Ce să mănânci în timpul zilei ca să nu "spargi" frigiderul seara

Unul dintre cei mai mari inamici ai menţinerii greutăţii sunt poftele care te lovesc seara sau chiar noaptea. Acestea pot fi însă evitate cu o alimentaţie mai echilibrată de-a lungul zilei şi cu câteva trucuri simple. Află ce să mănânci în timpul zilei ca să nu "spargi" frigiderul seara.
Unul dintre cei mai mari inamici ai menţinerii greutăţii sunt poftele care te lovesc seara sau chiar noaptea. Acestea pot fi însă evitate cu o alimentaţie mai echilibrată de-a lungul zilei şi cu câteva trucuri simple. Află ce să mănânci în timpul zilei ca să nu "spargi" frigiderul seara.

Dacă nu-ţi planifici numărul de calorii şi te abţii de la mâncare în timpul zilei, excesele de seara pot fi mai mari şi mai dăunătoare pentru dorinţa ta de a slăbi sau de a-ţi menţine stabilă greutatea.


Stabileşte-ţi un plan dietetic stabil


Fie că optezi pentru doar 3 mese pe zi, fie că preferi şi gustări între mese pentru a-ţi menţine glicemia stabilă de-a lungul zilei, este important să-ţi faci un plan pe care să îl respecţi cât mai bine.

Dacă ştii exact cât ai mâncat de-a lungul zilei şi necesarul tău caloric, te vei lasa convinsă mai greu să dai o lovitură frigiderului după lăsarea nopţii.


Ia un mic-dejun săţios, dar sănătos

Săritul peste mese de-a lungul zilei te predispune la pofte nocturne, dar cea mai importantă masă pentru o alimentaţie echilibrată este micul dejun.

Micul dejun poate include cereale integrale, dar ouăle sunt o recomandare făcută tot mai des de nutriţionişti pentru prima masă a zilei.
Un ou fiert îţi oferă energie pentru câteva ore bune şi te ajută să ajungi la prânz fără pofte puternice. Chiar dacă ţii sub control pofta de mâncare după un mic dejun frugal, riscul de a ceda creşte tot mai puternic de-a lungul zilei.


Nu ignora aportul necesar de proteine de-a lungul zilei

Dietele cu puţine calorii şi cu conţinut foarte redus de grăsimi te pot ajuta să slăbeşti, dar consumul adecvat de proteine de-a lungul zilei te menţine mai sătulă.

Poţi opta pentru proteinele din carnea slabă sau pentru cele din ciuperci, soia, legume, alune, nuci şi midgale. Avocado-ul şi carnea de peşte sunt alte opţiuni ce îi oferă corpului tău aportul necesar de proteine şi te ajută astfel să limitezi pofta de mâncare nocturnă.


Mânâncă alimente bogate în fibre la cină

Modul în care iei cina şi compoziţia ei contează mult pentru poftele de mai târziu.
Alege alimente bogate în fibre pentru cină, care conţin calorii ce se absorb mai greu.

Mănâncă ultima masă a zilei stând la masă, preferabil în bucătărie, nu în faţa televizorului. Dacă nu eşti atentă la ce mănânci şi înghiţi fără să mesteci suficient, te vei simţi mai puţin satisfăcută de cină şi poţi ceda mai uşor tentaţiilor nesănătoase de mai târziu.

Chiar dacă ai început ziua cu o porţie de cereale integrale, mănâncă-le şi la cină sau optează pentru legume ca fasolea, care contribuie la senzaţia de saţietate.


Bea ceai verde seara

După ultima masă a zilei, pe care este recomandat să o iei între ora 18:00 şi 19:00 sau cel puţin cu trei ore înainte de culcare, ai la dispoziţie mai multe metode simple de a scăpa de pofte.

Spală-te pe dinţi chiar după cină şi bea apă când simţi că poftele încep să-şi facă apariţia.
Dacă totuşi nu rezişti şi ai nevoie de un aport caloric şi după cină, optează fie pentru fructe, fie pentru o gustare lichidă: ceai verde sau o cacao fierbinte fără zahăr.

Urmând aceste indicaţii simple şi controlând aportul caloric de-a lungul întregii zile, vei fi mai puţine tentată să "spargi" frigiderul pentru o gustare ce îţi pune în pericol greutatea.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DarkLory pe 9 Nov 2012, 05:37
    ceai verde seara?

    Sper ca glumiti, daca bei ceai verde seara nu mai dormi toata noaptea.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod