Dietă. 6 obiceiuri zilnice care te balonează. Scapă de ele!



3. Îţi place să bei cu paiul

Acest obicei nu ajută deloc sistemul digestiv, deoarece de fiecare dată când sorbi cu paiul înainte de băutură ajunge o cantitate de aer în gură pe care o înghiţi, explică specialistul. Aşa că data viitoare încearcă să eviţi paiul şi consumă băuturile direct din pahar/cană/sticlă obişnuită.


4. Te trezeşti balonată din bună dimineaţă

Înseamnă că sforăi sau dormi cu gura deschisă, explică specialistul care avertizează asupra faptului că foarte multe persoane care suferă de apnee în somn au şi probleme cu balonarea.



5. Consumi prea multe fibre

Dacă măreşti brusc cantitatea de fibre din alimentaţia ta există riscul să te balonezi constant. De aceea, acest lucru trebuie făcut progresiv, pe parcursul a câtorva săptămâni. Abia atunci te vei putea bucura de efectul lor benefic asupra sistemului digestiv. Sistemul digestiv se va obişnui cu ele şi va produce enzimele necesare pentru a favoriza evacuarea eficientă a fibrelor, fără să cauzeze probleme.


6. Eşti foarte stresată

Hormonii pot să agraveze sistemul digestiv, favorizând balonarea şi gazele intestinale.
Iar stresul te poate determina să mănânci pe grabă, să nu faci pauzele necesare la birou şi să înghiţi mai mult aer în timpul atacurilor de anxietate şi când eşti agitată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod