Ce să faci ca să nu te îngraşi de Sărbători

Facebook Twitter Comenteaza
Ce să faci ca să nu te îngraşi de Sărbători

Cred că te-ai săturat deja să ţi se spună că nu ar fi bine să mănânci aia şi cealaltă, cu atât mai mult cu cât de Sărbători vei avea sub nas toate bunătăţile tradiţionale. Şi cum nu există Sărbători de iarnă fără cozonaci, sarmale şi afumături trebuie să găseşti cea mai bună soluţie ca să îţi faci poftele, dar fără să-ţi pui în pericol silueta. Dacă vorbim despre un kilogram luat de Sărbători atunci nu este o problemă foarte mare, dar este foarte important să nu se adune mai multe kilograme în această perioadă.

 

Ce să faci ca să nu te îngraşi de Sărbători: fii cumpătată!


Că ne convine sau nu, aceasta este principala regulă care te va ajuta să guşti din toate bunătăţile, dar şi să ai grijă de siluetă. Dacă nu exaqerezi cu mâncarea şi stabileşti foarte clar cele trei mese principale pe zi, fără să ajungi să tot guşti din câte ceva din oră în oră, atunci vei avea satisfacţia că ţi-ai făcut pofta şi nu vei fi plină până în gât.



Mănâncă 1-2 felii de cozonac dimineaţa, la micul dejun alături de cafea sau un ceai. Este un moment mai potrivit pentru a consuma acest preparat delicios, în loc de a-l include la cină sau gustare târzie în noapte. Astfel, poţi să spui că ai avut un mic dejun diferit şi de sărbătoare, precum şi satisfacţia că ai mâncat cozonac fără să te îngraşi.

Mănâncă 3-4 sarmale la masa de prânz dacă îţi plac foarte mult, însă evită să le consumi la cină. De asemenea, evită să le asociezi cu alcoolul, deoarece digestia va fi încetinită, şi nu mai mânca la aceeaşi masă alte aperitive/friptură/cozonac. Limitează-te la sarmale şi eventual la puţină ciorbă, dacă o preferi.

Poţi să mănânci o bucată bună de friptură chiar şi seara, însă asociaz-o cu o salată de varză proaspătă/murată sau de verdeţuri pentru a ajuta la digestie şi a avea grijă de siluetă.
Cartofii şi alte legume cu conţinut ridicat de amidon cresc valoarea calorică şi îngreunează digestia proteinelor din friptură.

Ştiu că îţi este poftă de afumături şi acele aperitive apetisante care există din belşug în perioada sărbătorilor de iarnă, însă nu trebuie să le mănânci la aceeaşi masă alături de sarmale, friptură, cozonac şi ciorbă. Păstrează-le pentru un mic dejun copios şi combină-le cu muştar, legume crude (felii de castravete, ardei roşu, roşii, hrean) sau un ou fiert tare, încercând să eviţi pâinea.

Regulile care chiar funcţionează

 

  • Pune într-o sticlă de 2 litri apă plată şi asigură-te că o consumi pe parcursul zilei. În zilele de sărbătoare uităm adesea să bem suficient de multă apă, iar ea este foarte importantă pentru digestie;
  • Bea în fiecare zi 2 căni cu ceai verde şi lămâie, deoarece va ajuta la arderea grăsimilor şi îţi va regla digestia după mesele mai bogate în calorii;
  • Bazează-te pe kiwi şi ananas proaspăt! Aceste două fructe conţin enzime care stimulează digestia şi favorizează arderea grăsimilor;
  • Bea ceai de ghimbir, deoarece este recunoscut pentru faptul că reglează tranzitul intestinal şi te ajută să arzi din caloriile consumate;
  • Pune pe masă multe legume făcute la cuptor sau înăbuşite ca să le ai la îndemână pentru friptură, dar şi câte un bol cu salată din verdeţuri (spanac, rucola, valeriană, pătrunjel) sau salată de varză;
  • Nu uita de mişcare zilnic! Fie că alegi plimbările lungi, mergi o oră la sală sau faci un set de exerciţii acasă, acest lucru te va ajuta enorm de mult să nu pui kilograme în plus în această perioadă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod