Ce te motiveaza sa slabesti?

Te-ai hotarat sa mananci sanatos si sa faci mai multa miscare. Dar ce faci daca iti pierzi din vointa pe parcursul programului tau de slabit? Ai nevoie de cateva tehnici care sa te ajute sa-ti pastrezi motivatia. Iata cateva sugestii:

Elimina scuzele

Chiar daca nu esti o persoana matinala, programeaza-ti exercitiile fizice dimineata, la prima ora. Acesta este sfatul specialistilor, care sunt de parere ca astfel vei fi tot mai motivata sa te apuci de treaba, fara sa gasesti noi scuze.

Cu cat iti programezi exercitiile mai tarziu in timpul zilei, cu atat vei fi mai predispusa la gasirea a tot felul de motive pentru a renunta la ele. Trebuie sa ai intotdeauna la tine echipamentul sport si, astfel, nu vei avea motiv sa nu te duci la sala. Prin urmare, trebuie sa fii intotdeauna pregatita pentru mersul la sala sau pentru o repriza de jogging in parc.

Cu copiii prin preajma

Parca era ceva mai usor sa-ti gasesti timp pentru exercitii fizice inainte de aparitia copiilor... Insa, doar pentru ca familia se afla inaintea fitnessului pe lista ta de prioritati, nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la miscare.

Cea mai simpla metoda este aceea de a-ti implica si copiii. Mergeti impreuna in parc, cu rolele sau cu bicicleta. Specialistii sunt de parere ca astfel de activitati sunt pe cat de distractive pentru copii, pe atat de eficiente in arderea caloriilor, spre beneficiul mamelor. In plus, cercetatorii au descoperit ca activitatile fizice organizate in familie ii determina pe copii sa fie activi si la maturitate.

Impreuna cu jumatatea ta

Un studiu a evidentiat faptul ca 94% dintre cuplurile care au inceput un program de exercitii fizice au reusit sa il duca pana la capat cu succes, spre deosebire de 54% dintre cei care au participat singuri la programul de exercitii.

Daca iti este greu sa il dezlipesti din fata televizorului sau a monitorului pentru o "repriza" de jogging, propune-i altceva ce i s-ar parea interesant, cum ar fi un joc de baschet sau chiar de fotbal. Pana la urma, scopul tau este acela de a scapa de calorii, chiar daca asta inseamna sa joci si fotbal...

Investeste intr-un 'gadget'

Poate fi destul de motivant sa investesti intr-un instrument care iti va masura progresul. Incearca ceva simplu, cum ar fi un pedometru, adica un aparat care iti numara pasii pe care i-ai facut pe durata zilei si cat inseamna asta in calorii.

Noteaza-ti totul

Persoanele care reusesc sa slabeasca si sa isi mentina greutatea sunt mai pricepute in a se automonitoriza, potrivit unor studii. Pastreaza un jurnal in care sa-ti notezi cat ai mancat si cat ai slabit, cata miscare ai facut si cate zile au trecut de cand ai inceput programul de slabit.

Nu uita sa adaugi si cateva "ganduri bune" in jurnalul tau, de exemplu: "Am slabit pana acum 4 kilograme si ma simt mai bine in pielea mea". Notandu-ti cat de bine te-ai simtit dupa un set de exercitii, te va determina sa mai treci pe la sala de fitness, cand vei citi ce ti-ai notat.

Cauta inspiratie

Simti cum vointa te paraseste? Gaseste-ti un mentor care sa te motiveze. Gandeste-te la persoanele care te inspira - poate e vorba de prietena ta, care reuseste sa-si faca timp pentru a se mentine in forma, desi are doi copii. Aminteste-ti de cei care te inspira de fiecare data cand te simti prea obosita sau crezi ca esti prea ocupata sa mergi la sala de fitness.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod