Cum sa-ti pastrezi silueta in vacanta

Ai petrecut destule saptamani renuntand la mancarurile tale preferatesi fortandu-te sa te duci la sala de gimnastica. Cand pleci in vacanta,nu vrei decat sa uiti de toate acestea si sa mananci si sa bei dupaplacul inimii.

Dar specialistii au aratat ca, in medie, cele mai multe dintre noi,se ingrasa cu cel putin doua kilograme in timpul vacantei. Nu pare a ficeva grav dar nutritionistii spun ca, de cele mai multe ori, nu ne maiinterseaza sa scapam de acestea si, cu fiecare an, luam in greutate. Estesuficient sa aducem doar foarte mici schimbari in alimentatie si in ceeace facem in vacanta pentru a ne mentine greutatea constanta.

Iata un ghid care te va ajuta sa eviti caloriile secrete din mancarea sibauturile din vacanta si, de asemenea, cateva exercitii pe care le potiadauga programului tau si care vor preveni luarea in greutate. Mancanddoar cu 500 de calorii mai mult decat intr-o zi obisnuita, in doar douasaptamanii, te vei ingrasa cu doua kilograme. Daca vei tine seama desfaturile de mai jos si vei alege sa tai aceste 500 de calorii, te potiintoarce din vacanta la fel de zvelta cum ai plecat.

Bauturile

- fara alcool. Daca esti plecata la mare, vei avea nevoie sa bei maimulte lichide decat in oras. Nu opta pentru sucurile care contin multzahar. Limonada sau cola contin mai mult de 150 de calorii. Incearcasa bei cat mai multa apa cu putinta - ai nevoie de peste patru litri pezi. Band cat mai multa apa te va ajuta, de asemenea, sa elimini toxineledin organism;
- cu alcool. Cand suntem in vacanta, multe dintre noi bem mai multebauturi alcoolice decat de obicei si uitam faptul ca acestea contin foartemulte calorii. Daca le vei alege cu intelepciune, vei reusi sa nu maiiei in greutate. Cea mai proasta alegere, din acest punct de vedere,sunt cocktail-urile. Multe dintre acestea contin tot felul de creme,deci au un bogat continut caloric.

Cum sa tai din calorii. Incearca sa bei ceva fara alcool intre bauturilecu alcool. Acest lucru te poate salva de la cateva sute de calorii intr-osingura noapte. Daca bei vin, incearca sa-l bei cu apa minerala si nusimplu. Astfel vei taia cam 80 de calorii. Tariile si vinul sunt maiputin periculoase decat berea si cocktail-urile.

Alimentele

Gustarile
Aceste maruntisuri date din mana in mana inainte de masa, contribuie multla luarea in greutate. Snacks-urile si alunele au un bogat continutcaloric. O mana de snacks-uri contine cam 8 grame grasimi si 110calorii. O mana de alune contine 13 grame grasimi si 150 calorii.

Cum sa tai din calorii. Cea mai usoara cale de a scapa de sutele decalorii din meniul tau de vacanta este sa inlocuiesti snacks-urilesi alunele cu masline. Maslinele in saramura contin doar trei caloriifiecare. Asa ca, mai bine mananci zece masline decat o mana de alune siasta te va ajuta sa tai 120 de calorii.

Micul-dejun
Mancand tot felul de gustari la micul dejun, iti va fi usor sa numerisute de calorii in fiecare dimineata.

Cum sa scapi de calorii. Daca obisnuiesti sa mananci sunca si branzala micul dejun, incearca sa te limitezi la portii mici. Branza are uncontinut caloric foarte ridicat. De asemenea, gustarile gen croissant suntbogate in grasimi si nici nu-ti satisfac foamea pentru mult timp. Decatsa mananci un al doilea croissant, opteaza pentru un sandwich cu painetoast si unt. Acesta va contine doar 100 de calorii, fata de 216 cat segasesc intr-un croissant. Daca esti tentata sa mananci salata greceascape baza de iaurt la micul dejun, nu este cea mai buna alegere, deoarececontine 10% grasimi. Din cand in cand, poti alterna cu un iaurt de fructe,salvand, in felul acesta, 100 de calorii.

Alte alimente
- poate ca vei fi tentata sa alegi specialitatile case, mai ales intr-otara straina, dar, alegand cu atentie ceea ce mananci, te va ajuta sanu te intorci acasa cu kilograme in plus.

Cum sa scapi de calorii. Nu-ti fie teama sa ceri doar o portie mica desos la mancare. Acestea contin foarte multe calorii dar, cerand doarfoarte putin, nu trebuie sa te ingrijorezi;
- cere carnea facuta la gratar si nu prajita in tigaie. Prajitul poateadauga mai mult de 100 de calorii la o portie;
- o alta distractie este sa probezi painea specifica locului. Nu fitentata sa exagerezi, mai ales cu painea cu usturoi. Acesta va adauga20 de grame de grasimi la trei felii de paine si 210 calorii;
- alege o salata in loc de cartofi prajiti la friptura. Acest lucru itiva taia mai mult de 200 de calorii;
- cel mai atractiv la o masa este desertul. Cel mai bine ar fi sa incercifructele din zona respectiva, decat un desert care iti va aduce multegrasimi si calorii. Astfel vei salva cel putin 100 de calorii;
- daca te tenteaza inghetata, incearca un serbet. Daca ai savurat dejao inghetata in timpul zilei, incearca o acadea de fructe dupa aceea. Veitaia aproape 100 de calorii.

Exercitii

Daca singurul exercitiu pe care il faci in vacanta este plimbatulintre prosopul de plaja si o baie scurta in mare, nu esti singura. Dar ofoarte mica schimbare de program, in acest sens, te poate ajuta sa previicresterea in greutate in timpul vacantei. Este momentul cel mai potrivitpentru exercitii. Ai mai mult timp liber decat de obicei, poti inotaoricand vrei si te poti inscrie oricand la diferite activitati sportive.Daca vei include in programul tau mici exercitii, orice doctor te poateasigura ca acestea te vor face sa te simti mai bine. Chiar si o simplaplimbare de-a lungul plajei de o jumatate de ora te poate face sa tesimti altfel si sa creasca ritmul functiilor metabolice.
Mai mult decat atat, daca te vei mentine in forma in timpul vacantei, itiva fi mult mai usor sa-ti reiei programul de sala la intoarcere. Pentrumulte dintre noi, nu este vorba doar de a nu lua in greutate, ci si deo conditie fizica buna.

Cum sa arzi cat mai multe calorii

Aici ai un ghid care iti va arata numarul de calorii pe care le potiarde in doar o jumatate de ora, in timpul celor mai simple exercitii pecare le poti face in vacanta:

- inotul: 250 de calorii
- scufundari: 100 de calorii
- mersul pe bicicleta: 150 de calorii
- calaritul: 120 de calorii
- vaslitul: 100 de calorii
- tenis de masa: 120 de calorii
- tenis de camp: 250 de calorii
- mersul pe jos: 100 de calorii
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 1 Mai 2008, 17:39
    ajuta-ma

    sunt o fata de 16 ani sunt foarte complexata de burta mea,in rest nu's asa grasa,in schimb burta o am foarte mare ,de asemenea am si soldurile foarte late,ajuta-ma te rog mult cu orike dieta simpla sau orike ...numai k slabesk!msik

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod