Cum putem scapa de constipatie

Poate ca nu intotdeauna acordam o atentie suficient de mare modului in care are loc procesul de digestie in organismul nostru. Si astfel, manifestari precum balonarile sau constipatia tind sa nu fie luate serios in seama, chiar daca disconfortul pe care ni-l provoaca este evident. Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare a modului de functionare a colonului. In continuare vom afla cum putem preveni si trata acest simptom printr-o alimentatie adecvata.

In mod normal, colonul indeplineste cateva sarcini:

elimina apa din materiile fecale care au trecut prin intestinul subtire;
serveste ca loc de depozitare pentru materiile fecale;
ajuta la eliminarea acestora din organism.

Constipatia poate sa apara din diverse motive:

colonul elimina prea multa apa, ducand la scaune tari si uscate;
scaunul se deplaseaza prea lent prin colon;
pacientul nu este capabil sa elimine materiile fecale.

Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi, intre de 3 ori pe zi si de 3 ori pe saptamana.
Desi suparatoare, constipatia nu este, in general, un simptom foarte serios. Ea trebuie, bineinteles, tratata pentru a elimina sau macar pentru a reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului.

Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme. Principalele masuri ce pot fi luate ar fi:

o dieta bogata in fibre;
mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun;
folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului;
obisnuinta unui scaun zilnic;
daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme;
exercitiu fizic zilnic;
pe cat posibil evitarea unor alimente si medicamente care favorizeaza constipatia (bineinteles, numai cu acordul medicului)

O dieta potrivita

Prima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, care se gasesc in fructe si legume.
Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil catre rect.

Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte bun pentru a fi recomandat. Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.

Hidratarea corespunzatoare

Este foarte important sa se consume lichide impreuna cu fibrele. Trebuie baute circa 8 pahare de apa pe zi, inclusiv cate unul inainte de fiecare masa. Desigur ca pana la urma fluidele nu pot asigura un scaun normal fara ajutorul celorlalte elemente mentionate, pentru simplul motiv ca intestinul subtire poate sa absoarba intreaga cantitate de fluid.
De aceea, fara contributia fibrelor, simpla marire a cantitatii de lichid consumate ar putea sa duca doar la marirea cantitatii de urina eliminate.

Folosirea supozitoarelor si a clismelor

Sunt de evitat laxativele puternice care contin sena si ulei castor. Folosirea regulata a acestora poate da dependenta si poate fi periculoasa pentru obiceiurile legate de scaun. Un supozitor cu glicerina poate fi folosit uneori pentru a declansa un scaun. Inserate in rect, ele produc o iritare blanda care ajuta la declansarea scaunului. Aceasta practica trebuie redusa treptat pana cand nu mai este deloc necesara.

Unele medicamente incetinesc miscarile colonului si pot provoca sau agrava constipatia. Medicamentele ce pot fi procurate fara reteta si care trebuie evitate includ: antacidele continand hidroxid de aluminiu sau bismut, antihistaminicele si fierul. Pentru medicamentele pe baza de reteta, trebuie discutata cu medicul predispozitia la constipatie.

Este foarte importanta mentinerea unor obiceiuri regulate in ceea ce priveste scaunul. Se recomanda obtinerea unui scaun la acelasi moment in fiecare zi.
Activitatea colonului este mai accentuata dupa trezire dimineata sau dupa fiecare masa, deci necesitatea unui scaun este de obicei maxima dupa micul dejun. Este, de asemenea, important sa dam curs oricarei senzatii de scaun, in nici un caz sa nu amanam mersul la toaleta pentru ca intre timp necesitatea respectiva poate disparea.

Pe cat posibil, este de dorit sa controlam schimbarile in rutina zilnica. Asta pentru ca, de multe ori, constipatia apare in timpul calatoriilor, vacantelor sau situatiilor stresante. Este bine ca in aceste perioade sa avem la dispozitie fibre si supozitoare cu glicerina.

Si, nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate contribuie la imbunatatirea miscarilor muschilor colonului, avand consecinte cat se poate de pozitive asupra obiceiurile legate de scaun.
 

Comentariile 51-100 din 253

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ana pe 2 Mar 2012, 17:37
    constipatie

    Eu am scapat de constipatie cu hidrocolonoterapie...am facut doua sedinte si gata. Va recomand cu incredere

    2
    0

  • CRISTINA pe 27 Feb 2012, 21:33
    Constipatie

    Buna!Eu mi-am reglat oarecum scaunul cu samanta de in.Aceasta trebuie macinata sau fiarta.Fiarta este buna si pentru rinichi.Macinata se iau 1-2 lingurite pe stomacul gol cu un paqhar de apa calduta.Are gust placut, usor dulceag.Pentru fisuri anale exista la Plafar supozitoare cu propolis si rasini de brad.Se numesc CARPICOM.Eu le folosesc si ca ovule pentru cistita.Un alt remediu pentru constipatie ar fi si compotaul de caise sau zarzare.

    3
    2

  • monyka pe 27 Feb 2012, 19:33
    constipatie

    buna sunt monyka si am probleme cu tranzitul intestinal lent in prezent sufar de o constipatie care imi cauzeaza mereu fisuri anale incat mie teama sa mai merg la baie am folosit cateva unguente dar care alina doar pe moment va rog vreau un remediu care sa _mi aduca rezultate.va multumesc

    6
    1

  • Carmen pe 21 Feb 2012, 10:31
    colon

    mareste doza de administrare a capsululor. eu asa as face; parerea mea. ptr ligia

    4
    3

  • danutza pe 18 Feb 2012, 17:47
    buna

    la mine da rezultate excelente colon fit,in fiecare dimineata ma duc la toaleta ,fara dureri de burta,ies normal,si ma simt foarte bine,nu mai am nici balonari in timpul zilei si am slabit 3kg.La mine in Timisoara nu l-am gasit dar mi-l comand mereu de pe net,dar imi ajunge 2 luni un tub ,e destul de mare.

    2
    4

  • ligia pe 17 Feb 2012, 08:58
    constipatie

    iau colon fit de o saptamana ,dar fara nici un rezultat,

    4
    3

  • veronica pe 14 Feb 2012, 13:51
    problemele mele

    Buna ziua.Am 34 ani,1,54 si 78 kg.Am incercat diferite metode de slabit …dar nam reusit sa ajung decat pana la 72-73kg apoi nu mai scadeam deloc in greutate…am si o retentie la apa in corp…sufar si de constipatie…sunt disperata…de vreo 5 zile am inceput tubul de colon fit …in primul rand vreau sa scap de constipatie si poate mai scap si de macar 8 kg ca tare greu ma mai misc…

    2
    0

  • dany pe 10 Feb 2012, 15:10
    colon fit

    buna ioana. Eu l-am cautat prin farmacii pe la mine in Barlad , dar nu l-am gasit si atunci am fost nevoita sa fac comanda online . Am dat pe el in jur de 110 lei

    5
    1

  • ioana pe 7 Feb 2012, 18:44
    colon fit

    as vrea sa-l iau pt mama cat costa?

    3
    3

  • maricica pe 5 Feb 2012, 21:26
    colonfit

    buna.am avut si eu probleme cu constipatia si am auzit de colon help si am zis sa-l incerc.insa dupa cateva zile am realizat ca eram tot constipata,poate chiar mai rau.am aflat de la farmacie ca exista si capsule ,,colonfit'' si asa am decis sa le cumpar.sunt mai comod de administrat si rezultatele s-au vazut dupa 2 zile.am scapat de constipatie si nu mai sunt balonata.ma simt mai usoara.

    3
    5

  • Nastase pe 1 Feb 2012, 12:35
    salut

    buna ziua sunt constiapata de mai bine de o saptamana si as vrea sa stiu si eu ce pot face in legatura cu asta,mi sa umflat rau bazinul si ma doare,nu elimin nimic din ce pap.as dori un raspuns.

    6
    2

  • dany pe 27 Ian 2012, 15:07
    colon fit

    Pana sa incerc colon fit-ul am trecut prin niste moment groaznice. Am folosit fel de fel laxative si ceaiuri care functionau doar o perioada si apoi nu-si mai faceau efectul . Colon fit il folosesc de 3 luni . Ma simt bine cu el si pot iesi si eu la toaleta macar la 2 zile fata de cum ieseam o data la saptamana sau la doua saptamani

    3
    5

  • Olga pe 26 Ian 2012, 17:39
    lupta impotriva constipatiei

    Eu sufar de constipatie de cand ma stiu. Am incercat la fel ca voi tot felul de ceaiuri, tincturi, pastile, laxative, am fost la homeopat si nimic nu m-a ajutat cu adevarat. Pana am descoperit, colon fit. Acum am scaun zilnic, dimineata imediat cum ma trezesc, si nu asa un pic, ci mult :D. Beau zilnic aproximativ 2 litri de apa. Succes!

    6
    2

  • Bianca pe 24 Ian 2012, 18:55
    ceai

    Am luat nenumarate ceaiuri si pastile pentru detoxifiere si pentru constipatie.Acum am dat si eu de colon fit la plafar,si mi-a spus vanzatoarea ca este cel mai bun produs pentru curatarea colonului.Din cate vad si la voi are efecte foarte bune.O sa revin sa va spun cum ma simt de la el.

    2
    2

  • steffy pe 24 Ian 2012, 18:01
    superrrrrr

    am luat colon fit pentru constipatie, dar m-a ajutat si la detoxifierea organismului(-6kg).

    5
    2

  • marilena pe 24 Ian 2012, 17:16
    colon fit

    folosesc tratamentul colon fit de vreo 2 luni.am aflat din intamplare,de la framacie.am mers sa mi cumpar laxative si in fata mea era o doamna care si-a luat colonfit.de la ea am aflat si mi l-a recomandat.spunea ca ei ii face foarte bine.are scaun regulat si a scapat de problema cu constipatia.de atunci il folosesc si eu si ii sunt foarte recunoscatoare doamnei din farmacie.i-mi este foarte bine acum .

    5
    1

  • diana pe 22 Ian 2012, 12:20
    buna

    eu am o problema foarte ciudata,merg zilnic la toaleta chiar si de doua ori,iar apoi dintr-o data nu mai pot face nimic si am dureri groaznice,si apoi fara supozitor nu pot sa il elimin,..nu stiu ce sa mai fac..daca stie cineva va rog sa imi raspundeti

    4
    1

  • Laura Preda pe 20 Ian 2012, 12:01
    constipatia

    am avut aceeasi problema si am incercat numeroase remedii insa nu au dat roade...am aflat despre colon fit...am incercat si a mers :)

    4
    2

  • delia pe 19 Ian 2012, 17:18
    colon fit

    eu mananc sanatos de cand ma stiu si problema cu constipatia tot o am . am luat si eu colon fit sa incerc sa vad ce efecte are . va anunt dupa ce termin o cutie

    5
    3

  • aida pe 18 Ian 2012, 17:40
    colo fit

    eu sunt la al 3-lea tub de colon fit . ma simt foarte bine si pot sa am scaun o data pe zi asa cum este si normal

    4
    3

  • delia dobre pe 23 Dec 2011, 12:50
    colon fit

    eu am luat colon fit mai mult pentreu detoxifiere . m-a ajutat foarte mult la digestie si am si slabit 4 kg . aaaaa si am si tenul mai curat .

    4
    3

  • olimpia pe 22 Dec 2011, 13:26
    colon fit

    am luat 1 borcan colon fit. L-am folosit 1 luna si mai am inca 1 luna. Pana in present a functionat in idea ca nu mai sunt balonata si am scapat de crampe

    5
    2

  • mady pe 21 Dec 2011, 11:41
    colon fit

    Eu am luat colon fit mai mult pentru detoxifiere . in dimineata asta am 2 saptamani de cand il iau. m-am urcat pe cantar si mi-a arata minus 3.5 kg.

    2
    1

  • mara pe 15 Dec 2011, 17:32
    colon fit

    pe mine m-a ajutat foarte mult colon fit . nu mai imi vine sa vars, cum se intampla cand aveam probleme cu constiparea

    2
    2

  • diana pe 28 Nov 2011, 12:55
    colon

    si eu sunt multumita de colon fit,nu am crampe de la el si nu ma simt balonata.

    2
    1

  • ina pe 25 Nov 2011, 17:43
    constipatie

    ma constip foarte des,am mai luat laxative dar degeaba,ma doare si simt ca am facut rana.

    3
    1

  • adriana pe 20 Nov 2011, 12:11
    o sa incerc si eu colon fit

    o sa-l incerc si eu si o sa rein sa va spun daca la mine se simte ceva

    1
    0

  • adriana pe 10 Nov 2011, 17:33
    colon fit

    iau colon fit de 4 luni.ma simt foarte bine.acum am scapat de constipatie. ma duc la toaleta regulat.am reusit sa slabesc 9 kilograme in 4 luni, si mananc tot ce vreau. il recomand...

    3
    2

  • iuliana g pe 18 Oct 2011, 11:48
    buna

    buna fetelor.iau si eu colon fit asta dupa ce am nascut pt ca m-am pricopsit cu constipatia :( sa stiti ca pe mine chiar ma ajuta

    6
    1

  • simona pe 17 Oct 2011, 11:52
    buna

    buna irina eu folosesc colon fit de cateva luni bune si il folosesc pt constipatie.dar nu stiu sincer daca poti sa-l iei daca alaptezi .eu zic ca cel mai bine ar fi sa suni la ei.pup

    7
    1

  • irina pe 15 Oct 2011, 11:26
    colon fit

    ciau,am si eu o intrebare .cine este draguta sa imi raspunda ii sunt foarte recunascatoare .eu alaptez si nu stiu daca este bun a mai luat cineva in timpu alaptari? precizez ca am probleme pt constipatie , si as vrea sa incerc si eu colon fit ...astept rasp vostru

    3
    3

  • ingrid pe 13 Oct 2011, 16:18
    buna

    eu iau colon fit de 2 luni si il folosesc ca si detoxifiant

    6
    0

  • petruta pe 10 Oct 2011, 12:21
    buna ziua

    este un bun detoxifiant.l-am folosit si sunt incantata de colon fit

    2
    1

  • francisca pe 7 Oct 2011, 10:33
    buna

    si eu m-am ajutat de colon fit. dar nu pt probleme de constipatie ci pt detoxifiere

    2
    0

  • paulina pe 6 Oct 2011, 11:47
    buna

    dupa nastere, am folosit cu succes colon fit pe langa faptul ca ajuta la slabire, are si efect detoxifiant si refortifica organismul slabit. e natural si foarte sanatos

    2
    0

  • dana pe 6 Oct 2011, 10:59
    buna

    o sa incerc sa iau si eu colon fit .poate o sa ma ajute si pe mine la constipatie ca deja devine insuportabil

    0
    0

  • cristiana pe 5 Oct 2011, 10:16
    buna

    rusu poti incerca colon fit.mie una mi-a fost de ajutor

    0
    0

  • rusu pe 4 Oct 2011, 20:47
    CONSTIPATIA , BLOCAREA MUSCULATURII

    as dori sa scap de constipatie, am probleme cu blocarea musculaturii intestinale, va rog sa ma ajutati

    4
    1

  • cristiana pe 4 Oct 2011, 17:08
    colon fit

    mie mi-a mers bine cu colon fit , nu am avut reactii nasoale

    2
    8

  • alina pe 29 Sep 2011, 11:20
    buna ziua

    am de gand sa incerc si eu acest produs.vad ca aveti numai cuvinte de lauda la adresa colon fit.o sa incerc sa revin sa va spun daca ma ajuta

    2
    0

  • marianaS pe 27 Sep 2011, 14:39
    buna

    iulia sa stii ca este eficient colon fit

    0
    0

  • iulia pe 26 Sep 2011, 10:06
    colon fit

    eu am incercat sa scap de problemele cu constipatia multi ani.ultimele care ma ajutasera erau supozitoarele.dar nici ele nu isi mai faceau efectul.am tot vazut ca e laudat acest colon fit si l-am comandat si eu.il iau de 2 saptamani si ma inteleg destul de bine cu el si ma ajuta in constipatie

    0
    0

  • rauta alexandra pe 22 Sep 2011, 10:39
    buna ziua

    diete am tot tinut de cand ma stiu pt problemele mele cu stomacul.nu am fost ajutata foarte mult de acest lucru .caci ma chinui in fiecare zi .am comandat colon fit si astept sa-mi vina comanda

    2
    2

  • adriana pe 21 Sep 2011, 10:47
    buna

    buna siminica .nu am incercat metoda ta , eu am folosit colon fit ca mi se pare cel mai la indemana

    0
    1

  • siminica pe 20 Sep 2011, 15:30
    buna

    buna eu am incercat retete cu portocale , are efect laxativ puternic si imediat.puteti sa incercati cei care doriti.eu sunt acum la a 2 cutie de colon fit , la prima m-am inteles foarte bine cu produsul .

    0
    0

  • iuliana pe 19 Sep 2011, 17:21
    colon fit

    eu iau colon fit pt detoxifiere si sa stiti ca este bun.

    4
    0

  • sabina pe 19 Sep 2011, 16:57
    buna

    adriana auzisem si eu de reteta asta , dar nu am incercat-o sincer.nu am mai incercat altceva pt ca folosesc colon fit de 3 luni si imi sunt de un mare ajutor

    3
    0

  • adriana burtosc pe 16 Sep 2011, 12:15
    reteta cu tarate-colon fit

    buna ziua eu am incercat reteta cu tarate pt constipatie.o sa v-o dau mai jos ca poate pe unii dintre voi va ajuta.eu am folosit un produs numit colon fit si asa imi tin constipatia in control. Reţetă cu tărâţe: 1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grăului. Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ) îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură. După o pauză de circa 10 min puteţi servi micul dejun. În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară.

    1
    0

  • florentina olaru pe 15 Sep 2011, 16:59
    colon fit - detoxifiere

    roxana eu tot pt detoxifiere l-am folosit.incercasem inainte clisma cu cafea dar nu prea am fost incantata.tu ai mai incercat alte metode?

    3
    0

  • ioana pe 15 Sep 2011, 12:59
    salut

    buna eu am luat colon fit pt a slabii cu el sa vad daca reusesc.va tin la curent.in schimb il foloseste tatal meu pt constipatie si chiar il ajuta

    1
    2
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod