Cum slabesti dupa 40 de ani

Specilistii in nutritie spun ca, dupa 40 de ani, kilogramele se aduna mult mai usor si se dau jos mult mai greu.
Specilistii in nutritie spun ca, dupa 40 de ani, kilogramele se aduna mult mai usor si se dau jos mult mai greu. Metabolismul isi domoleste elanul, iar acumularile de tesut adipos se accelereaza. Undeva, in intervalul 40-50 de ani apar si, ulterior, se instaleaza, primele simptome ale menopauzei. Pentru a avea in continuare silueta, trebuie sa fi extrem de atenta ce si cat mananci.
 

Bucura-te de varsta ta!


Ti-ai rotunjit anii si ai trecut in a patra decada de viata? Felicitari! In ziua de azi o femeie la 40 de ani se poate considera in plina forma Este o femeie implinita, sigura pe ea, fumoasa si cu gandul la viitor. „O femeie la 40 de ani este in plina forta.
Este seducatoare, tocmai prin maturitatea ei” spune Jacques Fricker, nutritionist si psiholog.

El a conceput un stil de viata recomandat femeilor intre 40 si 50 de ani. „Scopul recomandarilor, adresate in special acestui segment de varsta, este triplu: mentinerea in limitele normale a greutatii (sau scaderea ei), tonifierea si stimularea organismului si pregatirea pentru momentul in care ovarele isi vor reduce activitatea”, afirma Jacques Fricker. Atentia fata de regimul alimentar nu trebuie sa se transforme intr-o obsesie, ci intr-o grija asemanatoare cu preocuparea pentru a te spala pe maini.
Trebuie sa intre in firesc, sa fie naturala, sa nu fie perceputa ca o corvoada.

In a patra decada de viata modificarile hormonale si sarcinile anterioare determina o reducere a masei musculare si o crestere a depozitelor adipoase. „Ingrasarea si acumularea de kilograme nu se intampla pur si simplu. Femeile sunt singurele responsabile pentru aceasta, principalele cauze fiind lipsa de activitate fizica si stilul de viata care accepta tot felul de agresiuni si, mai ales, o alimentatie nepotrivita”, spune Jacques Fricker.
 

Reguli de alimentatie la 40 de ani


Renunta la bauturile carbo-gazoase, acidulate si indulcite.  Iti fac rau la dinti, la oase si provoaca acumularea de kilograme in plus. Bea apa! Minim doi litri pe zi!

Diminueaza consumul de zahar rafinat! Dupa 40 de ani problemele metabolice au un risc crescut.
Diabetul, de exemplu, apare de regula dupa 40 de ani, asociat cu stresul si un stil de viata dezordonat.

Supravegheaza cantitatea de sare din mancare! Este daunatoare pentru ca stimuleaza retinerea de lichide.

Consuma cereale integrale! Fac bine la digestie, combat neplacerile constipatiei, reduc balonarea, au putine calorii, sunt bogate in minerale si fibre.

Consuma lactate! Alege variantele „albastre”, cu un continut redus de grasime. Dupa 40 de ani, ai nevoie de un aport crescut de calciu, pentru ca asimilarea acestuia este deficitara.

Mananca peste, cel putin o data pe saptamana.
Este recomandat cel gras, o excelenta sursa de omega-3.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • just me pe 20 Nov 2010, 10:08
    Easy

    It's easy! Is the best!Try this: http://www.getfreebs.com/celtrixa-stretch-mark-cream-free-trial tag: Celtrixa Free Trial

    0
    0

  • Lili pe 12 Mai 2010, 22:16
    OFFFFFFFFFF............

    Cea mai logica explicatia a ingrasarii este:mostenirea genetica,pericolul de a ne ingrasa la un moment dat,mai ales atunci cand suntem nefericiti(suntem frustrati-mancam pentru a compensa cu ceva fericirea pe care nu o avem). Chimicalele din majoritataea alimentelor(chiar si cele de pe taraba,din piata),sunt o alta cauza. Si nu in ultimul rand:dezvoltatrea unui comportament alimentar in familie. Desigur poti slabi(daca ai tendinta la ingrasare),dar sa mananci "din an in Pasti!"Sa ciugulesti ca o vrabie si sigur vei slabi,dar te vei trezi cu probleme dentare,carente de tot felul si o "frumusete de depresie".......... Asa vad eu problema ingrasarii. D-voastra puteti sa nu-mi dati dreptate,dar:"prietenii stiu de ce!"

    0
    0

  • edit pe 26 Apr 2010, 08:28
    indulcitor

    Buna!As dori sa stiu daca indulcitoarele ,cyclamat sau saccharin sunt sanatoase pentru consum?O prietena mi-a spus ca a citit undeva ca face pofta de mancare...:((...am incercat sa imi beau cafeaua fara indulcitor,dar nu imi place.In rest nu consum zahar.Poate imi da cineva o explicatie,un raspuns.Va multumesc!

    0
    0

  • kadiha pe 23 Oct 2009, 14:18
    Concursurile de pe site au regulament

    Toate concursurile au un regulament (la "termeni si conditii") in care sunt trecute informatiile necesare revendicarii unui premiu castigat pe site-ul eva.ro! <4.Numele castigatoarelor vor fi afisate pe site. Daca te afli printre ele, te rugam sa trimiti un mail la concurs@eva.ro care sa contina date tale personale, o copie dupa cartea de identitate si un nr. de telefon>. .

    0
    0

  • scturbo_motorsrl pe 23 Oct 2009, 12:47
    concurs parfum

    puteti sa-mi spuneti si mie cum pot intra in posesia premiului de concursul cu parfumul Love Etc..de la The Body Shop din data de 23.10.2009 . Va multumesc.Va rog trimiteti raspuns la adresa : nelazanfir@yahoo.com sau scturbo_motorsrl@yahoo.com.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod