Dietă: 5 trucuri ca să slăbeşti fără să te abţii de la mâncare



3. Concentrează-te asupra mâncării şi lasă telefonul/laptopul deoparte!


Obiceiul de a te bucura de alimentele pe care le consumi şi de a le savura pe îndelete fără să fii absorbită de telefon, laptop sau televizor face bine siluetei. Astfel, te bucuri de ceea ce mănânci şi eviţi riscul de a mânca mai mult decât este nevoie. De asemenea, se pare că persoanele care mănâncă cu plăcere şi se concentrează asupra mesei sunt mult mai puţin predispuse să facă alegeri nesănătoase la gustările dintre mese.


4. Foloseşte uleiul de măsline extravirgin


Un studiu realizat de cercetătorii austrieci a scos la iveală faptul că persoanele care consumă ulei de măsline sunt mai satisfăcute de dieta pe care o au. Ei au analizat gradul de saţietate şi mulţumire pe care o au persoanele în momentul în care consumă diverse tipuri de grăsimi: untură, unt, ulei de măsline şi ulei din sâmburi de struguri.
Astfel, pe parcursul a trei luni participanţii la studiu au consumat câte 500 de grame de iaurt degresat la care s-a adăugat una dintre cele patru tipuri de grăsimi analizate. Cercetătorii au realizat că persoanele care au consumat iaurt cu ulei de măsline au avut un nivel mai ridicat al serotoninei, hormonul stării de bine.


5. Consumă la fiecare masă o cantitate mică de proteine


Acestea sunt importante în procesul de slăbit, deoarece corpul arde mai multe calorii pentru a le digera. Astfel, s-a constatat că persoanele care consumă proteine mai des slăbesc mult mai uşor decât cele care le exclud din alimentaţie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena pe 13 Mai 2015, 16:34
    Sa mai citim sau nu articolele dumneavoastra????

    Sunteti dusi cu capul.Verifica cineva textele inainte de publicare?Va contraziceti singuri....a se vedea punctul 5 unde in titlu se indica a se consuma o cantitate MICA de proteine , dupa care se spune exact contrariul......

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod