Cum arată micul dejun perfect echilibrat? Are 3 ingrediente de bază

Știi deja că un croissant, covrigii sau dulciurile nu sunt tocmai cele mai nutritive alimente ca să-ți începi ziua plină de energie. Dar cum arată micul dejun perfect?
Chiar dacă nu acorzi foarte mare atenție alimentației, trebuie să fii conștientă că în funcție de modul în care îți începi ziua vei avea mai multă sau mai puțină energie pentru a duce la capăt toate responsabilitățile. Cum arată acum micul tău dejun? Obișnuiești să mănânci covrigi, croissanți, brioșe, pâine prăjită, cereale rafinate sau pateuri? Un astfel de mic dejun ar fi echivalent cu un desert care nu conferă niciun nutrient, avertizează un medic de la Harvard Medical School care omite din start aceste opțiuni, precum și sucul de portocale sau șunca.
Toate aceste alegeri nu sunt altceva decât carbohidrați rafinați și zaharuri care determină o creștere bruscă a glicemiei și a nivelului de insulină, manifestări care pot să fie problematice pentru persoanele predispuse la diabet și creșterea în greutate. 

Un mic dejun simplu și sănătos nu trebuie să fie considerat o corvoadă. Dacă găsești cele mai bune combinații în funcție de gusturile tale, menține-le și repetă-le, astfel încât să te asiguri că mănânci ceva sănătos la masa de dimineață. 

Potrivit unui doctor de la Harvard Medical School, micul dejun perfect echilibrat conține 3 ingrediente pe care nu le omite niciodată, scrie publicația Today.
Dr. Monique Tello susține că cele mai bune alimente pentru micul dejun sunt legumele, fructele, cerealele integrale neprocesate și proteinele/grăsimile sănătoase. 

În fiecare dimineață, ea alege fructele de pădure congelate, iaurt și nuci/semințe. Această combinație simplu conferă energie și nu generează o creștere bruscă a glicemiei. 
 
 

Fructele congelate sunt o opțiune mai ieftină și la îndemână, iar în plus acestea sunt congelate imediat după culegerea lor, păstrând mulți nutrienți. 

Nucile crude de toate felurile, semințele coapte sau chiar o variantă sănătoasă de granola fără zahăr constituie o alegere potrivită în combinație cu fructele, ele furnizând grăsimi sănătoase. 

Iaurtul asigură calciu și proteine, de aceea el trebuie ales simplu și fără zahăr. 

Aceasta este varianta de mic dejun sănătos pe care oricine are timp să-l prepare sau poate să fie transportat cu ușurință la locul de muncă.
Un mic dejun care are un conținut ridicat de fibre din fructe, zaharuri naturale din fructe, proteine din iaurt și grăsimi sănătoase din nuci/semințe constituie o combinație excelentă pentru a începe ziua în forță. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod