De ce te îngrași la birou?

Mulți oameni care merg la un job la birou se confruntă inevitabil cu problema îngrășatului. Statul jos la birou pentru multe ore poate avea efecte fiziologice nefavorabile asupra corpului tău. Însă există anumite motive pentru care te îngrași la birou. Iată care sunt acestea și ce poți face pentru a evita kilogramele în plus!

Care sunt motivele pentru care te îngrași la birou?


1. Mănânci pentru companie, chiar și atunci când ești sătul


Ziua unui coleg, prăjiturile făcute de alt coleg, felia de pizza oferită la prânz sunt principalele motive pentru care începi să iei în greutate la birou. S-ar putea să nu observi cum aceste mici gustări de pe farfurie se transformă în kilograme. Atunci când este pusă la o vedere o farfurie cu ceva gustos, oamenii vor mânca mai des. Poți folosi diferite recipiente pentru a ascunde toate gustările tentante. Sau poți învăța să refuzi politicos atunci când colegii îți oferă o gustare.

2. Nu respecți planul alimentar


Îți planifici de dimineață ce vei mânca toată ziua. Un prânz sănătos este o parte a planului tău.
Când vine ora prânzului, îți dai seama că îți este foarte foame. Deja ai avut o jumătate de zi prea lungă și nu poți să refuzi o pizza. Dar îți promiți că de mâine revii la rutina de alimentație sănătoasă. Ți se pare un scenariu cunoscut? Încearcă să faci o listă cu tot ceea ce vei mânca timp de o săptămână. Această metodă te ajută să urmărești momentele când îți întrerupi planul alimentar și ce strategie să folosești. De asemenea, poți să-ți iei gustări sănătoase la birou pentru a evita supraalimentarea.

3. Iluminarea și temperatura camerei afectează apetitul


Cercetătorii au descoperit că încăperile luminate slab stimulează pofta de mâncare. Lumina dintr-o cameră îți afectează mai tare dorința de a mânca atunci când este mai slabă și mai puțin atunci când este mai puternică.
Aceeași regulă se aplică și temperaturii camerei. Poți ieși afară pentru câteva minute să iei aer și să te miști puțin. În cazul în care îți este frig la birou, adu-ți pulovărul tău preferat, în care te simți cel mai bine. Poți discuta, de asemenea, despre nivelul de iluminare și temperatura camerei cu ceilalți colegi.

4. Lucratul după program a devenit deja o rutină


Atunci când lucrezi mai multe ore decât ar trebui, greutatea ta s-ar putea să aibă de suferit. Lipsa timpului liber înseamnă că nu mai ai timp să faci exerciții fizice. Lipsa somnului duce la dezechilibre hormonale care îți reglează apetitul, crescându-l pe cel care provoacă foamea.
Ce ar trebui să faci? Fii tot timpul în mișcare! Când nu ai timp să faci exerciții fizice, urcă pe scări mai des și fă plimbări mai lungi pe jos în loc de câteva stații cu autobuzul. Și nu uita să dormi bine. Activitatea fizică te poate ajuta să dormi bine.

5. Stresul și termenele limită pun presiune pe tine


Un nivel ridicat al stresului la birou poate fi unul dintre motivele principale ale creșterii în greutate. Nivelul ridicat de stres duce și la creșterea nivelului de cortizol, provocând poftele alimentare pentru grăsimi și zahăr. Exercițiile fizice și somnul te-ar putea ajuta în acest caz. În plus, trebuie să îți amintești că mâncarea nu îți poate rezolva problemele.
Există multe modalități de a reduce nivelul stresului din creier și din corp. De exemplu, poți încerca exerciții de respirație și relaxare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod