Cea mai bună budincă de post cu un ingredient secret

Ştiai că năutul poate fi folosit şi în deserturi? Descoperă cât de uşor poţi să faci cea mai bună budincă de post din năut combinat cu pudră de cacao şi coajă de portocală.
Năutul este foarte versatil şi poate să fie folosit şi în deserturi. Cu ajutorul lui poţi să faci o budincă de post delicioasă şi sănătoasă. Pe lângă conţinutul bogat în proteine, năutul mai are fibre, vitaminele B6 şi B9, acid folic, mangan, fier, fosfor, potasiu, calciu, magneziu, cupru şi zinc.


Budincă de post din năut cu cacao şi unt de arahide


Ingrediente
- o conservă de năut
- 2 linguri cu unt de arahide natural cremos
- 3 linguri cu sirop de arţar (sau curmale înmuiate sau banană)
- 1 lingură cu pudră de cacao
- 1 linguriţă cu coajă de portocală răzuită (foloseşte portocale organice) sau scorţişoară
- puţină sare de mare.

Se mixează toate ingredientele în robotul de bucătărie până când obţii o pastă cremoasă. Dacă vrei să fie mai lichidă poţi să adaugi puţin lapte vegetal sau apă.
Şi ai obţinut rapid un humus cu cacao.

Poţi să foloseşti conservele de năut, însă pentru un gust mult mai bun este recomandat să apelezi la boabele uscate pe care să le ţii la hidratat şi apoi fierte precum fasolea.


Cum să fierbi corect năutul


Poţi să foloseşti conservele cu boabe fierte de năut atunci când vrei să faci rapid un humus delicios cu ingredientele preferate. Însă, boabele de năut fierte de la zero vor avea o aromă mult mai bună şi merită să le foloseşti, chiar dacă trebuie să le înmoi în apă peste noapte şi să le fierbi, la fel cum procedezi cu boabele de fasole.

Ca să fierbi corect năutul este foarte important să nu sari peste etapa de înmuiere a boabelor.
Pune o cană cu boabe de năut într-un bol mare şi acoperă-le cu 3-4 căni cu apă. Lasă-le să se hidrateze peste noapte, apoi aruncă apa şi clăteşte-le bine înainte de a le pune la fiert. Se pun la foc mediu în multă apă, iar după ce apa începe să fiarbă se reduce flacăra şi se lasă la fiert timp de 60-90 de minute, în funcţie de modul în care vrei să le foloseşti. Pentru humus ai nevoie de boabe mai moi ca să obţii o pastă cremoasă.

Năutul fiert poţi să-l porţionezi în pungi pe care le poţi păstra la congelator ca să ai mereu boabe fierte la îndemână.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod