Concediul si kilogramele

Am urmat o dieta sanatoasa si echilibrata, am slabit, am fost la sala, la inot, am facut electrostimulare musculara si cate si mai cate, ca sa aratam bine in general si mai ales in concediu. Scopul concediului este bine determinat: odihna, desprinderea de realitatea de la birou si de grijile cotidiene. De cele mai multe ori insa, relaxarea, indulgentele culinare, mai multe ore de somn si chiar caldura de afara ne aduc si niste kilograme in plus. Si ca sa nu ruinam tot efortul de care vorbeam mai devreme, haideti sa ne stabilim niste reguli simple de vacanta.

Bea multa apa - este ingredientul cheie care iti va mentine echilibrul hidric si termic al corpului. Fiind cald afara trebuie marita cantitatea de apa consumata, indiferent de nivelul de efortul fizic depus.

Evita bauturile alcoolice, carbogazoase si in special pe cele cu aport de cafeina si zahar. Toate aceste bauturi contin coloranti si aditivi care afecteaza procesele metabolice. Majoritatea bauturilor asa-zise racoritoare contin acid fosforic, iar excesul acestei substante in sange duce la separarea calciului din oase, lasandu-le fragile si poroase. Organismul mai este predispus si la formare de pietre la rinichi, carii dentare si artrita. De asemenea, buna functionare a enzimelor este perturbata si astfel rezulta indigestia.

Nu trebuie baute lichide foarte reci - ele nu ajuta in mod real sa ne racorim pe perioada verii. Consumarea lichidelor foarte reci atunci cand suntem infierbantati poate conduce la o usoara vasoconstrictie a vaselor de sange, lucru care trebuie evitat atunci cand incercam sa ne racorim.

Efortul fizic aerob extenuant trebuie limitat.

Dieta trebuie sa contina alimente usoare, bogate in elemente nutritive si sarace in grasimi.

Fructele proaspete trebuie preferate celor uscate, ultimele fiind foarte bogate in monozaharide. Menta poate fi folosita la prepararea sucurilor proaspete de fructe, deoarece creeaza senzatia de prospetime si racoare.

Alimentele condimentate (iuti si sarate) trebuie limitate. Continutul mare de sare aflata in stare anorganica este digerat si trebuie eliminat din corp, motiv pentru care se vor bea cantitati uriase de apa.

Alimentele prajite si cele procesate trebuie eliminate din dieta.

Sucul de lamaie si laptele batut ajuta la reechilibrarea hidrica dupa o perioada de transpiratie abundenta.

Asadar trebuie sa recunoastem ca regulile sunt simple si nu este asa de greu sa facem fata tentatiilor verii si vacantei si mai ales, ca este usor sa ne mentinem silueta si ne rasfatam in acelasi timp cu toate deliciile pe care ni le ofera Natura.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod