Crăciun: 8 sfaturi ca să nu iei în greutate

Ne mai despart doar câteva zile de Crăciun. Ştim cu toate ce înseamnă această perioadă pentru silueta noastră: dezastru. Tentaţiile culinare sunt uriaşe, iar dieta pe care am urmat-o cu stricteţe până acum nu are nicio şansă.
Ne mai despart doar câteva zile de Crăciun. Ştim cu toate ce înseamnă această perioadă pentru silueta noastră: dezastru. Tentaţiile culinare sunt uriaşe, iar dieta pe care am urmat-o cu stricteţe până acum nu are nicio şansă. Prăjiturile mamei, sarmalele pregătite de bunica sau cârnaţii aduşi de rudele de la ţară, toate aceste bunătăţi se vor depune fix acolo unde nu trebuie.

Cum rezişti Sărbătorilor fără a-ţi pune în pericol preţioasa siluetă? Iată câteva sfaturi care se vor dovedi mai mult decât folositoare.

1. Fără excese! Evită pe cât posibil excesele, mai ales dacă ai ţinut post.
Organismul tău se va adapta mai greu cu alimentele grele. Persoanele care au ţinut post au nevoie de o readaptare, de aceea este recomandat ca în ziua de Crăciun să mănânce câte puţin şi la intervale mai mari de timp. Bucură-te de bucatele tradiţionale, dar cu limită.

2. Nu te abţine de la bunătăţi! Chiar dacă sunt încărcate cu calorii, gustă câte puţin din fiecare. Abţinerea aduce frustrare.

3. Limitează consumul de alcool! Pe lângă faptul că pot fi adevărate bombe calorice, băuturile alcoolice cresc si apetitul. În plus, favorizează deshidratarea.


4. Optează pentru meniurile sărace in calorii. Dacă tu pregăteşti masa de Crăciun, alege ingrediente sărace în calorii. În cazul în care mergi în vizită, alege de pe masă bucatele cu mai puţine calorii.

5. Consumă cât mai multă apă! Nu uita că apa este un aliat de nădejde în menţinerea siluetei. Pe lângă faptul că îţi menţine organismul hidratat, apa nu conţine nici grăsimi sau calorii. În plus, dă senzaţie de saţietate. Un studiu prezentat în cadrul întâlnirii organizate în acest an de Societatea Americană de Chimie din Boston a arătat că două pahare de apă consumate înainte de masă ajută la reducerea greutăţii corporale.


6. Fii selectivă! Consumă doar alimentele specifice la care ai visat tot anul. Nu te încărca de calorii din chipsuri sau biscuiti.

7. Nu renunţa la legume şi fructe! Sărbătorile nu reprezintă un motiv să eviţi alimentele sănătoase. Include în meniu cât mai multe fructe, legume (mai ales proaspete, negătite) şi cereale integrale.

8. Mişcarea te scapă de calorii şi de stres. Nimic mai adevărat. Orice tip de activitate fizică poate face minuni pentru silueta cât şi pentru starea ta de spirit. Pe lângă arderea caloriilor, sportul te ajută să scapi de stres şi tensiune.
Astfel vei fi mai puţin tentată să te refugiezi în mâncare pentru a scăpa de stresul sărbătorilor.

Nu uita că sărbătorile nu înseamnă doar mâncare. Bucură-te de timpul petrecut alături de cei dragi şi nu uita adevărata semnificaţie a Crăciunului: Naşterea Domnului.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dora pe 31 Dec 2012, 15:57
    pofte

    pe mine m-a ajutat Slim and fit, dar nu doar inainte de sarbatori, ca sa nu mai simt nevoia sa mananc dulciuri si snacksuri.

    0
    0

  • radiela pe 20 Dec 2011, 17:49
    asa e

    f.f.f. bune sfaturi... iar daca intrati in spiritul sarbatorilor si tot va vine sa mancati, atunci inlocuiti bucatele traditionale cu o gustare din pufuleti sau popcorn... eu deja mi-am facut rezerven de la star, ca sa stiu ca ma abtin de la prea multe prajituri! :)))

    0
    0

  • florin pe 22 Dec 2010, 06:42
    Dati un clik.............si inscrietiva si voi

    http://fashionville.eva.ro/orasul-lui-floringrosu27

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod