Cum putem scapa de constipatie

Poate ca nu intotdeauna acordam o atentie suficient de mare modului in care are loc procesul de digestie in organismul nostru. Si astfel, manifestari precum balonarile sau constipatia tind sa nu fie luate serios in seama, chiar daca disconfortul pe care ni-l provoaca este evident. Constipatia este un simptom, nu o boala. Ea este cauzata de cele mai multe ori de o dereglare a modului de functionare a colonului. In continuare vom afla cum putem preveni si trata acest simptom printr-o alimentatie adecvata.

In mod normal, colonul indeplineste cateva sarcini:

elimina apa din materiile fecale care au trecut prin intestinul subtire;
serveste ca loc de depozitare pentru materiile fecale;
ajuta la eliminarea acestora din organism.

Constipatia poate sa apara din diverse motive:

colonul elimina prea multa apa, ducand la scaune tari si uscate;
scaunul se deplaseaza prea lent prin colon;
pacientul nu este capabil sa elimine materiile fecale.

Obiceiurile normale legate de scaun pot varia foarte mult la oamenii sanatosi, intre de 3 ori pe zi si de 3 ori pe saptamana.
Desi suparatoare, constipatia nu este, in general, un simptom foarte serios. Ea trebuie, bineinteles, tratata pentru a elimina sau macar pentru a reduce discomfortul abdominal, precum si pentru a evita eventualele complicatii. Constipatia cronica netratata poate duce la probleme mai serioase cum ar fi hemoroizii sau blocarea partiala a colonului.

Iata cateva masuri pentru tratarea constipatiei. Telul tratamentului este de a restabili un scaun normal fara a folosi laxative sau clisme. Principalele masuri ce pot fi luate ar fi:

o dieta bogata in fibre;
mese regulate; este foarte importanta existenta micului dejun;
folosirea cu moderatie a laxativelor si numai dupa indicatiile medicului;
obisnuinta unui scaun zilnic;
daca nu s-a obtinut un scaun dupa 2-3 zile, este desigur recomandata folosirea unui supozitor cu glicerina sau chiar a unei clisme;
exercitiu fizic zilnic;
pe cat posibil evitarea unor alimente si medicamente care favorizeaza constipatia (bineinteles, numai cu acordul medicului)

O dieta potrivita

Prima masura impotriva constipatiei este o dieta bogata in fibre, care se gasesc in fructe si legume.
Fibrele alimentare sunt o parte din anumite alimente care trec prin intestin si colon aproape nemodificate. Fibrele nedigerate mentin apa si pastreaza scaunul moale si usor deplasabil catre rect.

Taratele reprezinta invelisul exterior al boabelor de cereale, adica partea eliminata in procesul de prelucrare pentru obtinerea fainei, si este una din cele mai ieftine surse de fibre din alimentatie. Sunt lipsite de gust, dar o lingurita contine circa 2g de fibre dietetice, ceea ce reprezinta un supliment alimentar foarte bun pentru a fi recomandat. Este posibil ca la inceput sa provoace balonari, gaze sau chiar crampe abdominale, dar se recomanda folosirea in continuare a acestora, pentru ca in 2-3 saptamani scaunul va functiona mai bine, iar aceste efecte neplacute vor disparea.

Hidratarea corespunzatoare

Este foarte important sa se consume lichide impreuna cu fibrele. Trebuie baute circa 8 pahare de apa pe zi, inclusiv cate unul inainte de fiecare masa. Desigur ca pana la urma fluidele nu pot asigura un scaun normal fara ajutorul celorlalte elemente mentionate, pentru simplul motiv ca intestinul subtire poate sa absoarba intreaga cantitate de fluid.
De aceea, fara contributia fibrelor, simpla marire a cantitatii de lichid consumate ar putea sa duca doar la marirea cantitatii de urina eliminate.

Folosirea supozitoarelor si a clismelor

Sunt de evitat laxativele puternice care contin sena si ulei castor. Folosirea regulata a acestora poate da dependenta si poate fi periculoasa pentru obiceiurile legate de scaun. Un supozitor cu glicerina poate fi folosit uneori pentru a declansa un scaun. Inserate in rect, ele produc o iritare blanda care ajuta la declansarea scaunului. Aceasta practica trebuie redusa treptat pana cand nu mai este deloc necesara.

Unele medicamente incetinesc miscarile colonului si pot provoca sau agrava constipatia. Medicamentele ce pot fi procurate fara reteta si care trebuie evitate includ: antacidele continand hidroxid de aluminiu sau bismut, antihistaminicele si fierul. Pentru medicamentele pe baza de reteta, trebuie discutata cu medicul predispozitia la constipatie.

Este foarte importanta mentinerea unor obiceiuri regulate in ceea ce priveste scaunul. Se recomanda obtinerea unui scaun la acelasi moment in fiecare zi.
Activitatea colonului este mai accentuata dupa trezire dimineata sau dupa fiecare masa, deci necesitatea unui scaun este de obicei maxima dupa micul dejun. Este, de asemenea, important sa dam curs oricarei senzatii de scaun, in nici un caz sa nu amanam mersul la toaleta pentru ca intre timp necesitatea respectiva poate disparea.

Pe cat posibil, este de dorit sa controlam schimbarile in rutina zilnica. Asta pentru ca, de multe ori, constipatia apare in timpul calatoriilor, vacantelor sau situatiilor stresante. Este bine ca in aceste perioade sa avem la dispozitie fibre si supozitoare cu glicerina.

Si, nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate contribuie la imbunatatirea miscarilor muschilor colonului, avand consecinte cat se poate de pozitive asupra obiceiurile legate de scaun.
 

Comentariile 151-200 din 253

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sorina pe 19 Iun 2011, 20:09
    da

    salut. de pe www.confit.ro l-am luat si eu. s iau colon fit de o luna si e foarte bun,in afara de faptul ca am scapat de constipatie,am un ten foarte curat.

    1
    0

  • unu pe 15 Iun 2011, 14:14
    2 Remedii:

    1) fasole batuta (ori facuta in casa ori cumparata-conserva de la mandy) cateva linguri seara + putina varza cruda maruntita 2) seara puneti intr-un pahar de apa calda sau ceai cald cateva picaturi de ulei de parafina. Sanatate

    0
    0

  • calin pe 16 Mai 2011, 12:23
    Efect natural garantat

    Am fost in situatia multor romani care se lovesc de aceasta problema a costipatiei, sangerari si acum ma simt bine de aceea ma simt dator ca ajutorul primit sa vi-l dezvalui voua. Nu am mai rezistat cu acel mod de viata si am sunat un dr bun sa-i dea Dumnezeu sanatate ca mi-a schimbat viata. Solutia e la noi! nu cu colonhelp si toate prostiile scumpe. Schimbati-va meniul pentru 1-2 luni si va veti simti bine. Acesta este: evitati total grasimile uleiul, prajelile, painea, carnea. Eu mancam dimineata cereale integrale se gasesc la tot pasul de preferat simple fara musli atentie cu apa, putin muiate, apoi supe sau ciorbe fara ulei sau prajeli (legume: cartofi, mazare, orez verdeturi), fructe si neaparat 2 litri de apa oricum cerealele mancate cum am mentionat cer apa din belsug + ca slabiti eu am mancat cam 2 luni asa si de la 104 kg am ajuns la 92 fara stres. Acest regim mi-a schimbat viata acum mai mananc putina carne (Pastele) dar cand simt ca sunt baloonat putin mananc cereale care contin (proteine, carbohidrati, fibre multe intr-un cuvant foarte bune in special fara gluten muuuuumusli). Va urez bafta

    3
    1

  • camelia pe 12 Mai 2011, 11:09
    constipatia

    am aceasta problema de 15 ani .am incercat tot felul de tratamente si medicamente .imi merg toate dar in momenrul cand nu mai iau nimic imi revine constipatia .am luat ceai laxativ, colonhelp, si tarate inmuiate cu lapte. nu mai sriu ce sa iau.ce credeti ca ar trebui sa mai iau.multumesc..

    8
    0

  • Paula pe 9 Mai 2011, 23:48
    Hepaid jr in constipatie de la 0 luni

    Hepaid jr este un sirop pe baza de plante,de la firma sun medic,si actioneaza foarte eficient in constipatie de la 0 luni,incercati cu incredere daca ati avut esecuri cu alte produse,are eficienta maxima si costa in jur de 20 de lei!multa sanatate,va salut din bihor

    6
    0

  • Paula pe 9 Mai 2011, 23:46
    Hepaid jr in constipatie de la 0 luni

    Hepaid jr este un sirop pe baza de plante,de la firma sun medic,si actioneaza foarte eficient in constipatie de la 0 luni,incercati cu incredere daca ati avut esecuri cu alte produse,are eficienta maxima si costa in jur de 20 de lei!multa sanatate,va salut din bihor

    0
    1

  • Nico pe 1 Mai 2011, 17:20
    Solutie

    Eu de doi anu mananc seara inainte de culcare cate 1 kiwi sau 2 daca sunt mai mici...f important e sa nu mai mancati nimic dupa aceea....doar apa sa beti (daca este necesar)....Nu mai am deloc probleme1

    6
    0

  • Unu pe 16 Apr 2011, 23:16
    Pt Amalia

    Scuze am gresit - probioticele de la Jarro Dophilus , iar favilaxul trebuie baut cu 1-2 ore inainte de culcare

    2
    0

  • Unu pe 16 Apr 2011, 23:13
    Pt Amalia

    Eu cred ca daca ai problema asta de mica atunci se poate ca intestinele tale sa nu fie populate suficient cu probiotice adica bacteriile bune (elementare pt sanatatea intestinelor) cum ar fii bifidus , acidophillus etc .Cat despre constipatie un remediu de moment ar fi favilaxul de la favisan - care e pe baza de crusin care e o pulbere si trebuie bauta seara cu 1-2 inainte de culcare iar de dimineata bei o cana de ceai cald sau apa calda (dupa o juma de ora o sa-si faca efectul). Pt a nu recidiva cu constipatia incearca brobioticele de la jarro dophillus de la farmacie sau la plafaruri.Sanatate

    0
    0

  • amalia amalia pe 14 Apr 2011, 22:31
    constipatie

    Buna..si eu sufar de constipatie de cand eram mica....acum recent nu am iesit la baie de 2 saptamani....eu ce sa mai zic ? ...as vrea un raspuns rapid...va rog muult :-

    2
    0

  • Unu pe 13 Apr 2011, 18:40
    Pt Elena

    Elena incearca sa-i dai probiotice de ex jarro dophilus. Nou nascutii nu au probiotice in intestine (care sunt absolut necesare pt digestie) si de obicei si-l iau din laptele matern

    3
    0

  • Unu pe 4 Apr 2011, 19:51
    Pt Elena

    Elena am auzit de curand de un laxativ nou pt copii mici- Colonhelp Junior. E pe baza de psyllium susan si fructe uscate .Nu stiu prea multe despre el fiindca a aparut de curand, dar am auzit ca trebuie luat cu multa apa .Oricum poti sa intri pe site-ul oficial si sa afli mai multe despre acest produs. Sanatate

    0
    0

  • ELENA pe 3 Apr 2011, 15:44
    constipatie

    Fetita mea in virsta de 3ani sufera de constpatie severa nu mai functoneaza nici un tratament face la4,5 zile e un chin daca sti cineva vriu-n remediu .VA MULT ANTICIPAT

    2
    0

  • Ioan pe 29 Mar 2011, 21:41
    Constipatie si candida

    Am gasit pe net un tratament f. bun pt candida : http://www.roportal.ro/discutii/index.php?showtopic=27278&pid=1060437526&st=40&#entry1060437526 (al 5-lea comentariu) Pt constipatie e bun Favilax (de la Favisan ) dar trebuie luat la 4 zile ca-si pierde din efect -e pe baza de crusin . Mai incerc si alte tratamente iar daca vad vreun rezultata va anunt

    5
    2

  • SERBAN MARIA pe 19 Mar 2011, 10:08
    vindecare naturista

    BUNA ZIUA FRATILOR, AS DORI SA VA SPUN, DIN PROPIE EXPERIENTA ,, EU AM BAUT 2 PAHARE DE APA PLATA, CU O ORA INAINTE DE MASA, BETI SI CHIAR LA MASA DE PRINZ, DOUA PAHARE DE APA, SI SEARA SI VETI VEDEA REZULTATE ULUITOARE , CUM NE SPALAM TRUPUL TREBUIE SA NE SPALAM SI INTERIORUL ORGANISMULUI, VA DORESC SANATATE

    2
    4

  • Ioan pe 16 Mar 2011, 15:05
    Constipatie si candida

    Daca suferi de constipatie este foarte posibil sa ai o problema cu scaderea bacteriilor bune din intestin - cel mai des caz intalnit fiind inmultirea peste masura a unei bacterii numite CANDIDA (ciuperca care exista in mod normal in intestin dar datorita antibioticelor se inmultesc peste masura ).Candida asta poate provoca DEZASTRE in corp - constipatie, dureri de cap, imbalonari, eruptii pe piele si mai ales in zonele genitale ,mancarimi in zona anusului,oboseala , senzatie de maini reci, scaderea memoriei si a concentratiei etc. Multi oameni se pot chinui pana la sfarsitul vietii cu candidoza mai ales ca netratata se poate raspandii in sange si poate devenii sistemica . Problema e ca doctorii sunt PROSTI si gresesc de multe ori diagnosticul , iar medicamentele pentru candida produc mai mult rau decat bine pentru ca fac candida mai rezistenta. Pentru constipatie e bun TRANZACTIV dar trebiue luat 1 data la 4 zile pentru ca folosit prea des isi pierde din efect. Despre candida si cum cred eu ca poate fi tratata (si eu am aceasta boala) puteti sa-mi votati comentariul sa stiu daca intereseaza pe cineva.

    27
    3

  • toni pe 15 Mar 2011, 17:07
    constipatie cum scapati

    eu am aceasta boala cu constipatia de vreo 5 ani.si singura metoda cu care mie mi-a iesit a fost supozitorul cu glicerina.va recomand tuturor sa folositi acest supozitor ca ajuta.ATENTIE,daca este nevoie,nu e problema puteti sa bagati si 3 pe zi,nu sunt toxice si nu fac rau la ficat.eu folosesc zilnic

    69
    3

  • ecaterina pe 10 Mar 2011, 12:55
    citeva sfaturi

    http://www.util21.ro/naturiste/constipatia-fitoterapie-tratare-naturista.htm pe acest link puteti afla mai multe remedii naturiste impotriva constipatiei. Cel mai bine ar fi sa le combinati, doar astfel dau rezultate. Am vazut ca unii din voi spun ca beau multe lichide s.a.m.d., vreau sa zic ca consumul de lichide nu este suficient pentru a te trata, mai este necesar de a consuma cit mai multe fibre, care se contin in cereale, seminte (de in, floarea soarelui, etc.) fructe si legume proaspete, deoarece acestea mentin lichidul in intestin si ajuta la formarea unui scaun mai moale si mai usor de eliminat.

    9
    1

  • asdera pe 9 Mar 2011, 13:54
    adaug fibre in alimentatie

    solutia care a functionat la mine a fost sa adaug in mancare ( iaurt/piure/lapte/sosuri etc fibre alimentare solubile si insolubile. eu am cumparat de afara Stimulance care e amestec de fibre naturale fabricat in Olanda .

    1
    0

  • pina perescu pe 9 Ian 2011, 13:57
    despre suferintele constipatiei!

    eu ingrijesc o doamna bolnava de parkinson,cu grele probleme de constipatie. in 2010 am fost in concediu in romania si i-am adus colonhelp. familia a primit ajutorul meu cu multa incredere si doamna la fel. va rog sa va procurati ,acest miracol,chiar daca este scump. multa sanatate!

    2
    0

  • valentyna pe 6 Dec 2010, 15:27
    constipatia

    am un baietel de 8 ani si sufera de constipatie ,pe deasupra mai este si pretentios la mancare ce regim pot sa -i dau .Are dureri foarte mari de burtica,dar nu face febra sau sa vomite ,va rog sa ma ajutati. VA MULTUMESC MULT.

    4
    3

  • andreea pe 24 Nov 2010, 18:01
    constipatie

    s eu am problema asta de ceva timp. la inceput ieseam,dar foarte greu,de cateva zile nu am mai iesit deloc. lichide consum foarte multe, lactate in fiecare dimineata, si aproape in fiecare zi consum pere....care ar putea fi motivul?:-s

    5
    1

  • SERBAN MARIA pe 3 Nov 2010, 10:50
    ESTE UN MATERIAL CE AR TREBUI TRIMIS TUTUROR CELOR INPORTANTI DIN VIATA TA

    Foarte important de stiut VA ROG SA ALOCATI 5 MINUTE PENTRU A CITI URMATOARELE INFORMATII,SI SA LE TRIMITETI MAI DEPARTE TUTUROR CELOR APROPIATI VOUA Noutati de la John Hopkins DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI. Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins : 1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil. 2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om. 3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori. 4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite. 5. Pentru a p rei ntampina deficitele nutritionale multiple ,este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive,ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar. 6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul ,rinichii ,inima ,sau plamanii pot fi iremediabil afectate. 7. Radioterapia distruge celulele canceroase ,dar ,in acelasi timp,arde , cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase . 8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce ,la inceput ,dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce ,insa ,la distrugerea definitiva a lor. 9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei ,sintemul imunitar este fie compromis ,fie distrus , iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor 10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament ,si greu de distrus . Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ). 11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa ,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica. CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU : a. ZAHAR Eliminad din alimentatie zaharul,se elimina ,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar ,indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina ,sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) ,au ca baza aspartamul ( E 951) ,o substanta chimica daunatoare . Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa ,dar in cantitati moderate . Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba . Alternativa ar fi sarea de mare . b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE Laptele favorizeaza productia de mucus in corp ,in special la nivelul tractului gastro - intestinal . Cancerul este hranit de acest mucus ...Renuntand la lapte si produsele derivate ,si consumand lapte de soia neindulcit , celulele canceroase "mor" de foame . c. PH ACID Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp ,si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici , decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,hormoni de crestere si paraziti ,ce dauneaza ,in special persoanelor cu cancer . d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc ,grau integral ,seminte ,nuci ,si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite ,inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive ,usor absorbabile ,care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare ,si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi ...Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius . e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna ,avand si proprietati anti - canceroase .Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi ,astfel ,eliminate toxinele sau metalele grele . Apa distilata este acida ,deci evitati-o ! 12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive .Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului ,intra in putrefactie ,si se creste ,astfel ,cantitatea de reziduuri toxice din corp . 13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine . Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular ,si permit ,astfel , celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase . 14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar ,cum ar fi : IP6 (inozitolul sau vitamina B9 ,continut de taratele de grau,seminte ,nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante din reteta originala sunt : ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt. ) , antioxidanti , vitamine ,minerale ,etc.,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase. Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor ,metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave ,nedorite ,si inutile . 15. Cancerul este o boala a mintii ,corpului , si spiritului .Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia , neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator ,sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata ! 16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului .Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie ,oxigenul ajunge adanc ,la nivel celular . Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase ... ATENTIE 1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde. 2. Nu congelati apa 3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic . Dioxina este o substanta ce provoaca cancer ,in special la sani . Este extrem de toxica pentru celulele corpului ...Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital , a vorbit ,in cadrul unei emisiuni TV ,despre pericolele care pandesc sanatatea . A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face . Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic . Este vorna ,mai ales,de mancarea ce contine grasime .Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime , temperaturi mari si plasti elinereaza in mancare dioxina ,care ajunge ,in cele din urma ,in celulele noastre . A recomandat ,in schimb , folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea . Se obtin aceleasi rezultate ,dar fara dioxina . Hartia nu e daunatoare ,dar nu se stie ce mei contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica , folosind hartia .Aparitia dioxinei a fost motivul . S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde . Este indicat folosirea unui servet de hartie. Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra ...

    8
    5

  • mihaela_creatza82 pe 10 Oct 2010, 10:01
    IMPOTRIVA CONSTIPATIEI

    buna.si eu sufar de aceasta problema dar mi-am revenit cu kiwi.mincati zilnic cite un kiwi.multa sanatate

    8
    5

  • dabearl pe 5 Oct 2010, 19:21
    Kefirul alunga constipatia

    Kefirul Se presupune că următoarele maladii (boli) pot fi vindecate cu kefir: – Inflamări de stomac, toate felurile de eczeme, boli de piele, insolaţie, noduri de arterie,tensiuni ridicate regulate (periodice?), dureri de fiere,infecţie de gălbinare, rinită (catar) a organelor de digestie, diaree, constipaţie. Băutura are un efect antibiotic, şi stopează inflamările. Mai multe detalii aici: http://www.kombuchapilz.de/english/milkkefirhistory.htm http://users.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html Cei interesati de aceasta ciuperca de kefir pot scrie la adresa de email: xtotasa@yahoo.com

    4
    2

  • dori pe 22 Sep 2010, 19:44
    buna

    si eu cu ceva timp in urma cu 4 ani am avut aceas problema [constipatia]am incercat tot felu de pastle nimik dar un doctor mia recomandat sa conzum zilnic dimneta cwi cate 3 pa zii plus prune pe la 6 asa pa sera uscate sau si asa da de preferat uscate mam ferit de banane ,orez .si la wc..se sta cam circa 30 d minute dimneta chiar daca nu ati vine sa faci nimik sau la prinz sant orele cele mai de baza .mie asas mia recomndat doctoru si mia fost de ajutor in rest asa am scapt pt..todeuna sper sa fie de folos supces si voua.

    0
    6

  • roxana pe 12 Aug 2010, 17:44
    impotriva constipatiei

    buna..am 19 ani si am avut si am in continuare probleme cu constipatia. daca am grija si manac ce trebuie nu am probleme dar sunt zile cand sar peste mese si atunci revin la vechea problema-constipatia. taratele sunt foarte bune,dau rezultate. eu le consum inmuiate in lapte sau un alt remedie este ceaiul de cicoare,o cana seara .astept din partea voastra si alte remedii.. remedii rxnea@yahoo.com

    2
    1

  • rose pe 9 Aug 2010, 23:25
    constipatia

    asa si nu am inteles cum se intrebuinteaza taritea?

    2
    0

  • rose pe 9 Aug 2010, 23:22
    curatare?

    salut. am citit undeva ca 1 pastila in saptamina de sena, ajuta bine la curatarea organizmului si nu mai sunt constepatii. e bine asa, sau nu? mi-ar fi interesant ce ati recomanda pentru curatare

    0
    0

  • violeta pe 9 Aug 2010, 22:08
    tratament naturist

    Dupa ce am nascut imi era foarte greu, m-am constipat foarte tare, aveam si hemoroizi, medicul meu de familie mi-a recomandat herbolax pe baza de cicoare, de cinci ani nu mai am nici o problema. Doua saptamini se iau doua pastile seara inainte de culcare, apoi se reduce la o singura pastila pina se regleaza tranzitul intestinal. Multa sanatate !!!

    1
    0

  • Livia pe 11 Iul 2010, 21:03
    AM O SOLUTIE PT CONSTIPATIE!

    Am o solutie naturala si sanatoasa pt problema voastra.Eu o folosesc de 4 ani impreuna cu familia nu numai pt aceasta afectiune si ne simtim cu totii foarte bine.Astept sa ma contactati la liviastoenica@gmail.com.

    0
    0

  • irina pe 28 Iun 2010, 21:53
    constipatie

    Am 29 de ani si de cand ma stiu sufar de constipatie.Mama imi spune ca bebelus fiind nu aveam scaun decat cu supozitoare.E o treaba complicata.Am incercat tot ce se putea:pastile laxative,ceaiuri,clisme,supozitoare.La inceput functioneaza,iar mai tarziu,pace.Chestia cu taratele pare interesanta,o sa o incerc si pe asta.O perioada am fumat si dimineata pe stomacul gol daca beam o cafea calda si fumam o tigara,imediat ma duceam la toaleta.Dar de 2 ani nu mai fumez si mi-e foarte greu cu constipatia.

    4
    6

  • Marina pe 27 Iun 2010, 21:15
    constipatie

    la mine e cam complicat. am 17 si cred ca sufar de constipatie de mai bine de 4 ani. toata treaba asta s-a declansat brusc, am facut ecografie,nu am nimic, dar nu pot iesi normal afara.am perioade cand fac, astea dupa c iau laxative si am perioade cand sunt atat de constipata incat nici cu laxative nu mai ies afara.am incercat cu cei verde, mergea cateva zile, insa colonul i se obisnuia f repede.am incercat cu ceai antiadipos insa in ultima perioada ma balonam f tare , am prins o anumita sensibilitate plus de asta nu il mai puteam bea. mierea nu merge. nu stiu ce sa mai fac ma balonez si am un permanent discomfort abdominal plus de asta nu pot sa port cva mai mulat pt ca sunt balonata. va rog ajutati-ma , vreau sa scap de constipatie

    2
    0

  • ana pe 26 Iun 2010, 22:24
    constipatia

    prunele uscate tinute la inmuiat o noapte si apoi mancate (6-7) sunt foarte eficiente

    0
    0

  • ana pe 26 Iun 2010, 22:23
    constipatia

    prunele uscate tinute la inmuiat o noapte si apoi mancate (6-7) sunt foarte eficiente

    1
    0

  • Catalina pe 26 Iun 2010, 19:16
    constipatie

    tot pt constipatie, o lingurita de ulei de masline (sau poate fi extravirgin) pe stomacul gol, gustul e amarui dar o sa va obisnuiti cu timpul, lichide si stati minim o ora si apoi mancati, eventual mai incercati sa mancati arpacas, la unii care ii cunosc personal au dat rezultate

    0
    0

  • flore pe 19 Iun 2010, 11:48
    constipatia

    buna , am o mare problema cu constipatia consum in fiecare zi fructe si legume dar degeaba consum si o cantitate considerabila de lichide dar nu ma ajuta cu nimic. Ce pot sa fac ? Vreau neaparat sa scap de aceasta problema

    1
    0

  • ionela pe 23 Mai 2010, 18:54
    constipatie

    si eu am probleme foarte mari cu constipatia.nu stiu cauza dar eu momentan sunt la un regim alimentar si cunsum foarte multe fructe,legume si ceaiuri!mananc o data pe zi piept de pui fript oare pieptul imi kuzeaza constipatia?ma simpt rau ma doare in jurul buricului

    0
    0

  • aniela samuel pe 9 Mai 2010, 13:12
    constipatia si noni

    Buna ziua, Cunosc un produs care este foarte bun oxidant, se cheama NONI. El ajuta in constipatie, practic acesta este principalul lui rol. Daca doriti detalii scrieti-mi pe adresa: ani_ela77@yahoo.com. Si...intre timp puteti cerceta pe internet efectul acestui suc provenit dintr-un fruct

    1
    0

  • coco pe 25 Mar 2010, 18:45
    constipatia

    Taratea se mananca asa uscata sau se pune la inmuiat? merci !

    1
    0

  • corina pe 6 Mar 2010, 20:56
    constipatia

    Buna seara ! Multumesc tuturor celor care au dat sfaturi, idei, am sa incerc si eu ca am aceiasi problema.

    0
    0

  • cristina pe 30 Dec 2009, 21:37
    ceai

    Buna seara tuturor!Ceaiul antiadipos sau ceaiul verde ii ajuta foarte mult pe cei cu probleme de constipatie.

    0
    0

  • Stepan Aurelia pe 15 Dec 2009, 10:27
    constipatia

    Sotul meu a fost operat de cancer la colon,are probleme mari cu constipatia, cred ca va ajunge la clisma ! exista si alta solutie ?

    0
    0

  • Stepan Aurelia pe 15 Dec 2009, 10:24
    constipatia

    Sotul meu a fost operat de cancer la colon,are probleme mari cu constipatia, cred ca va ajunge la clisma ! exista si alta solutie ?

    2
    0

  • sorin pe 11 Dec 2009, 13:49
    constipatia

    scuze finalul trebuia sa arate c-am asa: Sarut mana si doamne ajuta

    2
    0

  • sorin pe 11 Dec 2009, 13:45
    constipatia

    te rog sa ma scuzi de abia acuma am observat deci 3-4 linuri de tarate de grau bine ANA am sa incerc si eu tocmai azi am revenit acasa dupa 3 zile de stat in spital cu clisme la greu,cu apa bauta kg interegi impreuna cu un praf FORTRANS care e scarbos la gust.Dupa cele trei zile de radiologie la colon ,mi s-a spus ca nu am nimic cu aceasta doar ca trebuie sa urmez un regim mai strict cu produse alimentare ce continfubre.Ce spui tu acolo in legatura cu taratele sa stii ca am mai auzit la multa lume de asta .am sa-ti urmez sfatul cine stie poate da randament.Sar dupa acele zile cumplite am facut

    0
    0

  • sorin pe 11 Dec 2009, 13:36
    constipatia

    buna as dori sa o intreb pe ANA : 3-4 linguri de ce ,pt ca nu ai scris ce anume ai luat multumesc sarumana

    3
    0

  • corina pe 27 Nov 2009, 19:03
    constipatie

    cu doua cani de ceai Sanye Anti Adipose garantat.Si eu iesiam o data pe saptamina iar acum ies si de doua ori pe zi

    0
    0

  • adriana v. pe 17 Nov 2009, 11:57
    constipatie

    buna,si eu sufar de constipatie,nu stiu ce sa mai fac,caci practic prea putin sport,mesele nu sunt regulate,,lichide nu consum cate ar trebui,ce e de facut.am incercat si cu cafea dimineata ies foarte rar intr/o saptamana.o am de cca 4 ani jumatate,dupa o op.cezariana.Inainte ma deranjam la burta mereu.cer ajutor....va multumesc.o zi buna...pa

    0
    0

  • mihaela pe 28 Sep 2009, 16:28
    constipatia

    baietelul meu sufera de la virsta de 3 ani de constipatie.acum are 8 de multe ori se rupe si curge singe.va rog sa ma ajutati.este si foarte pretentios la mincare.este tot timpul incercanat iar noapte imi scrisneste din dinti astept raspuns pe mail miha.ciob@yahoo.de

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 6 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod