Ce este dieta Facelift, regimul pentru slăbit care îți face pielea frumoasă

Ce este dieta Facelift, regimul pentru slăbit care îți face pielea frumoasă

Femeile își fac multe griji atunci cand se îngrașă și urmează tot felul de diete stricte pentru a da jos kilogramele în plus.
Dar dietele stricte au efecte nocive asupra sănătății, dar și asupra frumuseții. Atunci când renunți la nutrienți importanți din alimentație pentru a slăbi rapid, pielea, părul și unghiile au de suferit. Tocmai de aceea, un medic dermatolog a conceput o dietă care să fie sănătoasă, să le ajute pe pacientele sale să slăbească, dar în același timp să le facă pielea mai frumoasă și să prevină îmbătrânirea prematură. 

Radicalii liberi și îmbătrânirea pielii


Nicholas Perricone este un dermatolog și nutriționist care a creat dieta numită Facelift, ce poate fi tradusă prin "dieta pentru lifting facial". Medicul consideră că motivul pentru care îmbătrânim prematur este prezența radicalilor liberi în corp, o teorie acceptată de cei mai mulți specialiști. Un număr ridicat de radicali liberi în organism poate duce la scăderea sistemului imunitar și la apariția ridurilor.

Radicalii liberi sunt molecule care și-au pierdut unul dintre cei doi electroni.
De obicei, cauzele care duc la formarea radicalilor liberi sunt factorii de mediu precum expunerea la soare, poluarea, fumatul, consumul de alcool și de zahăr.

"Antidotul" pentru radicalii liberi sunt antioxidanții și proteinele de calitate care redau electronii moleculelor afectate.

Ce este dieta Facelift?


Dieta Facelift promite să scadă numărul ridurilor, să îmbunătățească aspectul pielii, al părului și unghiilor, iar în același timp să elimine kilogramele în plus.

Principalele alimente incluse în dieta Facelift sunt următoarele:

Somonul, preferabil sălbatic
Acest pește este foarte bogat în acizi grași omega 3 care hidratează pielea, îi oferă o strălucire naturală și previne îmbătrânirea. Somnul oferă proteine de calitate și conține antioxidanți care mențin mușchii puternici, inclusiv pe cei de la nivelul feței.

Legumele verzi și verdețurile
Conțin antioxidanți care neutralizează radicalii liberi și previn în acest fel îmbătrânirea prematură.
Printre acestea se numără spanacul, broccoli, varza, kale, salata verde, varza de bruxelles etc.

Fructe și fructe de pădure
Și acestea conțin numeroși antioxidanți și carbohidrați cu un index glicemic ridicat. Nu cresc brusc nivelul zahărului din sânge și oferă numeroase vitamine și minerale organismului. Fructele pe care să le consumi sunt afine, coacăze, mure, căpșune, pepene, mere, pere etc.

Dieta Facelift de 3 zile


Există două variante ale dietei Facelift - dieta de 3 zile și dieta de 28 de zile. Dr. Perricone susține că atunci când mănânci somon de două ori pe zi în timpul dietei de 3 zile, te vei simți și vei arăta mult mai bine. Pe de altă parte, efectele vizibile ale acestei diete pe termen scurt te va convinge să urmezi apoi varianta lungă.

Meniul pentru dieta Facelift de 3 zile:

Micul dejun - 1 ou fiert și/sau 110-160 grame de somon; 1/2 cană cu terci de ovăz, 1/2 bol cu fructe de pădure; 1-2 pahare cu apă.
Prânz - 100-150 grame de somon sau ton; o salată de verdețuri cu ulei de măsline și zeamă de lămâie; 1 kiwi și 1/2 cană cu fructe de pădure; 1-2 pahare cu apă.
Cină - 100-150 grame de somon; o salată din verdețuri cu ulei de măsline și zeamă de lămâie; 1/2 bol cu legume la abur (broccoli, spanac, sparanghel etc.); o bucățică de pepene roșu și 1/2 cană cu fructe de pădure; 1-2 pahare cu apă.

Dieta Facelift de 28 de zile


Dieta de 3 zile poate fi începutul pentru varianta mai lungă a dietei, care durează aproape o lună. Principiul pentru dieta de 28 de zile este același: 3 mese pe zi și două gustări, dar lista de alimente permise este mai mare:

- pește oceanic și fructe de mare, piept de pui sau de curcan
- toate legumele, în afară de cartofi, morcovi, sfeclă, mazăre și porumb
- fructe, în afară de banane, portocale, strucguri, mango, papaya (acestea cresc rapid nivelul de zahăr din sânge)
- nuci crude (macadamia, migdale, alune de padure, nuci pecan)
- fasole, măsline și ulei de măsline
- lactate fără grăsime
- terci de ovăz
- apă plată, ceai verde și apă minerală.

Sunt complet interzise: alcoolul, cafeaua, sucurile carbogazoase, sucurile de fructe, alimente semipreparate, fast food, pâinea, dulciurile, sosurile.

Medicul este de părere că în afară de alimentele benefice, trebuie să bei suficientă apă în fiecare zi și să faci exerciții.
Pentru ca pielea să se mențină hidratată, ar trebui să bei între 8 și 10 pahare de apă pe zi. Poți include și ceaiul verde neîndulcit sau apa minerală.

Activitatea fizică este la fel de importantă și ar trebui să mergi pe jos sau să alergi, să faci exerciții cardio sau de stretching de cel puțin patru ori pem săptămână, timp de 30-45 de minute pe zi.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod