Cele mai frecvente greşeli de alimentaţie: Ce nu trebuie să faci când urmezi o dietă

Chiar şi fructele şi legumele se transformă în grăsime dacă nu arzi caloriile pe care le consumi, avertizează specialista citată

 

Să nu mănânci destul de des

Adevărul este, spune specialista, că dacă nu arzi atâtea calorii câte consumi, vei lua în greutateCynthia Sass
Oricât de tentant ar fi să "păstrezi" caloriile pentru o cină la restaurant sau pentru weekend, acest lucru îţi poate lua din energie, îți poate influenţa starea de spirit şi îţi poate forţa organismul să ardă din muşchi pentru energie, ceea ce încetineşte metabolismul.
Un studiu a descoperit că atunci când oamenii mănâncă o singură masă principală pe zi au crescut riscul de diabet, spune dieteticanul pentru publicația citată de Mediafax.

Soluţia: Mănâncă o dată la fiecare trei-cinci ore.


Să mănânci în funcţie de sentimente


Cynthia dă exemplul unei cunoştinţe care exagera cu mâncarea în mod regulat. Avea un loc de muncă foarte stresant şi o familie care o solicita, iar ea era o perfecţionistă cu o casă imaculată. Când a întrebat-o ce simte când mănâncă în plus, femeia a răspuns: "Simt că mă las pradă fără să mă gândesc deloc, e ca un moment de libertate".

Soluţia: Păstrează o evidenţă cu ce anume mănânci, cât de mult, în care să treci şi sentimentele de dinainte şi de după masă.

O clientă a aceleiaşi dieteticiene a observat că avea poftă de produse crocante când era nervoasă pe şeful sau pe soţul ei. Trucul acestui sistem este să înlocuieşti mâncatul cu alte mecanisme de menajare. Femeia perfecţionistă din exemplul de mai sus a început să ia cursuri de salsa şi a pierdut două măsuri în trei luni.


Să recurgi la o dietă cu rezultate imediate

Un regim drastic scăzut în calorii îţi aduce corpul într-o stare de conservare, deci vei arde caloriile mai încet.

De asemenea, poate cauza dureri de cap, toane, oboseală şi, bineînţeles, pierderi doar temporare în greutate.

Soluţia: Scrie asta pe un bilet pe care să-l lipeşti pe frigider, după care să te fereşti de aceste diete ca de ciumă, încheie Cynthia Sass: "Nicio dietă drastică nu e bună pentru sănătatea sau fericirea mea"


Foto: Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniel pe 11 Mai 2015, 20:54
    proteine

    Articolul este destul de bun, cu mentiunea ca nu exista proteina slaba sau grasa, este vorba de carne slaba.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod