Ciulama de ciuperci cu sos alb, dar fără smântână! O alternativă delicioasă şi de post

Ciulama de ciuperci cu sos alb, dar fara smantana

Sosul alb este cel care transformă reţeta! Ştii că poţi să faci ciulama de ciuperci fără smântână, astfel încât să obţii o reţetă de post delicioasă?
Ciupercile sunt un aliment extrem de nutritiv pe care trebuie să îl incluzi în alimentaţia ta, în special atunci când ţi-ai propus să ţii mai multe zile de post. În cazul în care ciulamaua de ciuperci se numără printre reţetele tale favorite să ştii că nu trebuie să renunţi la ea dacă găseşti o alternativă bună pentru smântână.

Iată cum poţi să faci o ciulama de ciuperci fără smântână şi ce ingredient minune poate să o înlocuiască foarte bine!


Cum să faci ciulama de ciuperci fără smântână, dar cu sos alb


Ai o variantă de a face ciulama de ciuperci raw vegan sau ciulama de ciuperci fără foc, care nu necesită preparare termică şi este la fel de gustoasă precum reţeta obişnuită. Ciupercile feliate se lasă la marinat timp de o oră şi vor arăta precum ciupercile gătite. Amestecă ulei de măsline cu sare (sau sos de soia) şi zeamă de lămâie şi lasă ciupercile la marinat în acest sos, timp de o oră sau peste noapte în frigider.

O altă variantă este de a găti ciupercile în mod obişnuit călite puţin cu ceapă şi usturoi, stropite apoi cu puţină apă pentru a le lăsa la fiert câteva minute.

Indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru a prepara ciupercile, iată cel mai bun sos alb de post pe care îl poţi folosi pentru a face o ciulama de ciuperci de post.

Pentru sosul alb fără smântână ai nevoie de:

  • 1/2 cană cu nuci caju, înmuiate în apă câteva ore
  • 1/2 cană cu seminţe crude de floarea-soarelui
  • 2 linguri cu fulgi de drojdie inactivă (este ieftină şi o găseşti la plafar/magazine naturiste)
  • apă sau lapte vegetal, cât să se poată mixa nucile/seminţele în blender
  • 2 căţei de usturoi
  • puţină ceapă (dacă preferi)
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • mărar sau pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper negru
  • zeamă de lămâie.

Se pun în blender toate ingredientele şi se mixează până când obţii o pastă de consistenţa smântânii.

Poţi să foloseşti acest sos alb de post pentru a-l amesteca cu ciupercile marinate (varianta raw vegană) sau cu ciupercile călite în prealabil cu ceapă.
De asemenea, sosul va fi delicios pentru a-l consuma peste o porţie de paste, obţinând astfel o altă mâncare de post hrănitoare şi săţioasă.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;