealalta parte din colesterolul uman provine direct din consumul produselor animaliere. Acest colesterol este absorbit in intestin si se adauga la cel produs de ficat. Este cunoscut faptul ca o dieta bogata in grasimi saturate conduce la cresterea productiei de colesterol din organism. Asadar, prin reducerea cantitatii de grasimi din dieta se poate mentine nivelul colesterolului sanguin total in limite normale. Grasimile din dieta ar trebui sa provina din: carne de pui sau de curcan, peste, lactate degresate partial, ulei de masline sau alune si seminte crude.

Proteinele pot fi consumate in proportie de maxim 15% din ratia zilnica de trofine. Este recomandat sa se consume atat proteine din surse vegetale, cat si animale. Proteinele animale se gasesc in carne si produse din carne, peste, oua si lactate. Legumele uscate sunt bogate in proteine, la fel cerealele si painea.

Necesarul de fibre, care este de circa 30-40 g/zi, este furnizat de legume, fructe si cereale. Fiecare masa ar trebuie sa contina un fruct si o leguma proaspata. Lichidele consumate trebuie sa aduca minim 1,5 litri de apa pe zi iar apa este singurul lichid cu adevarat necesar pentru organismul nostru.

Odata stabilite tipul si cantitatea alimentelor, este necesara schimbarea obiceiurilor alimentare avute anterior. Astfel gustarile cvasi-permanente, cantitatile excesive de lipide si volumul prea mare de alimente consumate in timpul meselor principalele vor disparea din noul mod de viata al pacientului obez. Sunt recomandate trei mese pe zi si cate o gustare intre mese; este foarte important ca fiecare masa sa se desfasoare intr-o atmosfera relaxata, pozitiva, fara graba.

Indicatiile precise si la obiect in legatura cu regulile de alegere a alimentelor si cantitatile optime, vor fi determinate de particularitatile fiecarui individ.
 

Comentarii (50)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Florinna pe 26 Nov 2014, 13:49
    operatie micsorare volum stomac

    Va incurajez sa luati legatura cu Dr. Marius Fodor din Cluj pentru micsorarea volumului stomacului. Acum o jumatate de an aveam 120 kg la 1,65 cm, toata viata am fost stresata de mancare si ma simteam teribil de vinovata pentru fiecare kilogram in plus. Este un medic extraordinar care m-a ajutat sa slabesc 30 kg in cca 6 luni.

    0
    0

  • Dorina pe 16 Oct 2013, 15:53
    Parere

    Si eu am numai cuvinte de lauda la adresa spitalului din brasov si ma bucur sa vad ca a auzit lumea de el si ca exista persoane la fel de multumite ca mine de serviciile lor. 1. Eu aveam 95 kg,1,67inaltime si 40 de ani, dupa ce in ultimii ani am slabit 10 kg si m am ingrasat la loc. Eu am fost dintotdeauna o pofticioasa, pur si simplu nu ma pot stapani, asa ca m-am operat acum trei luni, iar primele rezultate deja se vad. Chiar cred ca gastric sleeve a fost cea mai buna alegere pentru mine si nu regret niciun minut decizia luata si faptul ca am facut asta la domnul doctor Bogdan Moldovan, un adevarat profesionat care mi-a ramas alaturi chiar si acum, la atata timp dupa operatie. Multa sanatate sa aveti si putere in lupta cu boala!

    0
    0

  • Elennna pe 11 Oct 2013, 11:14
    Sfat

    Buna tuturor! Eu am facut un gastric sleeve acum 2 ani si de la 110 kilograme, am ajuns intr-un an jumatate la 65. Dupa operatie mi-a luat putin sa ma obisnuiesc cu noile obiceiuri alimentare si abia dupa cateva luni totul a inceput sa mearga struna. Stiu ca nu am pregatirea de specialitate pentru a da sfaturi, dar eu recomand gastric sleeve oricarei persoane care are probleme grave cu greutatea si nu se simte bine in pielea ei. Eu m-am operat la domnul doctor Serban Vasile de la spitalul Sfantul Constantin din Brasov si ii sunt profund recunoscatoare pentru profesionalismul si atentia pe care mi le-a aratat. Daca nu sunteti siguri ca asta e ceea ce vreti sa faceti, va recomand clubul bariatric al spitalului, unde au loc intalniri variate cu medici chirurgi, psihologi si nutrionisti care te ajuta cu sfaturi si te indruma. Multa sanatate!

    0
    0

  • florentina pe 13 Mai 2013, 19:26
    O dietă standard care se adreseaza tuturor persoanelor care vor sa slabeasca.

    Educatie alimentara-Schimbarea stilului de viaţă 1.pregatirea organismului pentru dieta. 2.detoxifierea si eliminarea toxinelor din corp. 3.eliminarea surplusului adipos. 4.eliminarea celulitei si modelarea corpului. Ce este necesar sa se inteleaga de la inceput este faptul ca indiferent de kilogramele acumulate in timp, ca aceasta dieta sa dea rezultate (-25kg) trebuie aplicata pe o perioada de 3 luni fara pauza. Acest lucru este in general greu de acceptat,multe persoane fiind disperate sa gaseasca un tratament miracol. ma puteti contacta pe florypm@yahoo.com

    1
    0

  • borza florentina pe 12 Ian 2012, 15:24
    obeziotate

    doresc un regim alimentar pentru mn, am 130kg si nu reusesc sa slabesc.Imi puteti da un regim pentru obezitate?

    19
    0

  • lucia pe 4 Apr 2011, 21:21
    alo...cu cine vorbiti

    ce va face sa credeti ca daca intrebati pe aici ceva, primiti vreun raspuns???

    7
    2

  • mari pe 2 Apr 2011, 11:05
    slabirea

    buna am 20de ani si 110kg si175m ce trebuie sa fac am si o bicicleta de camera dar nu stiu cate calori trebuie sa fac

    4
    0

  • byanka pe 23 Sep 2010, 21:21
    slabirea

    buna sunt bya mama mea are 150 de kg si are 43 ani si 1.73 inaltime va rog ajutati-ma ca vreau so ajut

    3
    3

  • madalin pe 8 Aug 2010, 04:55
    obez si duabetic tip 2

    salut , am 41 ani 1,79msi 108 kg, vreau o dieta sigura pentru slabit ,va rog sa ma ajutati sa slabesc ,sunt disperat

    8
    1

  • andrei pe 14 Iul 2010, 14:23
    BIZAR

    Am un prieten obez, de vreo 14 ani, avea 1.78 si 100kg si avea SANI, deci, exact c la femei, numa ca erau mai despartiti, iar intre avea par, ca doar era in perioada de adolescenta. S-a dus la endocrinolog si ia recomandat o dieta cam drastica. Si a slabit baiatu intr-o luna 10kg, de la 100kg, in 3 luni a ajuns la 72kg si 1.79. Acuma arata perfect, numai e gras dar, cel mai bizar este ca are sani, si e baiat. Imi puteti da vreo explicatie pt ce i sa intamplat.

    4
    2

  • anca pe 7 Iul 2010, 18:14
    intrebare

    nutritionistul ti-a prescris ceva pastile inafara de dieta?

    5
    2

  • free soul pe 7 Apr 2010, 19:52
    Succes

    Pentru toti oamenii care vor sa slabeasca , cel mai bun sfat este sa mergeti la un nutritionist sa va faca un regim personalizat. Eu asa am facut si in 5 luni tinute corect am slabit in jur de 26 de kg . Este greu , recunosc dar absolut orice este posibil daca iti doresti cu adevarat. Cine vrea sa slabeasca sa intre pe acest site:http://nutrimedhelp.ro/ si sa sune sa-si faca programare imediat. Succes!

    2
    3

  • yanna pe 4 Feb 2010, 01:27
    vreau sa slabesc

    sunt obeza am 95 kg 1.63 32 ani si vreau sa slabesc dar nu stiu ce regim sa urmez pt ca am si o esofagita de reflux va rog poate ma ajuta cineva

    4
    1

  • jana pe 6 Nov 2009, 22:01
    vreau sa slabesc URGENT....

    Buna ma numesc angela din mangalia si am sieu o problema cu mama mea e OBEZA are54 ani 165 si 125kg si vreau sa ma ajute cineva cu un regim sau tratament sa poata sa slabeasca dar e si bolnava cu inima-are glanda-tensiunea ce poate sa ia ca sa nui faca rau.va rog ajutatima,ast raspuns....multumesc..

    6
    1

  • dana pe 16 Sep 2009, 00:58
    sfatul meu

    Buna!As dori sa le spun tuturor celor care au kg in plus ceea ce a functionat la mine!Am 20 ani,1.75 si 72 kg!Inainte eram mai plinuta,cantaream ceva mai mult..ca si voi,am incercat fel de fel de diete,slabeam cateva kg pe care la puneam dublat la loc!Am fost la Institutul de Endocrinologie si dupa o serie de investgatii,mi s-a spus ca sunt normala insa eu nu m-am conformat!M-am chinuit cu dietele de 6ani de zile,desi eram inca un copil!Acum,nu ma abtin de la nimic dar foarte important:am renuntat la rontaitul intre mese,mananc numai daca mi-e foame si nu ma ridic niciodata de la masa atunci cand simt ca explodez!Asa ca sfatul meu:mancati tot ce va doriti dar in cantitati normale,faceti putina miscare si fiti optimisti,un astfel de "regim" da rezultate in timp si este cel mai sanatos,nu faceti un obicei din mancarurile tip fast-food,beti apica si in rest,toate bune!(pt cei care sufera de obezitate,nu stiu daca cineva in afara de un medic va poate ajuta dar totul se poate cu vointa)!Fiti tari,ganditi-va ca sunteti frumosi si ca veti fi si mai si!Va urez multa bafta,sanatate si kg in minus!

    2
    0

  • mc pe 23 Iul 2009, 19:07
    Am slabit 50 kg in 7 luni!

    Am slabit 50 kg in 7 luni! Detalii si probe indubitabile pe h t t p : //w w w curaslabire .org

    6
    0

  • nicoleta pe 13 Iul 2009, 14:56
    sfaturi de slabit

    si eu am reusit sa slabesc 6 kg intr-o luna fara infometare si fara sa arunc cu banii pe pastile de slabit.am consumat fructe si legume cu calorii negative . cine este interesata de idei de salate si preparate cu calori negative ma gaseste la :seby_n@yahoo.com

    5
    2

  • ady pe 6 Iul 2009, 22:13
    pentru dieta

    am 38ani 1,70 98kgas dori o dieta sanatoasa fara medicamente fara baloane care se unfla in burta si nu mai ai pofta de mancare nu beau alcool,cafea nu fumez am baut multa bere acum 1an si am am acumulat multa grasime cei care citesc acest comentariu si imi pot da un sfat le multumesc mi sa luat sa car 30kg dupa mine in fiecare zi

    2
    0

  • mihaela pe 15 Mai 2009, 08:50
    vreau sa slabesc

    am 29 ani,162 cm o greutate de 96 kg am descoperit k am tiroidita, grupa a2.Va rog ajutatima sa slabesc. VA MULTUMESC PENTRU ATENTIA ACORDATA

    1
    0

  • nela pe 6 Mai 2009, 12:39
    vreau sa slabesc

    Am 32 ani,1,60 si70kg.De cand am depasit pragul de 30 am inceput sa i-au in greutate mai mult (AVEAM IN JUR DE 63KG).vreau sa slabesc dar nu ma pot abtine sa nu mananc,sunt o pofticioasa,imi plac si dulciurile dar nu asa mult.As dori daca ma poate ajuta cineva sa gasesc o dieta sa slabesc macar 10 kg.Va multumesc.

    1
    0

  • gabriela pe 4 Mai 2009, 14:22
    pentru Liliana

    eu pot sa te ajut,daca vrei cu adevarat sa slabesti sanatos!suna-ma te rog la nr.0741527294 ca sa putem vorbi pe indelete

    1
    0

  • liliana pe 2 Mai 2009, 20:22
    vreu sa slabesc

    am 1,60m; 80kg si varsta de 42 ani.Am ajuns la aceasta greutate in urma cu 3 ani in urma unei sarcini.De atunci am tot incercat tot felul de cure fara nici un rezultat.analizele le am proaste colesterolul 300 si trigliceridele mari.va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez.sunt o mare consumatoare de dulciuri.Ma abtin cat pot si simt cateodata ca-mi vine rau daca nu mananc VA MULTUMESC

    0
    0

  • bea pe 22 Apr 2009, 14:47
    vreau sa slabesc

    am 1.60,65 de kilograme si 17 ani si vreu sa slabesc repede...iau ceva medicamente sa nu am pofta de mancare si alerg in fiecare zi seara:D.....dar tot nu slabesc asa cum vreu eu......seara beau ceai e bun pentru mai multe....petru diabet,ulcer,hipertensiune arteriala,litiaza biliara,litiaza renala,colesterol,hepabilara A,si puiul mamei.....seara o bei dimineata cum te scoli mergi la baie.....este ceai de crusin coaja.....nu e scump 2,5lei ......:).....

    1
    0

  • aurelial19 pe 22 Apr 2009, 10:46
    curaj

    buna fetelor.eu am 1,68 si 48 de kg,poate va intrebati ce caut pe acest forum,ma iut la voi si nu-mi vine sa credcat de mult va doriti sa slabiti,eu una de ani buni incerc sa ma ingras,dar ca si voi nu reusesc sa realizez ceea ce-mi propun.multe dintre voi nici nu sunteti obeze,putin grasute,doar atat,eu una nici nu aas dori sa slabesc in locul vostru.ce credeti ca e bine slab?nu,obosesc la fel de repede,ma simt lipsita de vlaga,sunt disperata sa ma ingras,sincer am incercat orice,si va spun nu e atat de greu sa slabesti cu este sa te ingrasipoate ma ajutati si pe mine cu vreun sfat,pt ca nu stiu ce sa maio fac,precizez ca am 25 de ani si 3 copii.va multumesc si multa bafta!

    1
    0

  • alexa pe 22 Apr 2009, 10:18
    vreau sa slabesc

    Buna! Am 1,58 si 50 kg.Acum 2 ani am slabit dupa o operatie de apendicita si am ajuns la 37 kg am ramas la aceasta greutate timp de 1 an si ceva, dar acum m-am ingrasat cu 13kg.Ajutati-ma, va rog!!!!! nu vreau sa ma ingras mai mult.eu mananc cel mai mult fructe si legume, cand simt nevoia de dulce mananc dar nu in exces si nu mananc paine decat odata la o jumanate de an sau 1 an. va rog sa ma ajutati.

    1
    0

  • irina pe 23 Feb 2009, 18:09
    sunt obeza

    am 23 de ani,85 kg si am inaltimea de:1,65.mananc putin,si in loc sa slabesc cres in greutate.ajutatima va rog cu un sfat.va multumesc

    1
    0

  • ignat a. pe 21 Feb 2009, 20:34
    cura

    am 41 de ani si 1.64 m si 76 kg. am incercat o ''gramada'' de cure dar nu mai merge cu nimic mai jos. nu stiu ce sa ma fac. acum 4 ani am nascut. m-am ingrasat 35 kg cu sarcina am ajuns la 110 iar acum am 76. nu pot mai jos nicicum.

    1
    1

  • cristina pe 4 Ian 2009, 14:30
    vreau sa slabesc!!!!!!!!

    sal am 25 ani ,1.65m,78kg am inercat o multime de diete,medicamente de sabit,ceaiuri da inutil cred ca m-am ingrasat si mai tare . vreau un sfat,sunt disperata

    4
    0

  • cris pe 3 Nov 2008, 10:54
    vreau sa slabesc

    am 43 ani sunt obez din fam de obezi si vreau sa slabesc doresc programare

    1
    0

  • anto pe 24 Oct 2008, 23:08
    sunt grasa?

    am 1,70si 67 de kg ,vreau sa stiu dak sunt grasa va rog

    3
    0

  • IORDACHE MARIA pe 22 Oct 2008, 10:28
    dieta

    Buna ziua .Eu am avut 96 kg.An 6 luni am slabit 30 kg .Am tinut diete 2 zile proteine [lactate ,carne slaba ,peste si 2 zile legume si fructe .Fara paine .Apa plata 2 l pe zi .multa bafta ,

    2
    0

  • nicolas pe 11 Oct 2008, 20:02
    va rog mai multe retete

    bun, dar nu prea dau retete concrete de slabit

    1
    0

  • alexandra pe 26 Aug 2008, 22:25
    nu ma mai suport

    buna,numele meu e alexandra...am 16 ani,1 metru 50....si aproape 60 de kg.....va rog sa ma ajutati....vreau sa slabesc

    1
    0

  • angela pe 14 Aug 2008, 15:05
    schimbativa stilul de viata, veti slabi si veti fi sanatosi

    imi cer scuze am uitat sa las id-ul angela_elisabeta

    1
    0

  • angela pe 14 Aug 2008, 15:02
    schimbati-va stilul de viata, veti slabi si veti fi sanatosi

    buna tuturor! imi permit sa dau si eu un sfat celor care vor sa slabeasca. incercati sa aveti o dieta hipocalorica. se gaseste pe net tabel cu caloriile alimentelor. gasiti pe google.mancati carne doar de pui si peste la gratar sau fiarta. cat mai multe fructe si legume. renuntati la: sare, ( sarea retine apa in corp) prajeli, carne de porc, grasimi animale, fructe si legume uscate,lapte integral, smantana, maioneza. beti apa plata cu lamaie ( vit c distruge grasimile si intareste sistemul imunitar ) iar daca nu aveti rezultate inseamna ca metabolismul dvs este f lent si faceti reflexoterapie. credeti-ma da rezultate. reflexoterapia ajuta la circulatia sangelui, arderile din oranism vor fi mai rapide si atunci vi se va regla metabolismul. veti vedea ca veti merge la toaleta mai des ca inainte, astfel se vor elimina toxinile din organism si veti slabi sigur. daca faceti reflexoterapie nu mancati inainte si dupa sedinte 2 ore. daca nu va simptiti in stare sa va plimbati mult, atunci luati o banda de alergat si incet incet faceti cati mai multi pasi, astfel se ard calori. daca aveti scari, incercati sa urcati si sa coboriti ( dar nu pana la epuizare ) cumparati o coarda si amintiti-va de acele exercitii din copilarie. va dau meniul unei zile . dimineata: branza de vaci cu un ardeu si o felie de paine neagra sau rustica prajita, un mar; la amiaz gratar de pui sau peste cu o salata (rosii, castraveti, ceapa, ardei, putin ulei de masline, uleiul de masline contine colesterolul bun de care organismul are nevoie si antioxidanti, dar aveti grija sa fie un ulei de calitate adica extravirgin presat la rece. uleiul care noi il folosim de obicei este dublu rafinat adica procesat la temperaturi f mari , mai puteit adauga in slata si lamaie. seara mancati fructe ( in afara de banane, pere, struguri - au continut mare de zahar ) in urmatoarea zi dim puteti manca cereale cu lapte (dar aveti grija, nu cereale dulci, iar laptele sa fie cel din magazin , cel de pe piata are mult colesterol. beti apa multa, renuntati la sucurile carbogazoase au un continut mare de calorii si binenteles multe e-uri. las id-ul meu daca cineva doreste sa vb. va doresc kg cat mai putine

    2
    1

  • aksa pe 29 Iul 2008, 23:52
    nu va mai chinuiti

    nu va mai chinuiti cu diete, faceti un calcul al caloriilor pe care il consumati din alimente . si faceti aerobic cat mai mult, sa ardeti macar 500 calorii pe zi . :) diete miraculoase nu exista, doar diferite produse pe care le puteti incerca, dar numai in paralel cu exercitii fizice ( bicicleta, alergat , etc )

    2
    0

  • adela pe 25 Iul 2008, 09:41
    vreau o dieta sa slabesc

    am 22 de ani, 1.65m si in timp de 4 luni m-am ingrasat cu 10 kg si acum cintaresc 67 kg. Am nevoie de o dieta si sfaturi pentru a da jos kg nedorite. Multumesc

    1
    0

  • Lilia pe 12 Iul 2008, 18:58
    vreau o dieta ca sa slabesc

    am 17 ani, 1.64m, si 59 kg. vreau sa scap de kg in plus. sa scap macar de vreo 9 kg. vreau o dieta sigura care sa dea rezultate, si rog sa imi dati unele sfaturi pentru a slabi..

    1
    0

  • mihai pe 20 Iun 2008, 16:02
    obezitatea

    Buna Ziua .am accesat site-ul dumnneavoastra in legatura cu boala cu care am fos diangnosticat obezitatea am 17 ani inaltimea de 177cm si greutatea de 88 kg as dori un sfat pt a putea slabi si a scapa de aceasta boala de care am auzit ca este foarte raspandita astept un raspuns , multumesc

    0
    2

  • millkaa pe 27 Mai 2008, 17:20
    cum sa slabesc???

    AM 158cm INALTIMEA si 90kg GREUTATEA. Va rog foarte frumos sa ma ajutati sa dau jos kilogramele in plus.!!!

    2
    1

  • aayra pe 17 Mai 2008, 11:18
    se poate slabi

    salut!am 23 de ani 1.65 si 63 de kg;am slabit 32 de kg folosind o dieta hipocalorica,eliminand in mare parte carbohidratzii ;nu va descurajatzi!daca eu am putut,vetzi reusi si voi!!!!!!!!!facetzi cat mai multa miscare(dans,plimbare,fitness,orice ajuta)

    0
    0

  • ANCA pe 28 Apr 2008, 19:41
    Rog sa ma ajutati

    sunt profesoara , stiu ca aspectul e foarte important, am 28 ani , 168cm si 88 kg, am incercat sute de metode de a slabi dar nu prea dau rezultate, ori eu dupa ziua treia nu mai pot rezista, va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine

    1
    0

  • nicoleta pe 21 Apr 2008, 17:28
    obezitate

    as dori din tot sufletul o reteta de slabit cu rezultate bune. mentionez ca datorita unor probleme de sanatate trebuie sa dau repede 10 kg minim va rog ajutati-ma

    1
    0

  • jeny pe 31 Mar 2008, 23:18
    obezitate

    am 34 ani ,1,70 ,84kg,as dosri sa slabesc prin o dieta necostisitoare,grupa o1

    1
    0

  • tache pe 21 Mar 2008, 09:18
    -

    daca este importanta grupa mea sanguina e de tip A2 .multumesc.

    1
    0

  • tache pe 21 Mar 2008, 09:15
    obeza

    buna,am 31 de ani , 1,65 inaltime, si 115 kg ,sunt constienta ca sunt obeza si imi doresc din tot sufletu sa slabesc ,daca stiti un regim sau ceva retete de slabit va rog sa imi scrieti.va multumesc.

    1
    0

  • claudiu pe 20 Mar 2008, 17:33
    obez

    am 1,78 inaltime si 106 Kg ....stiu ca sunt obez ...da vreau nijte retete de slabire ...am incercat deja multe si nici un rezultat ...Multumesc !! :*

    2
    1

  • alina pe 18 Mar 2008, 12:27
    vreau sa slabesc

    buna am 25 de ani si la 1,56 am 88 de kg pana acum am incercat sa slabesc cu zeci de metode dar in van am ajuns ca in loc sa mai dau jos doar raman la aceeasta greutate dar cel putin nu mai pun In ultimele 2 luni mi-a crapat pielea pe brate si am niste venisoare care pe langa ca sunt inestetetice ma duc la disperare ,am ajuns sa cred ca nu voi mai slabii niciodata trebuie sa fac ceva, am nevoie de un sfat,de o reteta ''miraculoasa ''de ceva care sa ma ajute sa vad vreun rezultat.Va rog !

    3
    2

  • hedesvictoria pe 4 Mar 2008, 16:23
    dieta obezitate

    eu am 60 de ani am slabit 10kg in trei luni cu dieta de pe internet de la obezitate am eliminat toate alimentele interzise si ma plimb o ora pe cimp de la 8 dimineata la 9 a dat rezultate fara dulcuri pine grasimi si sucuri inlocuiind pinea cu fulgi simpli fara adaosuri fulgi de ovas secara cu lapte sau iaurt da rezultate spectaculoase

    2
    0

  • marian busuioc pe 2 Mar 2008, 18:53
    ROG RETETE REGIM SLABIRE

    BUNA ZIUA, Am accesat sitte-ul dvs intamplator.Daca este posibil NU pentru mine,pentru tatal meu in varsta de 78 ani,grupa sanguina O1,inaltime 1.83 greutate 148 kg,solicit un regim de slabire. Greutatea dobandita se datoreaza lipsei de miscare,sufera de afectiuni ale sistemului circulator periferic,NU are rezistenta la efort si ca toti romanii de varsta asta nu prea are bani suficienti sa isi permita tratamente cu plata.Multumesc anticipat.

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod