Cum se mănâncă guacamole? 20 de idei care te pot inspira

Guacamole sau sosul mexican din avocado este delicios cu chipsuri din porumb, însă mai există multe alte feluri în care se poate mânca. Descoperă cele mai bune combinații cu guacamole!
Din avocado poți să faci guacamole care de regulă conține doar coriandru, zeamă de lime, sare și piper. Însă, în funcție de gusturile fiecăruia de cele mai multe ori se mai adaugă ceapă roșie sau usturoi, roșii tăiate mărunt sau ardei iute. Acest sos este unul delicios și hrănitor atunci când este preparat în casă. 

Multă lume preferă să consume guacamole pe pâine prăjită sau cu chipsuri din porumb, însă el este un sos versatil care merge împreună de multe alte ingrediente. 

De exemplu, guacamole poate să fie amestecat cu paste integrale sau orez, alături de alte verdețuri sau legume pentru a obține un prânz sau o cină rapidă.
Guacamole merge de minune în burgeri, peste blatul de pizza, în combinație cu ouăle, cu cartofi prăjiți sau copți, mixat cu humus sau ca umplutură pentru un piept de pui rulat (dat prin ou, pesmet și prăjit). 

Atunci când este consumat în cadrul unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, avocado este recunoscut pentru faptul că stimulează arderea grăsimilor. Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (de cel puţin trei ori pe săptămână) are un efect benefic asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală.


Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, alături de alături fibre, proteine, vitaminele E, B6, C, K, magneziu, potasiu, acid folic şi luteină.
Aceste grăsimi sănătoase şi celelalte substanţe nutritive din avocado nu numai că sunt utile atunci când ţi-ai propus să slăbeşti, dar sunt recunoscute şi pentru faptul că: protejează inima şi creierul de boli grave, scad colesterolul “rău”, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, reglează tensiunea arterială, protejează sănătatea dinţilor, scad nivelul trigliceridelor, protejează ficatul, protejează prostata, ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei, hidratează tenul şi previn apariţia ridurilor. 

De asemenea, grăsimile bune din avocado au un impact favorabil asupra colesterolului, favorizând scăderea nivelului de colesterol LDL (rău).
Un studiu care s-a realizat pe parcursul a cinci săptămâni a monitorizat dieta mai multor persoane supraponderale şi care suferă de obezitate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod