De ce ar trebui să îți închei anul cu o cură de detoxifiere cu sucuri

Cuvântul detoxifiere poate speria oamenii. Cu toate acestea, detoxifierea reprezintă o modalitate foarte bună de a ține în frâu poftele și apetitul nestăpânit.
Are și un aport scăzut de calorii, astfel încât te poate ajuta să obții multe substanțe nutritive fără a fi nevoie să mănânci foarte mult. Persoanele care au încercat curele de detoxifiere cu sucuri s-ar putea să se fi plâns de dureri de cap, dar dacă reușești să menții această cură până în a treia zi, îi vei observa în curând și beneficiile. 

Motivele pentru care ar trebui să termini anul cu o detoxifiere cu sucuri


Există o diferență între sucurile care au fost presate la rece și cele pe care le poți lua din magazin. Un suc presat la rece are de cinci ori mai multe enzime, vitamine și substanțe nutritive în comparație cu sucurile cumpărate din magazin.
Sucul presat la rece este realizat folosind o tehnologie care utilizează o presă hidraulică lentă. Aceasta va presa ușor fructele și legumele, astfel încât sucul să conțină cât mai mulți nutrienți posibil. Sistemul acesta nu folosește căldură, care poate distruge substanțele nutritive în timpul extracției. De asemenea, împiedică deteriorarea nutrienților prin oxidare. În momentul în care cumperi sucul din magazin, practic cumperi un suc care a început deja să se degradeze. Iată de ce ar trebui să îți închei anul cu o cură de detoxifiere cu sucuri!

1. Obții mai multă energie și ești mai productiv


Atunci când termini o cură cu sucuri, vei observa că organismul tău are un nivel mai ridicat de energie. Acest lucru este datorat faptului că organismul tău devine hidratat, ajutându-te să ai mai multă energie.
Toată lumea are nevoie de mai multă energie, mai ales în acest moment al anului.

2. Îi oferi o pauză sistemului tău digestiv


Când faci o cură de detoxifiere cu sucuri, ficatul, tractul digestiv și stomacul se vor putea concentra asupra reparațiilor, nu asupra digestiei. După un an ocupat, este important să îi oferi sistemului digestiv șansa de a-și reveni. Acest lucru îi dă și minții tale o pauză de la a se gândi ce să aleagă de mâncare mereu.

3. Poți începe o cură de slăbit cu ajutorul acestei detoxifieri cu sucuri


Dacă unul dintre obiectivele tale pentru noul an este să pierzi în greutate, o cură de detoxifiere cu sucuri reprezintă o modalitate foarte bună de a începe acest proces. Sucurile te ajută să reduci poftele alimentare în același timp în care este redus și apetitul.
De asemenea, te ajută să fii mai atent la ceea ce mănânci.

4. Detoxifiezi corpul după mesele bogate de sărbători


Sărbătorile sunt perfecte din nenumărate motive. Nu numai că vei avea timp să petreci alături de prieteni și familie, dar vei mânca și cele mai bune preparate tradiționale. Cu toate acestea, odată ce se termină sărbătorile, s-ar putea să te simți încetinit după toate preparatele pe care le-ai mâncat. Detoxifierea prin sucuri îți ajută corpul să elibereze și tot stresul adunat în timpul sărbătorilor. Sucul cu o cantitate mică de zahăr este plin de antioxidanți care te ajută să te cureți.

5. Resetezi nutriția


Curățarea corpului cu sucuri reprezintă, de asemenea, o modalitate foarte bună de a-ți reseta alimentația. Când îți inunzi corpul cu substanțe nutritive, scapi de balonare, de durerile de cap și de congestie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod