Cum să slăbești fără dietă

Încercarea de a slăbi este pentru multe persoane obositoare și deranjantă.
Unele studii au ajuns la concluzia că dietele nu reprezintă un mijloc eficace de pierdere în greutate pe termen lung, așa că ce ar putea ajuta oamenii să scape de kilogramele în plus fără consecințele negative ale dietei? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să slăbești fără dietă!

Modalități prin care poți să slăbești fără dietă

1. Scapă de stres

Din moment ce stresul ne face să câștigăm kilograme pe care nu ni le dorim, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru sănătatea noastră și pentru pierderea în greutate este să ne relaxăm.
Dacă învățăm să facem față stresului în moduri sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice, meditație etc., putem ajuta la controlul sau gestionarea stresului, iar în cele din urmă ajungem să slăbim. Yoga reprezintă una dintre modalitățile prin care putem reglementa sistemul nervos. Dacă ești bombardat cu stres fizic sau mental pe tot parcursul zilei, trebuie să încerci să te calmezi măcar seara. Un organism calm va avea nevoie de mai puțină mâncare și va depozita alimentele în mod diferit.

2.
Bea mai multă apă


Dacă îți crești consumul zilnic de apă și de alte băuturi cu un conținut scăzut de calorii, cum ar fi apa minerală sau ceaiul, vei putea să îți controlezi apetitul. Corpul nostru poate trage semnale de foame atunci când, în realitate, ne este sete, ceea ce poate duce la consumul inutil de alimente atunci când ai nevoie cu adevărat doar de puțină apă. De asemenea, hidratarea adecvată poate ajuta la digestie, așa că vei obține mai multe beneficii dacă ții aproape o sticlă cu apă.

3.
Mănâncă mai multe proteine


Consumul suplimentar de proteine poate contribui foarte mult la eforturile de scădere a greutății. Este recomandată consumarea a 20-30 de grame de proteine la fiecare masă, acestea putând da sațietate organismului și stabiliza zahărul din sânge. Consumul unui mic dejun bogat în proteine este deosebit de important. Cei mai mulți oameni nu mănâncă suficiente proteine la micul dejun, însă este important și să distribuim proteinele pe parcursul zilei, pentru a maximiza creșterea musculară și a repara și preveni pierderea musculară pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Un mic dejun bogat în fibre și proteine te va ajuta să te simți plin pentru o perioadă mai lungă de timp și să stai departe de acele gustări nesănătoase până la prânz.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod