Cum să slăbeşti fără dietă? 6 sfaturi care funcţionează la oricine

Schimbările simple şi mici pe care le faci în alimentaţia ta te pot ajuta să slăbeşti fără dietă. S-a demonstrat că aceste trucuri sunt extrem de eficiente!
Ştiai că trebuie să mergi în pas alert o oră şi 40 de minute ca să arzi caloriile unui baton de ciocolată? Da, nu este deloc uşor să slăbeşti şi nimeni nu pretinde acest lucru. Însă, nici să ţii în permanenţă dietă nu este o soluţie bună şi nici de efect pe termen lung. De aceea, dacă ai încercat deja o mulţime de diete, din care unele au dat roade şi altele nu, poate ar fi bine să faci aceste schimbări ca să obţii rezultatele dorite:


1. Consumă sosuri picante

Specialiştii canadieni au demonstrat că sosurile picante stimulează metabolismul să ardă mai multe grăsimi şi inhibă poftele de dulce şi sărat. De aceea, o mică regulă pe care o poţi aplica uşor este aceea de a alege mâncărurile picante sau să consumi zilnic ardei iute, bineînţeles cu măsură.
Capsaicina din ardeiul iute are un efect puternic asupra sistemului imunitar şi scade pofta de mâncare. Poţi să foloseşti piperul, fulgii de ardeiu iute sau un sos picant în omleta de la micul dejun, peste paste, în risotto sau peste carne.


2. Alege cu grijă farfuria în care mănânci

O echipă de cercetători de la Universitatea Cornell a demonstrat că atunci când mâncarea şi farfuria sunt de aceeaşi culoare există tendinţa de a mânca mai mult. În schimb, ei recomandă ca întotdeauna să ai culori contrastante între preparat şi farfurie.

Vesela în culoare albastru deschis este considerată cea mai potrivită, deoarece peştele, carnea şi legumele vor fi mereu de altă culoare, astfel că vei obţine un contrast frumos.
Este un truc simplu care te poate ajuta să mănânci mai puţin.


3. Consumă scorţişoară cu regularitate

Scorţişoara este un condiment pe care trebuie să-l consumi în fiecare zi, deoarece te poate ajuta să slăbeşti fără dietă. Studiile arată că scorţişoara alungă foamea şi te ajută să controlezi mai uşor poftele culinare.


4. Mănâncă într-un loc bine luminat şi închide muzica

Dacă îţi place să mănânci seara în oraş, trebuie să ştii că restaurantele creează o atmosferă propice pentru stimularea apetitului culinar: muzica şi iluminatul slab. Lumina difuză generează un sentiment de relaxare şi te stimulează apetitul, făcându-te să mănânci mai mult decât ţi-ai fi dorit.
Muzica te face să mănânci prea repede, lucru care nu e deloc de ajutor când vrei să slăbeşti pentru că creierul tău nu primeşte semnalul că te-ai săturat şi astfel rişti să consumi prea multe calorii.

Dacă mănânci acasă păstrează lumina puternică şi mănâncă fără muzică sau televizor pe fundal.


5. Începe masa de prânz sau cină cu o supă/ciorbă

Supele cremă simple, fără smântână sau ciorbele de legume au puţine calorii, sunt săţioase şi te pot ajuta să mănânci mai puţin la felul doi.


6. Mănâncă mai des leguminoase şi multe legume

S-a demonstrat că dacă mănânci 130 de grame de leguminoase (năut, fasole, mazăre, linte) nu îţi este foame atât de des şi poţi să slăbeşti fără dietă. Toate aceste alimente au o cantitate foarte mare de fibre şi proteine, iar carbohidraţii din ele nu cresc atât de mult glicemia spre deosebire de cei din pâinea albă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod