Dietă: 6 reguli esenţiale care accelerează arderea grăsimilor

Te chinui să numeri caloriile şi consumi sub 1300 pe zi? Este cea mai proastă decizie pentru siluetă, deoarece nu faci decât să-ţi încetineşti foarte mult metabolismul!

Nu trebuie să petreci toată ziua la sală ca să ai un metabolism alert şi să-l stimulezi să ardă mai multe calorii. Există câteva reguli simple pe care dacă le urmezi vei reuşi să arzi mai multe grăsimi. Iată care sunt acestea:

1. Nu te chinui cu restricţionarea excesivă a caloriilor


Acest truc nu numai că este o adevărată bătaie de cap, dar nici nu funcţionează pe termen lung, susţin nutriţioniştii. Prin urmare, nu te chinui să numeri caloriile pe care le consumi şi nici să le restricţionezi, deoarece nu rezolvi mare lucru pentru siluetă.

Reţine că atunci când tai din meniu 1000 de calorii, corpul tău înţelege că te înfometezi şi va arde mai lent caloriile pe care le ingerezi în mod obişnuit.

Dacă ai în jur de 54 de kilograme consumă în jur de 1300 de calorii zilnic dacă vrei să slăbeşti sau să te menţii la greutatea dorită, recomandă Liz Applegate, un nutriţionist celebru în cartea sa "Bounce Your Body Beautiful". Cercetările arată că femeile care consumă calorii sub această limită îşi încetinesc metabolismul şi el nu va mai arde uşor grăsimile.

2. Nu sări peste micul dejun!


Chiar dacă ai auzit de mii de ori acest îndemn trebuie să conştientizezi ca el are un impact considerabil asupra siluetei. Studiile arată că persoanele care mănâncă bine dimineaţa slăbesc mult mai uşor decât cele care sar peste micul dejun.
"Metabolismul tău este încetinit în timpul somnului şi devine alert dimineaţa după ce mănânci micul dejun", explică Barbara Rolls, un nutriţionist celebru în cartea sa "The Volumetrics Weight-Control Plan". Prin urmare, dacă sari peste micul dejun, corpul tău nu va arde caloriile cum ar face în mod obişnuit până la masa de prânz.

De aceea este recomandat să ai un mic dejun care să conţină în jur de 300-400 de calorii. Tocmai acest lucru te va ajuta să ai un metabolism alert şi să arzi mai multe grăsimi.
Optează pentru cereale integrale (cum ar fi fulgii de ovăz) cu lapte degresat sau vegetal, o omletă cu verdeţuri şi pâine integrală sau o felie de pâine integrală prăjită cu ricotta şi castraveţi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod