Cum sa-ti faci propria dieta pentru slabit

Studiile au dovedit ca regimurile alimentare create de tine, pentru tine, dau cele mai bune randamente. Instinctiv, pentru ca te cunosti si te poti evalua singura, regimul de slabit conceput de tine insati este, de cele mai multe ori, cel mai potrivit.
Studiile au dovedit ca regimurile alimentare create de tine, pentru tine, dau cele mai bune randamente. Instinctiv, pentru ca te cunosti si te poti evalua singura, regimul de slabit conceput de tine insati este, de cele mai multe ori, cel mai potrivit.  

De aceeasi parere este si doctorul Jacques Fricker, medic nutritionist, autor al unor carti renumite, unele dintre ele deja celebre si in traduceri in limba romana.

Jacques Fricker sustine ca exista cateva reguli esentiale atunci cand iti compui singura un regim de slabire. “Trebuie sa iei in calcul stilul tau de viata, gusturile tale, dar mai ales de necesarul de nutrienti. Un regim nu inseamna sa te infomentezi, ci sa gasesti echilibrul intre proteine, lipide si glucide si sa-ti asiguri aportul necesar de vitamine si minerale”, spune Jacques Fricker.


Celebrul nutritionist francez spune ca, indiferent de tipul de regim adoptat, la fiecare masa trebuie sa consumi grasimi, de origine vegetala, echivalentul unei linguri de ulei. “Sunt contraindicate regimurile alimentare care exclud grasimile, pentru ca acestea sunt temelia fabricarii hormonilor, fara de care organismul nu functioneaza, si uneori, in ciuda faptului ca te infometezi, nu slabesti pe masura sacrificiilor”, explica Jacques Fricker.
Regula se aplica si in ceea ce priveste aportul de glucide, unica sursa de energie a organismului.

Regulile unui regim propriu de slabit


Jacques Fricker sustine ca secretul sta in organizare, astfel incat sa ai la dispozitie fructe si legume proaspete, congelate sau conservate. “Trebuie sa gasesti resurse, in tine, pentru a continua sa socializezi, sa iesi cu prietenii, sa mergi la restaurant, dar sa fi capabila sa-ti continui regimul, regland, din mers, echilibrul.
Pe de o parte, trebuie sa stii sa-ti adaptezi regimul la oferta din restaurant, de exemplu, si pe de alta, sa eviti sa te izolezi, pentru ca o dieta nu este un alt fel de inchisoare”, afirma Jacques Fricker.

Nutritionistul te avertizeaza ca, in cazul in care suferi de unele afectiuni cronice, este obligatoriu consultul unui specailist inainte de a incepe o dieta, medicul fiind singurul care poate recomanda regimul pentru cineva care sufera de diabet, are un nivel ridicat al colesterolului sau disfunctii metabolice. “Ar fi bine sa consulti un nutritionist daca depasesti greutatea normala cu mai mult de zece kilograme, dar daca tinta ta sunt zece kilograme in minus, regimul creat de tine este solutia ideala”, spune Jacques Fricker.
 

Regimul Ioanei


Ioana, are 29 de ani, este necasatorita si lucreaza la o banca. Are 70 de kilograme la 1,62 m inaltime si se simte 'plinuta'.
“Ador tartinele cu unt, branzeturile, si nu pe cele degresate, iaurturile cu fructe, sucurile acidulate si, recunosc, nu beau suficienta apa. In plus, imi place ciocolata”, se prezinta Ioana.

Iata regimul conceput de Ioana: “Baza au fost fructele si legumele, pe care le-am mancat la discretie, mai ales cand mi-a fost foame. Merele, rosiile si castravetii au fost temelia. Am renuntat la fainoase, la paine, dar nu si la portia de cereale de dimineata. Am continuat sa-mi beau cafeaua, cu zahar, si cu doua felii de paine unse cu unt, dar cu doar 35% grasime. In loc de trei-patru felii de paine cu unt, m-am limitat la doua. Am renuntat la iaurturi cu fructe, am trecut pe iaurt simplu si, daca am vrut fructe, le-am pus eu, acasa, fara zahar.
La pranz am mancat mereu o friptura, de pui sau de vita si o salata. Seara, acasa supe simple de legume, facute de mine, cu un iaurt si un fruct. Uneori si o bucatica de branza. Supele au fost si o incercare de a ma perfectiona la capitolul gatit. Nu am putut renunta la bucatica de ciocolata, dar am trecut pe ciocolata neagra”.
 

Comentarii (17)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • valeria pe 28 Feb 2015, 18:47
    cum poti slabi in timp ce alaptez

    eu am nascut cu 2 luni in urma, in timpul sarcinei am pus foarte mult pe mine! poate cineva stie cum pot sa slabesc in timpul alaptarii ca sa nu daunez laptelui si sa fie destul!

    0
    0

  • jessica pe 20 Mar 2013, 18:18
    cum sa slabesti

    sa maninci cat mai multe fructe doar u desert pe saptamana sa faci minim 10 minude de alergat sau efort sa nu maninci dupa 6 6fix asta e cura nu mai fructe legume mancare cu fructe legume

    1
    0

  • ana pe 9 Iul 2011, 12:00
    cura

    http://adf.ly/22u3U cura eficienta

    1
    1

  • vale pe 2 Dec 2009, 17:01
    cura de slabire

    am vazut ca cunoasteti o serie de produse pentru slabit ,,si am inteles ca sunteti foarte multumite ,,,,,as dori sa stiu daca cunoasteti si efectele adverse ,,,,consecinte,,,contraindicatii ?

    0
    3

  • yana pe 28 Nov 2009, 13:12
    da

    Da e f bun slimdown ,am inceput tratamentul de 6 zile si am slabit 2kg pana acum.este ok,toata viata mea am cautat metode pt slabit,am luat tot felul de pastile,am tinut cure drastice,ma bucur ca exist slim down si da asemenea rezultate

    0
    2

  • eliza pe 27 Nov 2009, 22:41
    slim down

    Si eu am slabit Iulia cu slim down 7kg in 20zile...:)

    1
    2

  • marocroc pe 26 Nov 2009, 16:31
    acai berry si colon cleanser

    acai berry de 3000mg in combinatie cu colon cleanser...in state este un produs renumit pt beneficiile in acest sens.pt cei interesati,puteti lasa un mesaj si va ajut sa procurati aceste 2 produse care lupta eficient cu kg in plus.

    0
    2

  • iulia pe 24 Nov 2009, 19:02
    salut

    buna!Eu am reusit sa scap de kg in plus cu Slim Down www.slimdown.ro,am slabit 8kg in 20zile. Vi-l recomand,rezultatele sunt exceptionale.

    0
    2

  • taniusick pe 5 Nov 2009, 22:26
    salut!

    Devenind studenta la Cibernetica si informatica economica sunt nevoita sa stau toata ziua la calculator sau studiind ceva.Daca inainte practicam sportul zilnic,acum nu am tim.In ultimul timp nu fac mult efort si am observat ca am pus citeva kg in plus.Cel mai grav ca kg in plus se depun pe burta.Spunetim va rog cum as putea mai eficient sa scp de ele.

    0
    2

  • Dadela pe 27 Oct 2009, 11:36
    logic

    am uitat un lucru FOARTE IMPORTANT nu se mananca 2 feluri de mancare la o masa PT. NIMIC IN LUME. e...... sunt multe reguli. hai gata. treceti la treaba. PA.

    1
    1

  • Dadela pe 27 Oct 2009, 11:28
    logic

    logic,zacusca ingrasa.daca nu ai un motiv sanatos,bine intemeiat si sa-ti doresti cu adevarat,(cel mai important lucru sa-ti pese de tine, de carnea de pe tine) nu faci nimic.intr-o cura i-ti trebuie RABDARE si vor veni si rezultatele ,daca nu ai ambitie si esti tolerant si te abati de la regula,i-ti bati joc de bani,timp si de tine, cu alte cuvinte esti prost,nu sti ce vrei cind ai inceput dieta (nu obligatoriu aceasta). este bine sa fi sustinut de cineva, i-ti este putin mai usor, cand ia parte si altcineva la ceace vrei tu sa faci. hai gata. treceti la treba. PA.

    1
    2

  • elena pe 24 Oct 2009, 14:39
    buna

    Eu consider ca cel mai bun produs de slabit este siropul healthy,am slabit 8kg in 3 saptamani si mai am din el pentru 3 saptamani,am prietene care au slabit in 6 saptamani 14 si 16kg.Nu am putut comanda de pe adresa medicului deoarece dansul nu mai vinde acest produs pe internet,asa ca mi l-am comandat direct de la distribuitor: sirophealthy@yahoo.com

    0
    2

  • LENUTA pe 24 Oct 2009, 01:17
    vreau sa slabesc

    intradevar functioneaza daca ai tarie de caracter,trebuie sa maninci putin si cit mai multe fructe si legume...

    1
    1

  • roxana pe 21 Oct 2009, 16:41
    cum sa-ti faci propria dieta de slabit

    Ioana trebuie sa stii ca biata zacusca facuta in casa are f. multe pacate in ceea ce priveste greutatea.Este o mancare gustoasa, dar din pacate plina de calorii din cauza uleiua lui continut ...si pentru faptul ca n-o poti manca fara paine . Daca vrei sa slabesti trebuie sa-ti restrictionezi carbohidratii.In rest spor la treaba si o zi buna sa ai

    0
    2

  • roxana pe 21 Oct 2009, 16:32
    cum sa-ti faci propria dieta de slabit

    Lucretzia, sa stia ca burtica "se face bine' si cu tratamentele specializate in centrele de remodelare corporla.Adreseaza-te unui astfel de centru si vei fi surprinsa sa descoperi ca poti scapa de burtica cu mai putin efort decat iti inchipui.O zi buna sa ai...si spor la treaba

    1
    2

  • ioana-50 pe 21 Oct 2009, 10:01
    cum sa-ti faci propria dieta de slabit

    in ultimi 3 ani am luat in greutate 5 kg si nu pot scapa de ele,sant sedentara pot sa zic dar gatesc in casa. Zacusca facuta acasa ingrasa?

    0
    2

  • lucretzia pe 21 Oct 2009, 09:26
    Cum sa-ti faci propria dieta de slabit

    Eu nu am putut renunta la paine . Apoi l-am citit pe Montignac. Am gasit o paine cu seminte de in 35% glucide. Si am inceput sa am grija sa mananc alimente sub 50 indice glicemic, mai exact in jur de 30. Nenorocirea este ca eu lucrez la calculator si stau cca 7 ore pe scaun in fata calculatorului. Lucru ce mi-a afectat serios atat coloana vertebrala cat si silueta. Am burta si asta se "face bine" numai cu gimnastica.

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod