obiceiuri care te ajuta sa slabesti

Cele 6 obiceiuri care te ajută să slăbești și să nu mai ai probleme cu greutatea

4. Concentrează-te pe calitate, nu pe cantitate!

După ce ai scăpat de obsesia legată de un anumit număr pe care vrei să-l vezi inscripționat pe cântar, este vremea să încetezi să te torturezi calculând zilnic calorii. Acest obicei nu funcționează pe termen lung și este deosebit de obositor, deoarece nu toate caloriile sunt identice, după cum explică un medic citat de NBCNews.com ”Caloriile dintr-o negresă nu sunt aceleași cu caloriile dintr-o varză și nu generează același răspuns în corp.
Dar noi le calculăm la fel, ceea ce este complet greșit. Totul ține de modul în care reacționează sistemul nostru hormonal la aceste calorii. Iar răspunsul este complet diferit, în funcție de alimentele pe care le consumăm”,
explică dr. Jason Fung. 

Prin urmare, nu calcularea caloriilor și reducerea lor te poate ajuta să slăbești și să te menții la greutatea normală, ci atenția acordată alegerilor alimentare pe care le faci. Nu toate caloriile sunt la fel, prin urmare este mult mai important să ai un plan alimentar simplu cu alimente integrale și proaspete, evitând tot ceea ce este procesat.
Acesta plan va funcționa pe termen lung, având grijă și de siluetă, dar și de sănătatea ta!


5. Sportul nu face minuni dacă mănânci prost

Pentru că sportul e la fel de important precum o alimnetație sănătoasă, specialistul atrage atenția că doar asociate pot să se transforme într-o armă puternică care protejează sănătatea și te ajută să ai o greutate normală. În tinerețe, corpul iartă multe greșeli pe care le facem, însă dacă îți formezi de atunci obiceiul de a include sportul în rutina ta, vei avea numai de câștigat la o vârstă matură.
Acest obicei rămâne înrădăcinat și te ajută pe toate planurile!


6. Setează obiective pe termen lung

Un studiu apărut în 2012 arată că obiceiurile alimentare din tinerețe își pun adânc amprenta asupra sănătății tale la o vârstă matură. De aceea este foarte important să te asiguri că mănânci multe legume și fructe, alegi proteine slabe (gătite simplu și fără prăjeli) și incluzi grăsimile bune și cerealele integrale în alimentația zilnică. În plus, ia-o mai ușor cu alcoolulși asigură-te că ești mai mult în mișcare decât așezat, iar organismul te va răsplăti mai târziu pentru aceste obiceiuri bune. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod