Cele mai bune trucuri ca să reduci aportul zilnic de calorii

Ca să slăbești, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să reduci aportul de calorii. Descoperă cele mai bune trucuri care te ajută să dai jos kilogramele în plus!
Poate să fie greu să știi cum să faci acest lucru în fiecare zi. Doctorul sau un consultant în nutriție te pot ajuta cu un plan  de slăbit care să conțină schimbările de dietă și activitățile sportive pe care trebuie să le faci. Dacă vrei o variantă mai simplă, există posibilitatea de a opta pentru un plan de dietă gratuit, bazat pe nivelul de activitate sportivă și pe greutatea la care vrei să ajungi. Aceste planuri pot fi găsite pe Internet.
 

Cele mai bune trucuri ca să reduci aportul zilnic de calorii 


Înlocuiește carnea cu legume

Motivul este simplu: legumele au mai puține calorii dar, pentru că au un conținut ridicat de fibre și de apă, îți pot oferi aceeași senzație de sațietate. Și, împreună cu nutrienții pe care le conțin, te vor ajuta să te simți satisfăcut, desi vei consuma mai puține calorii.


Gătește la grătar

Atunci când gătești pe ochiul de aragaz sau la cuptor, carnea și legumele vor absorbi tot untul sau uleiul în care sunt gătite, ceea ce adaugă mai multe calorii. Dacă le prepari la grătar, grăsimea în exces se va scurge din mâncare peste cărbunii încinși.
Nu ai posibilitatea să faci grătar afară? Poți obține același efect dacă gătești pe grătarul cuptorului, punând dedesubt o tigaie în care să se scurgă grăsimea rezultată.


Gătește în apă

Această tehnică presupune scufundarea mâncării într-un lichid, orice fel de lichid, de la apă și vin până la o zeamă de legume. Este o metodă excelentă să nu adaugi grăsime atunci când gătești ouă dar este la fel de bună pentru legume, pește, pui și chiar fructe. Și este foarte simplă: pune mâncarea în apa fierbinte și las-o până se termină de gătit.


Renunță la maioneză

O singură lingură de maioneză are 100 de calorii. Și oare îți este suficientă doar una singură? Foarte multe sosuri cremoase și dressinguri de salate au un conținut ridicat de calorii.
Cel mai simplu mod de a le ține evidența este să citești eticheta produsului. Versiunile cu mai puțină grăsime sau light au mai puține calorii, dar poți încerca o altă opțiune, cum este muștarul iute. O lingură de muștar iute conține doar 15 calorii.


Caută înlocuitori mai sănătoși

De exemplu, cumpără lapte degresat în locul celui integral sau iaurt degresat în loc de smântână. Sorbetul s-ar putea să-ți potolească pofta de înghețată cu mai puține calorii. Citește eticheta produsului și nu uita să respecți cantitățile atunci când compari numărul de calorii.


Adaugi brânză la orice mănânci?

Spune nu și atunci vei scăpa de 100 de calorii. Poți adăuga aromă și textură mâncărurilor dacă pui salată verde, roșii, ardei sau chiar muștar.
Consideră brânza ca pe o tratație ocazională iar dacă nu poți să faci asta, alege un sortiment de brânză degresată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod