Dietă. Alimentele care stimulează apetitul în loc să potolească foamea

Sushi, cerealele procesate, burgerii şi cartofii au un indice glicemic ridicat şi fac să crească rapid nivelul zahărului în sânge, iar apoi să scadă rapid.

Faptul că unele alimente pot provoca foame în loc să o potolească se explică prin indicele lor glicemic ridicat. Acestea cresc rapid nivelul zahărului în sânge și apoi îl determină să scadă tot atât de repede.

Cine simte foame la o oră după ce a servit o masă copioasă a optat fără îndoială pentru alimente greșite, adică cele care stimulează pofta de mâncare în loc să o potolească, relatează cotidianul francez Le Figaro, citat de Agerpres.

Multe alimente au darul natural de a tăia pofta de mâncare, cum ar fi cele bogate în proteine, care dau senzația de sațietate.

Altele, în schimb, stimulează apetitul și este recomandabil să fie ținute cât mai departe de farfurii.

Faptul că unele alimente pot provoca foame în loc să o potolească se explică prin indicele lor glicemic ridicat, adică fac să crească rapid nivelul zahărului în sânge și apoi să scadă tot atât de repede. Deoarece mecanismul foamei este stimulat de o scădere a glicemiei, pofta de mâncare va apărea la scurt timp după masă. Sau alimentele nu conțin cei mai fortifianți nutrienți și foamea continuă și după consumul lor, explică nutriționista Corinne Chicheportiche-Ayache pentru ziarul francez.

Oamenii care mănâncă sushi își închipuie că fac mai bine decât să consume o pizza.
Nimic mai neadevărat fiindcă sushi cuprinde în principal orez alb cu oțet, prin urmare indicele său glicemic este ridicat. Amatorii de bucătărie japoneză ar trebui să opteze mai degrabă pentru o supă miso sau sashimi, bogate în proteine și capabile să potolească foamea.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod