Cum iti pregatesti silueta pentru Sarbatori

Atunci cand trebuie sa mergi la o petrecere vrei sa fii eleganta sau sic, sa iesi in evidenta, sa fii moderna si sa arati mereu bine. Pentru acest lucru trebuie sa fii atenta si la silueta. Cum sfarsitul anului este plin de petreceri, ai o motivatie in plus sa dai jos kilogramele care te stanjenesc si a caror absenta te-ar face sa te simti mult mai bine.

Inspira-te din safturile cititoarelor care ne-au impartasit trucurile lor pentru silueta mult visata. Urmeaza si tu cele 16 sfaturi:

1."Eu incerc un regim hipocaloric, dar bogat in nutrienti. In plus, mananc mult mai putina ciocolata si bomboane decat de obicei. Chipsuri, biscuiti: zero. Inca ceva: ma feresc cat pot de sucurile carbogazoase in special, si de sucurile din comert in general. Drept urmare, nu am nicio problema cu greutatea."(walewska)

2."Am grija ce si cum mananc pe tot parcursul anului. De fapt stomacul nu ma lasa sa mananc in nestire si orice. Dar mi-am propus ca inainte de Sarbatori sa tin un regim detoxifiant. Macar sa postesc si ar fi ceva. Pentru silueta...incerc sa gasesc zilnic o jumatate de ora libera in care sa fac miscare: urcat scari, aerobic sau putina alergare. Vreau sa intampin Noul An plina de energie, cu un tonus crescut. Si mai incerc sa rezolv problemele din prezent, daca e posibil si pe cele din trecut...vreau sa dau uitarii intamplarile urate. Pentru ca grijile si frustrarile se rasfrang asupra chipului, asupra sanatatii."(Medeutza)

3."Am reusit sa slabesc 4 kg in doua luni. M-am tot documentat, am citit despre foarte multe diete, pe unele chiar am vrut sa le tin (nu am reusit) si pana la urma am adoptat o dieta personalizata.
Datorita faptului ca la munca ni se ofera o masa calda nu puteam sa tin o dieta stricta asa ca in ultima vreme am mancat tot mai multe salate. De altfel, mi-am facut si abonament la o sala unde merg de 3 ori pe saptamana la aerobic si ce ma bucura cel mai mult e ca au si sauna. Daca reusesc sa o tin tot asa cred ca o sa ajung la greutatea pe care mi-am propus-o"(alliy)

4."Avand in vedere ca silueta mea nu e tocmai de invidiat, am inceput de luni o dieta, numita max plank,care schimba metabolismul. Astfel sper sa slabesc in jur de 9 kg, tocmai pentru a arata bine de Sarbatori. In rest ...fac tot ce faceam de obicei...creme, lotiuni si geluri de dus pentru fermitatea pielii, gomaj al pielii o data pe saptamana."(Carmen)

5."Chiar daca am o "varsta", nu ma dau batuta si nu ma las prada mancarurilor apetisante pe care le pregatesc pentru ceilalti membri ai familiei. Am grija sa-mi mentin kilogramele pe care le-am obtinut cu mare greutate, in urma cu doi ani, cand, de la 80 kg, am ajuns, in timp record (45 zile), la 59 kg, mancand salate, fructe, peste, lactate degresate si evitand pe cat posibil zaharul, pe care l-am inlocuit in mare parte cu mierea de albine. Nu mananc paine de aproximativ 3 ani, beau numai sucuri naturale (preparate din fructe ) sau apa plata, intr-un cuvant, imi mentin greutatea, nu o ajustez in prag de Sarbatori. Totusi, daca s-ar intampla sa iau in greutate, as trece pe legume si fructe, in cantitati limitate, pana mi-as recapata silueta. Nu ti se pare, deloc greu, atunci cand vrei sa arati bine, cand vrei sa te incapa vestimentatia care iti place...15 minute de gimnastica pe zi, chiar nu mi se pare mult, pe langa alimentatia corespunzatoare.
Nu numai de Sarbatori, ci, in fiecare zi trebuie sa simtim ca este o sarbatoare, prin felul in care avem grija sa aratam."(Doina)

6."Din pacate nu prea am timp pentru mine personal. Avand si copil si serviciu, nu am timp de corpul meu. Imi aduc aminte de el atunci cand trebuie sa merg la o nunta, o petrecere in general. Si cum astfel de evenimente sunt rare...Imi mai aduc aminte de corpul meu atunci cand imi dau seama ca nu-mi place mie de mine. Iar cand imi aduc aminte, am grija de el asa cum trebuie. Manichiura, pedichiura, creme de maini, masaje anticelulitice."(cecs)

7."Eu ma pregatesc de Sarbatori de doua luni. Pana acum am slabit 10 kg! Si sunt foarte mandra de mine. Am slabit pentru mine, pentru iubitul meu, pentru restul vietii mele si nu pentru bradul de Craciun, noaptea de Revelion sau pentru vreo petrecere de soi. Pot spune ca am slabit pentru ca Noul An sa ma gaseasca mai frumoasa, mai iubita si mai increzatoare ca oricand!

Am renuntat la prajeli, sucuri carbogazoase, carne de porc, vita etc. Mananc doar pui si peste, inlocuiesc lactatele clasice si ce mai gasesc cu variante light, incerc sa ma incadrez in 1000-1200 kcal/zi. In ceea ce priveste dulciurile, pentru ca nu pot renunta la ele, cumpar mai mult batoane de cereale cu miere, seminte etc.

Merg mult pe jos si strang mereu bani pe care ii dau pe hainute frumoase, in care ma imbrac de fiecare data cand..imi este foame...si ma gandesc ca am muncit mult sa ajung sa ma simt bine in corpul meu! Am o mama minunata si un Fat Frumos desprins din povesti, care sunt mereu alaturi de mine. De fapt asta conteaza cel mai mult! In ceea ce priveste parul si pielea, cheia mea e igiena si hidratarea.
Nimic mai simplu:demachiat, tonifiat, hidratat." (pishikusha)

8."Eu ma duc de trei ori pe saptamana la sala. Dar tot nu se vede nimic deocamandata. Incerc sa renunt la dulciuri, mai ales la ciocolata, dar e imposibil." (solveig)

9."Inlocuiesti carnea de porc cu peste sau pui sau curcan (ca oricum e la mare moda sa faci curcan de Craciun), prajiturile super sofisticate cu continut mare de grasimi le inlocuiesti cu salate de fructe exotice. La petreceri dansezi mai mult ca sa arzi in mod placut niste calorii, profiti de zilele libere si poate de zapada, faci ski sau patinaj si poti trece usor peste asa zisele "cure de ingrasare de Sarbatori." (amitarta)

10."Silueta nu prea pot sa o pregatesc asa cum imi doresc pentru ca voi naste exact la sfarsitul anului si la nastere se ia in greutate si greu se mai da jos, dar avand in vedere ca am ambitie mare, am sa tin ceva regim si cu niste tratamente corporale am sa trec peste toate." (tata)

11."Eu personal nu tin post si nici nu fac cure de slabire. Beau dimineata ceai de papadie sau ceai Siluet de Fares. Seara in general nu mananc dupa 6. De sarbatori am grija in special cu dulciurile ca astea ingrasa." (dominyque)

12."Am renuntat la dulciuri si merg cat mai mult pe jos, iar cand am timp fac abdomene, sarituri cu coarda si alte exercitii." (Ioana)

13."Eu m-am mutat in casa noua,nu am mobila in bucatarie deci nu am la ce sa fac nici macar un ceai. Asadar vrand-nevrand, mananc doar iaurt in fiecare zi si cateodata branza. Aleg acest gen de mancare deoarece inclin sa fiu lacto-vegetariana. Spun "inclin" pentru ca mai mananc cateodata piept de pui la gratar.
In plus, activitatea agitata pe care o am la serviciu nu imi permite sa iau pauza de masa. Am slabit cam 3 kg si cum mobila va veni peste 3 saptamani, probabil ca hainele cu care ma voi imbraca de Sarbatori vor atarna pe mine." (talida66)

14."Anii trecuti am reusit sa tin post, dar acum, doar miercurea si vinerea ma straduiesc sa nu mananc "de dulce". Am eliminat insa din alimentatie prajelile si grasimile, incercand sa consum lactate, peste, fructe si legume. Nu mananc seara dupa ora 19, doar beau un ceai antiadipos." (camelot)

15."Cred ca cea mai buna metoda de a slabi si de a te mentine este sa te alimentezi sanatos. Sa mananci alimente cat mai putin elaborate/ prelucrate, legume si fructe, produse cu indice glicemic cat mai mic, cereale, carne de porc cat mai putina, deloc daca se poate si peste cat mai mult. Slabirea brusca nu este indicata, asa ca e mult mai bine ca target-ul sa fie de 1 kg pe saptamana pentru ca oricum nu ne-am ingrasat intr-o perioada scurta." (Mirela)

16."Eu m-am decis sa ma pregatesc un pic de Sarbatori desi nu am probleme cu silueta. De doua saptamani, incerc sa beau 2-3 litri de apa pe zi. Stiu ca o sa am tenul mai luminos - ceea ce e perfect, mai ales in preajma Sarbatorilor, probabil ca o sa slabesc cel putin un kilogram - iar asta este cu atat mai bine. In plus, incerc sa mananc masa de seara pe la 6 -7." (danuca77)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod