Dietă: 6 idei geniale pentru a folosi seminţele de chia

Poţi să faci icre vegetale sau un gem aromat în doar 15 minute dacă apelezi la ajutorul acestui ingredient minunat. Descoperă-i numeroasele beneficii!
Seminţele de chia au un conţinut bogat în fibre, acizi graşi omega-3 (scad colesterolul rău), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanţi şi minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan).

Aceste seminţe minuscule au multiple întrebuinţări, trebuie doar să le cunoşti pentru a le introduce cu succes în dieta ta. Iată cum poţi să foloseşti seminţele de chia:


1. Pentru a face budincă

Amestecă două linguri cu seminţe de chia într-un pahar cu orice suc proaspăt stors, fructe pisate sau lapte de vacă/vegetal.
Aceste seminţe care au un conţinut ridicat de minerale, vitamine şi acizi graşi omega-3 au capacitatea de a absorbi lichidul, astfel încât vei obţine o budincă cremoasă.


2. Pentru a face gem fără foc şi în doar 15 minute

Ca să faci gem proaspăt ai nevoie de fructul preferat (de exemplu căpşunile), seminţe de chia şi puţină miere de albine. Se pisează căpşunile şi se amestecă cu 1-2 linguri de seminţe de chia şi puţină miere de albine (după preferinţă). Seminţele vor absorbi sucul din fructe şi vei obţine o pastă cu o consistenţă de gem.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod