Cum putem scapa de constipatie

Poate ca nu intotdeauna acordam o atentie suficient de mare modului in care are loc procesul de digestie in organismul nostru. Si astfel, manifestari precum balonarile sau constipatia tind sa nu fie luate serios in seama, chiar daca disconfortul pe care ni-l provoaca este evident. Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare a modului de functionare a colonului. In continuare vom afla cum putem preveni si trata acest simptom printr-o alimentatie adecvata.

In mod normal, colonul indeplineste cateva sarcini:

elimina apa din materiile fecale care au trecut prin intestinul subtire;
serveste ca loc de depozitare pentru materiile fecale;
ajuta la eliminarea acestora din organism.

Constipatia poate sa apara din diverse motive:

colonul elimina prea multa apa, ducand la scaune tari si uscate;
scaunul se deplaseaza prea lent prin colon;
pacientul nu este capabil sa elimine materiile fecale.

Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi, intre de 3 ori pe zi si de 3 ori pe saptamana.
Desi suparatoare, constipatia nu este, in general, un simptom foarte serios. Ea trebuie, bineinteles, tratata pentru a elimina sau macar pentru a reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului.

Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme. Principalele masuri ce pot fi luate ar fi:

o dieta bogata in fibre;
mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun;
folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului;
obisnuinta unui scaun zilnic;
daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme;
exercitiu fizic zilnic;
pe cat posibil evitarea unor alimente si medicamente care favorizeaza constipatia (bineinteles, numai cu acordul medicului)

O dieta potrivita

Prima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, care se gasesc in fructe si legume.
Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil catre rect.

Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte bun pentru a fi recomandat. Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.

Hidratarea corespunzatoare

Este foarte important sa se consume lichide impreuna cu fibrele. Trebuie baute circa 8 pahare de apa pe zi, inclusiv cate unul inainte de fiecare masa. Desigur ca pana la urma fluidele nu pot asigura un scaun normal fara ajutorul celorlalte elemente mentionate, pentru simplul motiv ca intestinul subtire poate sa absoarba intreaga cantitate de fluid.
De aceea, fara contributia fibrelor, simpla marire a cantitatii de lichid consumate ar putea sa duca doar la marirea cantitatii de urina eliminate.

Folosirea supozitoarelor si a clismelor

Sunt de evitat laxativele puternice care contin sena si ulei castor. Folosirea regulata a acestora poate da dependenta si poate fi periculoasa pentru obiceiurile legate de scaun. Un supozitor cu glicerina poate fi folosit uneori pentru a declansa un scaun. Inserate in rect, ele produc o iritare blanda care ajuta la declansarea scaunului. Aceasta practica trebuie redusa treptat pana cand nu mai este deloc necesara.

Unele medicamente incetinesc miscarile colonului si pot provoca sau agrava constipatia. Medicamentele ce pot fi procurate fara reteta si care trebuie evitate includ: antacidele continand hidroxid de aluminiu sau bismut, antihistaminicele si fierul. Pentru medicamentele pe baza de reteta, trebuie discutata cu medicul predispozitia la constipatie.

Este foarte importanta mentinerea unor obiceiuri regulate in ceea ce priveste scaunul. Se recomanda obtinerea unui scaun la acelasi moment in fiecare zi.
Activitatea colonului este mai accentuata dupa trezire dimineata sau dupa fiecare masa, deci necesitatea unui scaun este de obicei maxima dupa micul dejun. Este, de asemenea, important sa dam curs oricarei senzatii de scaun, in nici un caz sa nu amanam mersul la toaleta pentru ca intre timp necesitatea respectiva poate disparea.

Pe cat posibil, este de dorit sa controlam schimbarile in rutina zilnica. Asta pentru ca, de multe ori, constipatia apare in timpul calatoriilor, vacantelor sau situatiilor stresante. Este bine ca in aceste perioade sa avem la dispozitie fibre si supozitoare cu glicerina.

Si, nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate contribuie la imbunatatirea miscarilor muschilor colonului, avand consecinte cat se poate de pozitive asupra obiceiurile legate de scaun.
 

Comentariile 201-250 din 253

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 28 Sep 2009, 16:27
    constipatia

    baietelul meu sufera de la virsta de 3 ani de constipatie.acum are 8 de multe ori se rupe si curge singe.va rog sa ma ajutati.este si foarte pretentios la mincare.este tot timpul incercanat iar noapte imi scrisneste din dinti astept raspuns pe mail miha.ciob@yahoo.de

    0
    1

  • dll pe 17 Sep 2009, 16:05
    intrebare

    ce faci cu taratele? le inmoi in apa, sau cum le mananci? eu beau seminte de in de aproape 1 an, in fiecare zi, si functioneaza, dar m-am gandit sa incerc si altceva.

    0
    0

  • Ana pe 2 Iul 2009, 21:16
    constipatia

    3-4 linguri de taratze .....Dupa prima saptamana mi-au disparut cearcanele si ma simteam mult mai usoara. Mai am si acum perioade de 3-4 zile in care ...nimic... asta in zilele cand nu mananc tarate. M-am obisnuit. Chiar imi plac acum. Nu-mi lipsesc pungile de tarate (fara alte adaosuri) din dulap. Stiu ca e fffffffff greu sa vezi cum trec zilele si sa te simti de parca in clipa urmatoare ai exploda. Va urez mult succes si, mai ales, multa rabdare

    0
    0

  • Ana pe 2 Iul 2009, 21:09
    constipatia

    Mi s-a intamplat sa nu fac nimic aproape 2 sapt si de nervi am baut o sticlutza intreaga de laxativ si totusi nici un rezultat... nici macar dupa 2 zile. Am apelat la reflexoterapie (la prima consultatie terapeuta s-a speriat);am inceput sa beau aprox 2 l de ceai (cu efecte laxative) timp de cateva luni. La medicamente am renuntat pt ca aveam dureri insuportabile si oricum nu-si faceau efectul. Intr-o zi mi-a povestit o colega cum a scapat ea de constipatie: 3-4 linguri in fiecare dimineatza inmuiate in lapte(sau ceai) si mi-am revenit. Nici acum nu-mi vine sa cred ce simplu a fost. Au trecut luni de atunci

    2
    0

  • topan sofia pe 28 Iun 2009, 19:05
    constipatia

    Buna ,am 59 de ani si sufar de constipatie din copilarie,pina de curind ma descurcam cu ceai antiadipos chinezesc,dar acum vad ca nu mai merge nimic !!!! Am si hemoroizi care in ultimul timp singereaza f f mult. Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat . Adresa mea de mail topansofia@yahoo.com .Multumesc

    3
    0

  • Ioana pe 17 Iun 2009, 16:49
    constipatia

    salut! am 14 ani si am probleme cu constipatia de cand eram mica.Am incercat ca in fiecare dimineata sa beau un pahar cu miere pe stomacul gol..curand am incercat un laxativ usor si natural "sennax" si in fiecare zi beau ceai de slabit care a mers cateva saptamani,acum le iau pe toate 3 in fiecare zi si tot la 3 zile fac.....Nu stiu cu ce ma mai pot trata..as vreau un exemplu,un raspuns..orice! Multumesc!

    0
    1

  • stefania pe 6 Mai 2009, 17:08
    constipatie

    Buna,sunt Stefania am 20 de ani si sunt mamica de 3 luni.ce vreau eu sa va spun e ca decand am nascut sufer de constipatie,ies de 2 sau 3 ori pe saptamana cu scaunul.nu stiu ce sa ma mai fac e foarte dureros n-am incercat niciun fel de tratament.am itrebat medicul ce e de facut ca sa scap de constipatie si mi-a zis sa folosesc o alimentatie normala si sa beau multa apa.nu stiu ce sa mai cred poate e ca si din cauza ca alaptez copilul.daca gasiti vreo sursa de a scapa de constipatie va rog ajutati-ma.Adresa mea este ady22_edy@yahoo.com

    0
    0

  • dana pe 1 Apr 2009, 22:15
    constipatie

    Buna, nu stiu daca am sa primesc raspuns, dar daca citeste cineva va rog sa ma ajutati. Am 30 de ani si am patru ani de cand sufar de constipatie, imediat dupa ce am nascut au inceput problemele. Am si hemoroizi interni si externi. La inceput aveam scaun la 2 zile dar acum am ajuns la 5 zile. Nu mai tine nici apa cu miere de albine, nici taratea, dulcolax =nu, ceai verde antiadipos=nu. Poate din cauza alimentatiei, poate pentru ca nu consum cei 2 litri de apa pe zi, dar sunt tot timpul balonata, dureri abdominale si tot tacamul.Astept raspuns. Adresa mea este dany7822@yahoo.com. Va multumesc

    0
    0

  • toma ovidiu pe 29 Mar 2009, 23:18
    constipatie

    un medicament pt constipatie va rog fffffmult

    1
    0

  • anca.piatra-neamt pe 24 Mar 2009, 15:48
    constipatia

    buna,am 52 de ani si de jumatate de an sufar de constipatie severa .NU reusesc sa ies decat cu Dulcolax doar o data la 3-4 zile si atunci cu crampe ,gaze si dureri foarte mari.VA rog mult sa ma ajutati (adresa de mail: alexia_butzu@yahoo.com)

    0
    0

  • Dana pe 5 Mar 2009, 21:08
    constipatia

    Buna seara! Am 16 ani si ma confrunt cu problema constipatiei de vreo luna cred .. dar in ultimele 4 zile am iesit de 2 ori si atunci a fost groaznic, nu stiu c sa fac si as dori un sfat pt k ma deranjeaza groaznic si ma si sperie chestia asta. Va rog mult care puteti sa ma ajutati sa imi trimiteti un mail p adresa ely_200579@yahoo.com. Va multumesc anticipat!

    0
    0

  • Alina pe 26 Feb 2009, 13:29
    constipatie

    am 22 de ani si am aproape tot timpul senzatia de balonare,nu pot sa mananc mult pt ca simt ca nu mai pot si nu am scaun zilnic.mananc cate putin din fiecare.consum fructe si legume si beau ceaiuri.as vrea sa scap de aceasta senzatie de balonare si sa am un scaun normal

    0
    0

  • emma pe 24 Feb 2009, 19:31
    constipatie

    am 21 de ani si sufar de constipatie de cand eram mica. de curand m-am operat de apendicita, si timp de o sapt dupa operatie am iesit normal cu scaunul dar acum au aparut din nou probleme.consum destul de multe lichide in cursul unei zile,dar fara efect.ce as putea face?

    2
    0

  • anca pe 24 Feb 2009, 10:35
    constipatie

    eu am scapat cu dulcolax apoi mult ceai verde ,lapte cu multa miere,si un supozitor .am avut diaree am mancat multi covrigei apoi nu am iesit 3 zile .cand am reusit nu am iesit cu totul si a 2 zi nu am mai iesit si a treia zi a fost groaznic eu va zic ceva:dulcolax+ceai verde+lapte cu multa miere+supozitor=SCAUN NORMAL

    1
    1

  • problema pe 20 Feb 2009, 23:10
    intrebare

    de ce nu imi raspunzi pe mess,ca am cateva sfaturi utile!(ma refer la georgiana)

    0
    0

  • problema pe 15 Feb 2009, 22:10
    constipatie

    Am 16 ani si ies la wc doar cu supozitoare cu glicerina! vreau un sfat ca sa nu mai depinde de ele!

    0
    0

  • georgi pe 10 Feb 2009, 13:07
    constipatie

    si eu sufar de constipatie am fost la doctor care mi-a zis ca am colonul inflamat dar cu fructe si legume cxare contin fibre imi revin,au trecut cam 3 luni dar nimic tot rar fac nu stiu ce sa mai fac daca stiti vreun remediu naturist scrieti-me pe adresa mea de mail georgiana_butzu@yahoo.com va multumesc

    0
    0

  • claudia pe 6 Feb 2009, 13:05
    constipatie

    Buna ziua. Bunicul meu in varsta de 85 de ani sufera de constipatie. Iese afara numai cu Dulcolax. Dar am observat ca Dulcolaxul il scoate afara fortat. Eu as vrea ceva care sa ii regleze tranzitul intestinal. Adica sa iasa afara normal. Astept raspuns.

    0
    0

  • luci pe 21 Ian 2009, 13:23
    tratament

    Dimineata pe stomacul gol, poti sa bei 500 ml apa calda (chioara) si sa nu mananci 1ora. Pe parcursul zilei sa mai bei cel putin i l da lichide. Colonul se curata foarte bine, daca iti faci un obicei din aceasta, si ai scaun in fiecare dimineata.

    2
    0

  • claudel pe 20 Ian 2009, 02:47
    constipatie

    eu merg regulat la wc dar de vreo saptamana sunt constipat merg greu la wc si fac si tare ....am sa incerc cu ceaiul verde si apa calduta dimineata sper sa scap de simptomul acesta ....voi reveni cu informatii va multumesc

    0
    1

  • clau pe 6 Ian 2009, 20:04
    constipatia

    buna.am 16 ani si sufar de constipatie cam de 1 si ceva .am incercat cu dulcolax ,un sirop(lactulose) si cu ceai de crusin, insa nu am reusit sa'mi reglez scaunul. De cateva zile iau niste pastile naturiste (HERBOLAX) care pot fi procurate de la farmacie si nu sunt scumpe deloc.Pe mine m'au ajutat, precum si ceaiul verde antiadipos.

    0
    0

  • Pop Alina Maria pe 4 Ian 2009, 02:07
    constipatie

    Mama mea sufera de constipatie si din cauza asta are probleme cu hemoroizii si fisurile anale.A fost operata de hemoroizi si fisura anala dupa o perioada de timp de la operatie a inceput sa ii reapara,din cauza constipatie.A luat tot felul de medicamente(laxative,ceaiuri,etc,) acum nu mai stie ce sa mai faca k nu o mai ajuta nimic sa iasa regulat la toaleta.Va rog sa ma ajutati,ce ar mai putea sa mai faca,cu ce ar putea sa scape de constipatie?Va multumesc!

    0
    0

  • loredana pe 22 Dec 2008, 19:23
    clisma

    buna am 14 ani si de cand ma stiu am o probleme cu constipatia.chestia e ca am facut si euh odata clisma si vreau sa zik k nu mia folosit la nimic in plus sa mai agravata adik nu mai aveam dureri dar faceam cate putin dar normal kam dupa o luna mi sa reglat am baut in fiecare seara cate un pahar de apa calduta si dimineata un pahar de apa rece si o lingurita de miere si mesele trebuie sa fie regulate si supazitoarele cu glicerina miau folosit dar acestea duk la obisnuinta cand eram mik numai ku aja ceva reuseam sami reglez scaunele acum numai incercati si voi mie mia folosit

    0
    0

  • georgeta pe 17 Dec 2008, 16:06
    incercati

    atunci cand sunteti constipati si vreti la toaleta si nu puteti ,va bagati o mica bucatica de sapun in anus si peste 2 min va aluneca mult mai usor ...eu am incercat si merge ,merita sa incercati de la bunica mea stiu asta

    0
    0

  • EVELINA pe 8 Dec 2008, 18:53
    COLON IRITABIL

    BUNA NUSTIU CE SE INTAMPLA CU MINE MA BALONEZ DE LA ORCE MANCARE IES GREU CU SCAUNUL GAZE NUSTIU CE SA MAI CRED MIAU SPUS DOCTORII CA AM COLON IRITABIL URMEZ TRATAMENTUL NIMIK SCHIMBAT NUSTIU CE SA MAI CRED GAZELE MA DERANJEAZA NU LE MAI POT CONTROLA FARA SA LE MAI SIMT CE-MI RECOMANDATI

    0
    0

  • alina pe 5 Dec 2008, 15:00
    ca toti ceilalti constipatia

    de cand m nascut de acum 4 ani nu pot iesi la toalta acum a inceput si stomacu sa ma ia nici pastilele nusi fac efectu ori ce as lua aici unde is nu pot sa fac nimic ca vor multi bani doctorii mai merg la frmacie sini da cate dulcolax............dar nnusi mai fac efectu nici una nnu stiu ce sa maui fac

    0
    0

  • lavinia pe 19 Nov 2008, 15:37
    constipatia

    remediul meu impotriva constipatiei sunt semintele de in ,in fiecare dimineata beau pe stomacul gol seminte de in inmoiate in apa si da rezultate

    0
    0

  • Irina pe 6 Nov 2008, 00:45
    constipatie

    Sufar de constipatie ,de vreo 10 ani ,de vreun an ,ma si balonez foarte tare.Daca nu iau dulcolax sau alte medicamente de acest fel ,nu pot iesi deloc...si atunci simt ca nu ,,ma golesc".Imi puteti da un sfat ,va rog ?

    0
    0

  • Simona pe 27 Oct 2008, 21:59
    Remediile mele pt constipatie

    Ceau! La mine functioneaza cu: morcovi cruzi, cafea, tarate grau, apa calduta dimineata pe stomacul gol, o lingura de miere + un pahar de apa tot pe stomacul gol, apa multa ziua, mere, prune uscate, gem + apa, sport. Important e sa imi fac timp sa merg la baie.....si sa stau acolo pana ies cu scaunul. Bafta la toti!

    0
    0

  • sik pe 12 Oct 2008, 14:26
    constipatzie

    fetitza are 3 ani si in urma unei constipatii refuza sa se apropie de wc :| nu are scaun numa o data la 7 zile :| ... ce am putea face ? :| raspuns va rog :>:>

    0
    0

  • gabi pe 9 Oct 2008, 10:31
    constipatie

    Buna ziua De 2-3 luni am probleme cu constipatia si in ultimul timp am scaun la 3 zile cu ajutorul purgativelor(uneori), si in scaun elimin ceva ca o mucoasa. Am facut analize si nu am nici un parazit intestinal. Ma sperie acest fenomen si nu stiu ce trebuie sa fac. MULTUMESC ANTICIPAT

    0
    1

  • scortisoara pe 8 Oct 2008, 23:26
    con

    cafea si ceai verde .....la mine functioneaza

    0
    0

  • eu.. pe 27 Sep 2008, 08:43
    necajita

    Da,sunt destul de necajita cu constipatia mea pe care o am de 1 an de zile.Am respectat orice:alimentatie ,apa,miscare..si tot nimic.Sunt si cate 5 zile si nu ies afara, orice-as manca. Rezolv sitauatia de o luna de zile cu clisma la 2-3 zile.Singurul lucru bun e ca nu ma doare burta,n-am nici gaze macar.Acum urmez un tratament homeopatic,sper sa ma vindec.

    0
    1

  • fenomen pe 11 Sep 2008, 16:57
    fenomenal!

    Hai sa va povestesc meniul meu: dimineata la prima ora (7.30) maninc 5 prune si o piersica. Pe la ora 11 maninca o salata cu rosii, ceapa, ardei gras, castraveti, 2 felii de piine din cereale integrale(secara, tarite, etc.) Apoi maninc un iaurt cu fructe. Pe la ora 17 maninc o ciorba cu ciolan afumat si beau 1 bere. Seara ma duc la toaleta, constipatie!!!! Sunt disperat!

    0
    0

  • silvia pe 7 Aug 2008, 17:30
    constipatie

    am si eu probleme cu constipatia nu ies suficient cu scaunul si cand ies e format din mici firisoare care nu au consistenta si f f putin fata de cum ar trebui fapt pt care ma si balonez mai tot timpul nu stiu ce sa mai fac

    2
    0

  • jeany pe 6 Aug 2008, 22:09
    constipatie cronica

    am 22 de ani si am probleme cu constipatia de vreo 2 ani , dar de juma' de an mi se intampla mai des (la interval de 3-4 luni) , am dureri abdominale care se muta dintr-un loc al abdomenului in altul , am efectuat o colonoscopie in urma careia mi-a descoperit un colon hipersegmentat si spastic . Va rog sa ma ajutati .... si totusi am diabet insulinodependent de 4 ani si am un regim alimentar regulat , adica nu imi lipseste micul dejun la ora 7am si mesele la ore fixe ... nu stiu de ce ma constip cu asa program dietetic ordonat .

    1
    1

  • alex pe 3 Aug 2008, 11:56
    constipatie...fisura anala

    Nu e de ras....credetzima ca nu este ceva mai rau de atat...e foarte greu.....am 20 de ani si mie foarte greu ca se poate intampla asa ceva...ies cu scaunul foarte rar si atunci cand ies este jale mare...sunt intr-un razboi continu cu ceea ce ar trebui sa fie o usurare..am folosit multe remedii si nu am dat roade...am sa incerc uleiul de ricin..asa sper sa fie bine....si o clisma eventul....eu sper si cred ca va fi bine.....nu mai zicetzi niciodata vb asta "ma doare in fund" ca nu stitzi cum e aceea care o zicetzi....fapta tuturor....

    1
    0

  • Dana pe 11 Iul 2008, 14:31
    constipatie

    Eu am scapat de constipatie cu produsele de la Forever Living Products. pt mai multe informatii cine e interesat imi poate scrie pe adresa de mail: dannabuc7@yahoo.com

    0
    1

  • adelina pe 11 Iun 2008, 20:29
    constipatie

    buna am 23de ani si sunt insarcinata in 4 saptamani.pentru prima data am simtit ce inseamna contipatia intreadevar.am luat si supozitoare dar nu am putu iesi afara.imi era foatre tema de sarcina pentru ca aveam niste dureri de nesuportat.ce imi recomandati

    0
    0

  • tot razvan pe 13 Mai 2008, 20:09
    constipatie

    asha...deci tot eu...de mai sus...am scapat de constipatie...am cineva mia recomandat ulei de ricin si ceai de crusin ..bafta ;)

    0
    0

  • razvan pe 13 Mai 2008, 10:14
    Constipatie

    buna! ma numesc razvan..am 14 ani ..si am o problema cu constipatia..ies la 3-4 zile afara..foarte greu...ma doare foarte tare...am senzatia ca pot sa fac..dar ma doare foarte tare si nu pot ...va rog...spunetimi ce sa mai fac ca de 2 saptamani am problema asta ! multumesc

    0
    0

  • yeganeh pe 2 Mai 2008, 20:48
    eu

    si eu am probleme cu constipatia,ies afara la 4-5 zile si nici laxativele nu ma ajuta.uneori iau cate 2 laxative si nimic.vreau sa-mi recomandati ceva mai puternic

    0
    0

  • cristina pe 25 Apr 2008, 12:07
    constipatie

    Buna ziua am 23 de ani si am probleme cu constipatia din nastere.In momentul de fata ma aflu intr-o faza putin mai grava au trecut mai bine de 2 saptamani si nu am fost deloc la baie.Nu mai stiu ce sa mai fac sau ce sa mai iau am folosit si clisma dar fara rezultat.Nu stiu ce sa mai fac si as vrea sa stiu daca ma puteti cumva ajuta sa ma scap de disconfortul acesta.Va multumesc si asi dori ca acest email sa nu fie facut public astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Va multumesc din nou si va doresc o zi buna.

    0
    0

  • Alis pe 23 Apr 2008, 09:46
    fecale uscate

    eu nu pot sa fac si anume.. fac greu la 4 zile.. iar problema nu e ca nu simt nevoia.. ba chiar simt tot timpul.. problema e ca se usuca si anume... in mine si ma doare cand fac pt ca e prea tare. ce e de facut?.. supozitoare si alte minuni de creme nu il inmoaie. lapte si fructe sunt frectie.

    0
    0

  • raysa pe 22 Apr 2008, 17:43
    constipatie

    simptomele constipatiei le am si eu....dar credeti-ma pana nu le-am citit nu mi-am dat seama cat de important e pt noi sa ne detoxifiem organismul macar odata la 6 luni adica toamna si vara cel mai bine... Eu ma gandeam ca poate asa e corpul meu facut sa fie mereu balonat....nu m-am gandit ca e ceva serios....dar acuma mi-am dat seama.

    0
    0

  • raluca pe 14 Apr 2008, 14:52
    constipatia

    am o fetita de 2 ani si este vesnic constipata.Am incercat cu fructe, cu sucuri de fructe dar nu da nimic rezultar.

    0
    0

  • OANA pe 10 Apr 2008, 18:41
    ceai vedre

    si eu sufar d constipatie dar beau in fiecare seara cate un ceai verde (antiadipos)care se gaseste la farmacie...la mine merge...incercati!

    0
    0

  • leti pe 28 Mar 2008, 20:04
    constipatia

    as dori si eu ceva contra constipatiei dar nu mai imi recomandati fructe si legume pt ca am o gastrita f puternica si nu pot sa le mananc.multumesc

    0
    0

  • Mates Fabiana pe 23 Mar 2008, 16:26
    constipatia

    Sufar de constipatie cronica, merg afara f greu numai cu supozitoare cu glicerina sau rhamnolax tablete. De 1 luna de zile beau in fiecare dimineata pe stomacul gol 250 ml de apa calduta si am observat ca merg afara aproape zilnic.

    0
    0

  • cosmina pe 22 Mar 2008, 02:50
    buna

    As dori sa va antreb ce ati pute-a sa ami recomandati ampotriva baöonarilor,tot timpul sunt balonata si am dureri,va rog sa ami recomanda-ti ce e de facu-t?Va multumesc,la revedere!

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod