Cele 8 alimente pline de grăsimi care te ajută să slăbești

Nu toate grăsimile acționează la fel în organism. E posibil să mănânci alimente pline de grăsimi și să nu te îngrași de la ele!
Unele alimente sunt deosebit de utile în curele de slăbire și trebuie să le consumăm chiar dacă știm că au un conținut mare de grăsimi. Nu toate grăsimile îngrașă și nici nu favorizează apariția celulitei, scrie BrightSide


Cele 8 alimente pline de grăsimi care te ajută să slăbești:


1. Avocado

Este de preferat să-l consumi în locul untului, deoarece te ajută să slăbești, atunci când se mănâncă în cantități normale. Avocado conține acid oleic care scade nivelul de colesterol, stabilizează nivelul glicemiei în sânge și întărește sistemul imunitar. Optează pentru avocado și guacamole în locul untului, deoarece acesta conferă sațietate, nutrienți și accelerează procesul de slăbire. Nu același lucru se poate spune despre unt, care are un conținut caloric ridicat și poate să perturbe dieta. 


2. Somonul

Conferă o senzație intensă de sațietate, datorită conținutului ridicat de grăsimi sănătoase omega-3. Grăsimile sănătoase stimulează metabolismul să ardă mai multe calorii, prin urmare este foarte important să cosumi măcar o dată pe săptămână somon (de preferat pescuit sălbatic).
De asemenea, somonul mai conține o cantitate însemnată de vitamina A. De aceea este de preferat să alegi somonul în locul mezelurilor și afumăturilor care favorizează acumularea kilogramelor. Reține că mezelurile pot să conțină amidon, făină și conservanți/coloranți în compoziția lor. Citește întotdeauna eticheta cu ingrediente!

Un prânz constituit din somon la cuptor și o salată mare va conferi sațietate de lungă durată, în vreme ce un sandviș cu pâine albă și mezeluri stimulează mai mult pofta de mâncare. 


3. Ouăle

Sunt foarte bogate în proteine, vitamine, antioxidanți și grăsimi sănătoase care ajută la slăbit. Un ou conține doar 85 de calorii, poate să fie consumat în foarte multe combinații, iar colina din conținutul său este recunoscută pentru faptul că stimulează arderea grăsimii din corp. Este mult mai bine să consumi ouă la micul dejun decât bacon/șuncă, deoarece aceasta conține multă sare, grăsimi saturate, iar o feliuță subțire de bacon conține 42 de calorii. 

Ouăle jumări, omleta cu verdețuri și legume sau ouăle fierte/poșate pot să fie consumate la micul dejun sau prânz, conferind sațietate. 


4. Oleaginoasele

Chiar dacă se știe că au multe calorii, trebuie să consumi moderat oleaginoase, deoarece aduc un aport de grăsimi sănătoase care ajută la slăbit. Este de preferat să consumi nuci, migdale sau alune de pădure crude în locul popcornului cumpărat care are tot felul de arome și grăsimi hidrogenate. 

Nucile pot să completeze foarte bine un mic dejun alături de iaurt și fructe, dar și o salată de verdețuri/legume pentru a obține combinații sănătoase și hrănitoare care nu pun în pericol silueta. 


5. Iaurtul

Conferă energie și aduce un aport însemnat de proteine, calciu și probiotice, toate acestea transformându-l într-un aliment foarte util persoanelor care doresc să scape de kilogramele în plus. Este de preferat să rămâi la iaurt și să eviți folosirea smântânii care are multe grăsimi saturate și pune în pericol silueta.
Un mic dejun perfect sau o gustare pot să fie compuse din iaurt grecesc cu fructe și semințe de chia. 


6. Uleiul de măsline extravirgin

Trebuie să alegi un ulei de măsline extravirgin sau presat la rece, deoarece aceste conține o cantitate mare de grăsimi sănătoase care te ajută la slăbit. Uleiul de măsline reduce nivelul colesterolului rău, furnizează multă vitamina E, reduce pofta de mâncare, accelerează metabolismul și însănătoșește părul și unghiile. În schimb, uleiurile rafinate nu trebuie consumate, deoarece conțin substanțe nocive pentru sănătate, cât și multe calorii. 


7. Brânzeturile

Chiar dacă sunt bogate în calorii, brânzeturile conțin probiotice și pot să fie consumate cu moderație. În schimb, trebuie să eviți total frișca, deoarece este o bombă calorică, îngrașă și crește nivelul colesterolului rău. Dacă îți plac lactatele, mai bine alege să consumi cantități mici de mozzarella, tofu, brânzica de casă sau feta.
Evită frișca în cafea sau peste deserturi!


8. Carne de oaie/berbecuț

Potrivit specialiștilor este de preferat să optezi pentru carnea de ouaie în locui celei de porc, dacă ți-ai propus să slăbești. Oaia conține lecitină care reglează nivelul colesterolului. În schimb, carnea de porc se digeră mult mai greu, deoarece este mai calorică și mult mai grasă. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod