Cum influențează dieta ketogenică căderea părului?

Este discutabil dacă dieta ketogenică este sănătoasă. Inițial concepută pentru a ajuta persoanele care suferă de convulsii epileptice, dieta a devenit o tendință populară în rândul persoanelor care încearcă să slăbească, inducând cetoza.
Cetoza determină corpul să ardă grăsime în locul carbohidraților. Cetoza poate fi declanșată la trei sau patru zile după ce începi dieta bogată în grăsimi, cu un conținut scăzut de carbohidrați. Dar planul acesta dietetic nu vine fără dezavantaje. Dieta ketogenică poate provoca apariția gripei ketogenice, care îi face pe oameni să vomite și să se simtă obosiți. Efectele secundare ale dietei variază. Această dietă poate crește riscul bolilor de inimă și al diabetetului. Însă cum influențează dieta ketogenică căderea părului?

Care este legătura dintre dieta ketogenică și căderea părului?


Însă căderea părului din cauza dietei ketogenice este un efect secundar care nu era cunoscut până acum. În timpul acestei diete, corpul trece printr-un stres extrem sau malnutriție.
Experții în sănătate sunt de părere că dieta ketogenică ar putea provoca pierderea părului, dar acest lucru nu a fost demonstrat încă. Multe lucruri se pot întâmpla atunci când nu aduci corpului aportul de nutrienți importanți de care are nevoie. 

Cercetările nu au demonstrat încă vreo relație între căderea părului și dieta ketogenică. Oamenii de știință și-ar dori să vadă o cercetare pe acest subiect, însă adevărul este că nu poți da vina pe dieta ketogenică pentru orice lucru care merge prost în organism.
Stresul cauzat de dietă ar putea fi responsabil pentru pierderea părului. În timp ce acest lucru nu a fost încă dovedit, nu este imposibil. Dieta keto poate supune corpul unei persoane la un stres mai mare decât ai putea crede. Este o dietă restrictivă, care necesită efort și care poate provoca stres.

Atunci când treci de la o dietă normală la cea ketogenică, capacitățile tale mentale pot avea de suferit încercând să fii mereu atentă. Există atât de multe alimente pe care nu le poți consuma atunci când urmezi această dietă. 

Deficitul de proteine reprezintă un alt mod în care dieta ketogenică ar putea duce la pierderea părului.
Proteinele sunt esențiale pentru sănătatea podoabei capilare și ar trebui să aduci un aport redus de proteine timp de câteva luni înainte de a începe să vezi efectele negative asupra părului. În plus, nu există nicio cercetare care să demonstreze că aportul redus de proteine din dieta ketogenică ar putea declanșa căderea părului.

Nu poți da vina doar pe dieta ketogenică pentru pierderea părului. Există o multitudine de alte efecte secundare negative ale dietei, inclusiv amețeli, oboseală, iritabilitate, constipație. Este posibil ca dieta aceasta să te facă să pierzi câteva fire de păr, dar nu se știe cu siguranță dacă provoacă și o cădere serioasă a părului.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod