Dietă: 7 trucuri ca să-ți menții silueta chiar și de Valentine's Day



4. Alege legume sau salate ca garnitură în loc de orez, paste sau pâine


Refuză coșul cu pâine și foloseşte legumele crude ca bază de mâncare în locul pâinii. Combină-le cu peşte, fructe de mare şi fripturi slabe la grătar (nu pane, nu prăjite, după cum ți-am explicat mai devreme), cu multă salată (care să nu băltească în ulei, fără maioneză sau alte dressinguri grase!). Te scuteşti astfel de sute de calorii în plus, care îţi epuizează şi îţi îngraşă organismul.
Întotdeauna alege legume crude lângă o bucată de carne pentru a absorbi grăsimile rele din aceasta și a-ți oferi senzația de sațietate de care ai atâta nevoie ca să-ți menții silueta dorită.


5. Refuză gustările sărate din partea casei (alune prăjite, sticksuri, chipsuri etc)


Bea în schimb multă apă pentru a păstra senzaţia de saţietate şi apetitul sub control. Nu te lăsa cuprinsă de febra ronţăitului, nici măcar de fructe proaspete sau uscate, între mese! A lua gustări nu este echivalent cu a ronţăi între mese! Ronţăitul este un comportament alimentar nepotrivit, care ţi-a adus kilograme în plus.
Renunţă la el!


6. Nu exagera cu alcoolul, mai ales dacă este tare şi rafinat


După cum ştii, alcoolul de orice tip are 7 calorii pe gramul pur, stimulează apetitul şi blochează arderea grăsimilor. Un pahar de vin la masa de seară este suficient. Şi nu uita! La fiecare pahar de vin bea cel puțin 3 pahare de apă înainte să ţi-l umpli pe următorul.

Atenție! Nici cockteilurile de alcool cu sucuri de fructe nu sunt cea mai bună alegere! Alege apă simplă, nu băuturi carbogazoase, nu sucuri de fructe şi nici limonadă cu miere sau zahăr. Vei încărca bugetul caloric al mesei respective inutil.
În loc de desert, alege o cafea sau, și mai bine, având în vedere ora târzie, un ceai aromat.


7. În loc de desert, fă o plimbare romantică după masă


Și ca tabloul să fie complet, fă o plimbare ușoară după masă. Este cel mai bun digestiv pentru corpul tău. În plus, ce poate desărvârși o cină romantică dacă nu o plimbare romantică? Alege să înlocuiești desertul cu un timp de calitate petrecut cu partenerul tău.
Așadar, chiar dacă ești la dietă, nu refuza invitațiile de Valentine’s Day. Există alegeri sănătoase, gustoase și corecte din punct de vedere nutrițional pe care le poți face la restaurant, oricât de exotic ar fi el.
Aplică cele șapte reguli enumerate mai sus și te vei putea bucura de o cină de neuitat, dar care nu va fi urmată de regrete și nici de kilograme în plus a doua zi.

Dacă ai nevoie de susținere în procesul tău de slăbit, dr. Laura Ene are blogul său www.totuldespreslabit.ro, unde vei găsi multe alte trucuri care să te ajute să faci față oricărei situații neprevăzute care de obicei îţi strică dieta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod