Dietă. 5 trucuri ca să nu ai probleme cu digestia după Crăciun

Sarmalele, cârnaţii, toba, cozonacul, salata boeuf şi toate celelalte bunătăţi pe care obişnuim să le preparăm cu ocazia sărbătorilor pot să-ţi perturbe serios tranzitul intestinal
De aceea, trebuie să ai mare grijă la cantitatea şi asocierile alimentelor, deoarece toate sunt foarte greu digerabile.

Acum că ai trecut peste mesele îmbelşugate luate în familie este bine să te întorci la câteva obiceiuri sănătoase care au grijă ca digestia ta să nu aibă de suferit. Iată câteva trucuri pe care te poţi baza ca să ai din nou un tranzit intestinal bun şi să nu te confrunţi cu balonare, constipaţie sau alte probleme generate de o alimentaţie hipercalorică consumată în cantităţi mai mari:


1. Bea apă călduţă cu lămâie şi seminţe de in măcinate


În fiecare dimineaţa este recomandat să consumi pe stomacul gol un pahar cu apă călduţă, lămâie şi o linguriţă cu seminţe de in măcinate. Acest obicei are rolul de a da startul sistemului digestiv, iar în plus conferă fibre care ajută la eliminarea reziduurilor din intestine.



2. Bea în fiecare seară un ceai din plante medicinale


Fie că optezi pentru unul de muşeţel, păpădie, anghinare sau fenicul, acest obicei te poate ajuta pe termen lung să nu ai probleme cu digestia şi să ai un tranzit intestinal bun. Bea în fiecare seară o cană cu ceai neîndulcit şi cald!


3. Nu sări niciodată peste exerciţii


Chiar dacă nu ai timp, nu strică niciodată să-ţi dedici măcar 5 minute pentru câteva exerciţii. Acesta este cel mai bun lucru pentru a stimula metabolismul şi a te umple de energie.
De asemenea, sistemul digestiv va funcţiona mult mai bine pe parcursul zilei şi senzaţia de balonare va fi mai puţin accentuată dacă faci abdomene cu regularitate.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 29 Dec 2015, 16:54
    Primul pas.

    1. Nu manca ca porcul.

    0
    0

  • vlad pe 29 Dec 2015, 00:40
    sau

    Sau va dau eu un truc mai simplu , mai eficient si mai ieftin. Nu mai bagati ca spartii in voi si nu o sa aveti probleme.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod