Dietă. 5 gustări bogate în proteine care au sub 150 de calorii

Brioşele cu făină de ovăz, iaurt grecesc şi banane sunt o opţiune sănătoasă şi dietetică pentru a-ţi potoli pofta de dulce care apare după masa de prânz
Este important ca gustările pe care le ai să conţină proteine, deoarece astfel devin mai săţioase şi elimini riscul de a "ronţăi" mai mult decât este cazul. În locul dulciurilor procesate care au o cantitate prea mare de zahăr şi nu vor face decât să te stoarcă de energie la scurt timp după ce le-ai consumat este recomandat să faci alegeri sănătoase şi echilibrate. Astfel vei constata că nu eşti flămândă până la următoarea masă principală şi nu eşti tentată să alegi alimentele cele mai nesănătoase.


Iată cinci opţiuni sănătoase, bogate în proteine, dar sărace în calorii:

1. Brioşe cu făină de ovăz, banane şi iaurt grecesc


Dacă pofteşti la o prăjitură după-amiaza poţi să prepari foarte repede nişte brioşe din făină de ovăz. O brioşă pe care o poţi consuma alături de o ceaşcă de ceai îţi va potoli pofta de dulce şi are sub 150 de calorii.

Pune în robotul de bucătărie: 2 căni cu fulgi de ovăz, 2 banane, 2 ouă, 1 cană cu iaurt grecesc (2% grăsime), 2 linguri cu miere, 1 linguriţă cu praf de copt, 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu şi puţină sare de mare.
Mizeaxă bine compoziţia, iar la final amestecă cu o lingură ciocolată neagru, nuci, afine sau fructe uscate. Se toarnă în formele pentru brioşe unse în prealabil şi se lasă la cuptor timp de aproximativ 15 minute la 200 de grade Celsius.


2. Iaurt grecesc cu afine


Asigură proteine de calitate, calciu şi are sub 150 de calorii, prin urmare iaurtul grecesc cu 2% grăsime este o opţiune excelentă pentru o gustare. Pentru a-i da savoare poţi să adaugi un pumn mic de afine congelate sau un kiwi.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod