Cum combaţi depresia prin alimentaţie: Mănâncă fibre şi scapă de zaharuri!


Cu cât indexul glicemic este mai ridicat, cu atât riscul de depresie crește, relevă un studiu efectuat de cercetătării americani.

O alimentație cu un index glicemic ridicat face să crească riscul instalării unei depresii, asociere pusă în evidență de o echipă americană de specialiști de la mai multe universități, relatează site-ul passionsante.be, citat de Agerpres.

Cercetătorii au examinat datele a circa 70.000 de femei observate timp de trei ani. Au fost studiate în amănunțime obiceiurile lor alimentare, îndeosebi în privința consumului de glucide (zaharuri), fibre și semințe (întregi sau rafinate). A fost stabilit un indice glicemic global pentru fiecare persoană, acesta clasând alimentele în funcție de creșterea glicemiei (nivelului de zahăr) pe care o provoacă atunci când sunt consumate.Oamenii de știință au luat în considerare și încărcătura glicemică, ce ține seama atât de aporturile în glucide specifice alimentului, cât și de cantitatea conținută într-o porție normală, lucru care permite comparații mai realiste. Termenul de "glycemic load" a fost introdus de cercetătorii de la Harvard pentru a defini efectul asupra glicemiei al unei porții dintr-un anumit aliment.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;