De ce ma abat de la planul meu de dieta?

Ce anume ma determina sa ma abat de la planul meu de dieta si sa renunt a mai face un efort in plus pentru a slabi? Cu siguranta te-ai confruntat ca aceasta intrebare si bineinteles ca ai sa te regasesti in cateva dintre raspunsurile de mai jos.
1. Obiceiurile alimentare "impamantenite". Desi nu esti multumita de rezultatele de pana acum, ti se pare mult mai comod sa ramai la aceleasi solutii alimentare.

2. Frica de schimbare. Normal ca iti este greu sa renunti la planul tau de bataie, insa daca vezi ca acesta nu este productiv si kilogramele se incapataneaza sa ramana, e clar ca trebuie sa faci o schimbare. Vei avea nevoie de vointa, informatiile necesare, eficienta si miscare pentru a aplica cu succes noul plan de dieta.

3.
Rezultatele imediate. Adesea acesta este motivul principal pentru care incepi sa iti sabotezi dieta. Te gandesti ca urmezi dieta si nu observi niciun rezultat, insa retine ca organismul tau are nevoie de o perioada de adaptare la noul regim. Beneficiile nu vor intazia sa apara, trebuie doar sa ai rabdare.

4. Emotiile puternice. Am reusit sa obtin slujba dorita, am luat examenul, am dat jos 5 kilograme... plus atatea alte exemple pozitive. Ideea care-ti rasare in minte: trebuie sa sarbatoresc cu familia/prietenii.
Si pentru ca de cele mai multe ori aceasta sarbatorire implica si o masa imbelsugata pe langa bautura, uiti de eforturile facute in paralel pentru a scapa de kilogramele in plus. Pe de alta parte, nici emotiile negative cu tentatiile alimentare in care ne arunca nu sunt usor de stapanit.

5. Obstacolele. Bineinteles ca nu te poti feri de situatiile neplacute si imprevizibile care iti apar in fata, dar nici nu trebuie sa le folosesti drept scuza pentru a renunta la ceea ce ai inceput. Fiecare pas inainte in planul de dieta adoptat, fie ca s-a soldat cu succes sau esec, iti poate imbogati experienta personala.


6. Scuzele. Ce te faci cand ai ajuns la "o rascruce de drumuri"? Incepi sa te plangi, sa acuzi in stanga si dreapta sau sa iei fraiele in maini? Incerci sa te motivezi pentru a pasi inainte sau gasesti tot felul de scuze pentru a renunta la ceea ce ai inceput?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod