Ce greșeli fac românii când gătesc aripioarele de pui

Aripioarele de pui sunt unul dintre cele mai ușoare și gustoase preparate pe care le poți face acasă.
Ca să nu mai spunem de prețul accesibil la care le găsești. Însă trebuie să știi ce greșeli comune trebuie să eviți atunci când gătești aripioarele de pui, pentru o experiență culinară reușită. 

5 greșeli pe care să le eviți când gătești aripioarele de pui


1. Prepararea incorectă a aripioarelor


Există câteva modalități de tăiere a aripilor răspândite printre bucătari, însă modul tradițional ne învață să tăiem aripioarele în trei componente: partea superioară, aripa și vârful. Pentru a tăia mai ușor, fă-o pe la încheieturi, nu direct pe os.
Vârfurile se dau la o parte și rămân celelalte două părți pentru gătit. Te întrebi de ce recomandă bucătarii îndepărtarea vârfurilor? Acestea sunt comestibile și unora le plac chiar foarte mult, însă sunt niște bucăți crocante de cartilaj, pe care nu le mănâncă toată lumea. De asemenea, asigură-te că nu sunt pene deloc pe aripile crude. 

2. Greseli de preparare a aripioarelor de pui: Crusta cu pesmet a aripioarelor


Aripioarele de pui nu ar trebui trecute prin pesmet înainte de gătire. Poți face acest lucru și pregăti o porție de aripioare acceptabile.
Însă textura crocantă ar trebui să provină doar de la pieliță.

3. Gătirea lor altfel decât prin prăjire


Tendința societății în ceea ce privește alimentația se îndreaptă către norme din ce în ce mai sănătoase. Însă s-ar putea să pierzi gustul delicios al aripioarelor de pui dacă le gătești altfel decât prin prăjire. Rețeta secretă presupune gătirea aripioarelor în ulei în 2 etape. Acestea se prăjesc în ulei, la o temperatură relativ scăzută, după care se lasă să se răcească. Ulterior, se aduce uleiul la o temperatură ridicată și se pun aripioarele înapoi în tigaie, pentru câteva minute.
Această tehnică te va ajuta să obții aripioare de pui perfect crocante.

4. Greseli de preparare a aripioarelor de pui: Servirea incorectă a sosului


Sosul este ultimul truc care este aplicat în cazul gătirii aripioarelor de pui. Iar specialiștii recomandă trecerea aripioarelor printr-un bol cu sos chiar înainte de a fi consumate. Nu poți face acest lucru cu mult timp înainte, deoarece aripioarele se vor înmuia. Și, oricât de bun este gustul, textura este mai importantă. De asemenea, poți oferi și un bol cu sos suplimentar, în cazul în care prietenii, familia sau oaspeții doresc. 

5. Alegerea garniturii greșite pentru aripioare


Aripioarele de pui ar trebui servite alături de trei garnituri: țelină și morcovi tăiate în formă de bastoane, precum și sos de brânză albastră.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod