Dietă. 5 sfaturi ca să alegi corect alimentele. Opinia specialistului

Indiferent de regimul care face furori într-o anumită perioadă, trebuie să rămâi mereu la opţiunile cele mai simple. Include legume, verdeţuri şi fructe!

Există multe modalităţi prin care ne putem menţine tonusul, vitalitatea şi silueta. În fiecare sezon apar noi idei şi diete-minune susţinute, mai mult sau mai puţin, de studii recente. Cum să nu te pierzi în labirintul dietelor şi trendurilor nutriţionale? Secretul este simplu – indiferent de trendurile actuale, alimentaţia trebuie să se bazeze pe consumul de fructe, legume şi sucuri 100%, recomandă nutriţionistul sportiv Şerban Damian.

În fiecare an, apar tot mai multe informaţii cu privire la noile reguli de nutriţie.

În anul 2016, trendul principal este reprezentat de diete pe bază de legume şi cereale. Anul trecut vedeta a fost dieta Paleo, iar acum doi ani - dieta Dukan.

Dietele cu conţinut scăzut în grăsimi şi fără gluten, dar şi dieta mediteraneană se bucură de o popularitate constantă. Totuşi, în fiecare sezon, dietele şi trendurile nutriţionale îţi pot da dureri de cap. În plus, fiecare nouă dietă se concentrează pe alte produse pe care ar trebui să le consumăm sau la care ar trebui să renunţăm.

5 sfaturi ca să alegi corect şi să nu te pierzi între diete



1. O dietă potrivită este unul dintre principalii factori care influenţează starea noastră de bine.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să urmăm fiecare trend nutriţional fără să-l analizăm, schimbându-ne mereu obiceiurile alimentare şi experimentând diverse diete la modă. De altfel, o dietă populară la un anumit moment poate fi nepotrivită pentru nevoile noastre nutriţionale. Din păcate, informaţiile disponibile acum şi recomandările în continuă schimbare dezinformează şi cauzează dificultăţi în luarea unor decizii raţionale privind obiceiurile alimentare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod