Carbohidrati

Cum să mănânci carbohidrați fără să te îngrași?

Carbohidrații au căpătat o reputație proastă de-a lungul timpului, însă multă lume nu știe că există carbohidrații buni pe care îi poți consuma cu moderație fără să te îngrași.
Dacă vrei să acorzi o atenție mai mare dietei tale și să scapi de kilogramele în plus nu trebuie să renunți de tot la carbohidrați. Consumă mai puțini carbohidrați rafinați (care se gpsesc în pâinea albă, orez, fursecuri și bomboane)  care nu furnizează deloc nutrienți, generează fluctuații foarte mari ale glicemiei și te lasă extrem de înfometată într-un timp foarte scurt, avertizează Joy Bauer,  nutriționist cunoscut citat de publicația today.com

Dacă ai grijă la alegerile pe care le faci poți să mănânci carbohidrați fără să te îngrași.
Cerealele integrale, leguminoasele, fructele și legumele sunt cele mai bune surse de carbohidrați care furnizează vitamine, minerale și fibre. În plus, vei constata că te saturi de ele și nu vei simți constant senzația de foame la scurt timp ce ai mâncat. 


Cum să mănânci carbohidrați fără să te îngrași?


Cea mai bună soluție ca să îți satisfaci pofta de carbohidrați care sunt esențiali pentru nivelul de energie este să găsești alternative sănătoase. Potrivit nutriționistului, poți să mănânci pâine/covrigi, clătite pufoase, piure și paste dacă știi cu ce să le înlocuiești fără să pierzi din savoare, dar să câștigi nutrienți care nu-ți sabotează dieta. 


1. Covrigii pot să fie buni din când în când dacă știi cum să-i faci

 
De obicei, covrigii sunt făcuți din făină albă și conțin zahăr, ceea ce înseamnă că nu furnizează absolut nimic nutritiv pentru sănătatea ta. Ba mai mult, ei generează o creștere bruscă a glicemiei, nu țin de foame până la prânz și pot să aibă chiar și până la 450 de calorii, avertizează nutriționistul. 

În schimb poți să faci covrigii recomandați de nutriționist, unul furnizând 140 de calorii, 10 grame de proteine, 4 grame de fibre și multe vitamine/minerale.
Aceștia sunt făcuți din făină integrală de grâu, iaurt grecesc degresat și semințe de chia. 

Ca să prepari covrigii recomandați de nutriționistul Joy Bauer ai nevoie de: 2 cești cu făină integrală de grâu, 1 lingură cu semințe de chia, 1 lingură cu praf de copt
1,5 linguriță cu sare de mare și 2 cești cu iaurt grecesc degresat. 

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade Celsius. Se amestecă toate ingredientele și se frământă bine aluatul, după care se divide ăn 8 bucăți. Se rulează fiecare bucată și se formează un cerc, așezând fiecare covrig în tava de copt.
Se pulverizează puțin ulei peste covrigi, precum și semințe de susan/mac/chia/scorțișoară, după care se introduce tava la cuptor timp de 25 de minute. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod