Cum scapi de poftele alimentare din timpul noptii?

Dupa o zi extenuanta de munca este imposibil sa nu ajungi acasa lihnit de foame si facand planuri inca de la serviciu cu ce bunatati te vei rasfata odata ajuns/a. Pericolul apare in momentul in care nu pot fi controlate aceste pofte alimentare tarziu in noapte.
Sfaturi utile

1. Nu sari peste mesele principale din timpul zilei! Majoritatea persoanelor care se confrunta cu poftele alimentare din timpul noptii sunt acelea care nu mananca echilibrat in timpul zilei sau "sar" peste vreuna dintre mesele principale. Aceasta este cauza principala care starneste aceste pofte alimentare.

2. Incearca sa iei cina la masa din bucatarie sau sufragerie, nicidecum nu lua farfuriile cu tine in dormitor.

3. Consuma mult ceai rece de zmeura, insa nu-i adauga zahar. Are un gust extraodinar si iti va inlatura dorinta de a mai consuma alte alimente.

4. Schimba-ti programul de noapte, incercand sa termini ce ai de facut in timpul zilei. Gaseste ceva relaxant de facut seara, ca sa iti ocupi timpul pana la ora de culcare.

5. In cazul in care mananci pe fond nervos, trebuie sa descoperi ce anume te impinge spre acest lucru. Incearca sa gasesti o solutie "non-mancare" ca sa iti controlezi stresul.

6. Pune un bilet pe usa frigiderului cu specificarea "Inchis dupa cina".

7. Spala-te pe dinti imediat dupa ce ai terminat de mancat pentru a-ti reaminti ca nu trebuie sa mai mananci in seara respectiva.

8. Concentreaza-te doar asupra mancarii, evitand orice alta activitate in timpul mesei. Adica nu citi, nu te uita la televizor si nu sta in fata computerului.

9.
Consumul excesiv de alimente din timpul noptii nu cauzeaza neaparat o crestere in greutate. Ceea ce conteaza este numarul caloriilor acumulate si nicidecum momentul consumarii lor.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Miruna Olaru pe 25 Nov 2006, 20:49
    Da bine....

    ....o sa incerc sa stititi.Va. ...Multumesc!

    0
    0

  • liana10 pe 12 Iun 2006, 21:22

    Invata gramatica limbii romane!!!!!

    0
    0

  • SIMI pe 7 Iun 2006, 21:54

    CUM MAM LASAT DE FUMAT MAM INGRASAT .CE SA FAC?

    0
    0

  • afra pe 4 Apr 2006, 16:27
    solutia pentru insomie

    si eu m-am confruntat cu aceeasi problema si dupa schimbarea patului cu unul de 5 ori mai scump si mai ergonomic (nu a ajutat la nimic), schimbarea pernei cu una ergonomica (nu a ajutat la nimic), facut miscare fizica si exercitii ( nu au ajutat cu nimic), luat pastile de dormit naturale care costa un sac de bani dar dau efecte secundare (ajuta insa te scoli cu capul mare cit o banitza) singura solutie pentru insomiile mele a fost sa beau chiar inainte de a ma baga in pat o cana de lapte cald in care dizolvi o lingurita de miere...A AJUTAT si se atunci dorm din ce in ce mai bine. Iti doresc din suflet sa te ajute si pe tine la fel de mult.

    0
    0

  • tanculetzboo pe 23 Ian 2006, 15:46
    nu mancati noaptea!

    Un articol super! Pina mai ieri eram cea mai infocata adepta a acestui fel de trai-dar din nevoie-am insomnii.Acum de cand am inceput cura de slabire,ma abtin sa maninc noaptea,beau ceaiuri multe,maimaninc cite o portocala si cind ma ia somnul ma culc-pana atunci...FORUM...Daca as putea dormii-ca omul civilizat macar de pe la 11 seara , mi-ar fi mai usor,dar asa,dorm cite 3-4 ore pe noapte,iar dupa 4-5 nopti din astea simbata si duminica dorm toata ziua(noaptea nici atunci)!!! Doresc o solutie pentru insomnii!

    0
    0

  • adina__ pe 21 Ian 2006, 09:39
    o problema pentru mine

    Sincera sa fiu ma confrunt cu aceasta problema de foarte mult timp, nu mananc dimineata sub nici o forma, dar nu din cauza ca nu vreau, nu simt nevoia. Pe la pranz mananc ceva rapid si nu mai mananc pana la ora 16.00 cand ajung acasa. Iar noaptea devorez frigiderul. Sper sa revin la un program normal Va multumesc pentru acest material desi cred ca depinde mai mult de vointa mea sa incep un porogram sanatos si sa elimin masa de peste noapte. Va multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod