Ce trebuie să mănânci la micul dejun, potrivit nutriționiștilor

Ceea ce alegi să mănânci dimineața îți influențează nivelul de energie din timpul zilei. Descoperă ce trebuie să mănânci la micul dejun ca să începi ziua în forță!
Știm deja că micul dejun este foarte important și că nu este recomandat să sărim peste el. Însă, de cele mai mult ori rămânem în pană de idei și nu mai știm ce alegeri să facem. Bineînțeles atunci când vorbim despre alegerile sănătoase și echilibrate, nicidecum de cele făcute pe fugă și în funcție de pofte.

Experții sunt de părere că un mic dejun trebuie să aibă o cantitate adecvată de proteine, precum și fibre din fructe sau legume. Aceasta este una dintre cele mai sănătoase combinații după care te poți ghida ca să mănânci sănătos la micul dejun.

Acum cred că îți dai seama că acel covrig mâncat pe fugă, un croissant , o brioșă sau orice produs de patiserie nu poate să îți furnizeze nutrienții de care are nevoie corpul la prima oră și să ai energie pe tot parcursul zilei.
Dacă te hrănești greșit de la prima oră te vei simți vlăguită și total lipsită de energie toată ziua! 

Prin urmare, iată care sunt câteva dintre opțiunile pentru micul dejun, potrivit nutriționiștilor:

Lipii umplute

Ca să eviți un consum mare de pâine poți să optezi pentru un wrap, adică o lipie umplută cu humus sau pui, alături de câteva felii de avocado pentru grăsimi sănătoase și multe verdețuri/legume. O lipie umplută cu ingrediente sănătoase care furnizează proteine, grăsimi bune și carbohidrați constituie o masă hrănitoare și sățioasă. 

Un smoothie

Dacă preferi ceva ușor la micul dejun, poți să alegi un smoothie în care să combini fulgi de ovăz/quinoa/mei cu unt de arahide/migdale, pudră proteică vegetală, verdețuri, semințe de in măcinate și un fruct. 

Ouă

Atunci când sunt preparate într-un mod sănătos, ouăle furnizează o mulțime de nutrienți de care are nevoie corpul. Prepară ouăle jumări, fierte sau omletă cu multe verdețuri/legume ca să beneficiezi de un mic dejun sățios și hrănitor. 

Terci de ovăz

Ovăzul în combinație cu fructe, lapte vegetal, semințe și unt de arahide/migdale constituie o masă sănătoasă. Fie că îl fierbi dimineața sau lași fulgii la înmuiat toată noaptea, un terci de ovăz poate să fie o masă excelentă pentru a începe ziua.

Legume și verdețuri

Chiar dacă nu am fost obișnuiți cu aceste variante la micul dejun, o supă cremă sau una cu multe legume, precum și un bol cu quinoa combinată cu verdețuri și legume pot să constituie alternative excelente la micul dejun. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod